Tuesday, May 25, 2010

Trouble some "mysterie " opgelost... ( telegraaf) ;-)


Olifant drinkt jacuzzi leeg AMSTERDAM - Een Zuid-Afrikaans resort raakt geregeld een hoeveelheid water kwijt uit de jacuzzi door toedoen van een wilde olifant.

Al weken vroeg men zich af waarom in de jacuzzi van de Etali Safari Lodge, een hotel in Zuid-Afrika telkens het waterpeil zo snel zakte. Alles werd uit de kast gehaald om het lek in de jacuzzi te vinden, maar dat werd niet gevonden. Een groot mysterie, totdat een toerist bij toeval een foto kon maken van een wilde olitfant die doodleuk het bad leegdronk.

De eigenaresse van de lodge, Susan Potgieter, is blij dat het mysterie eindelijk opgelost is. "We hebben van alles geprobeerd, maar ook loodgieters konden het lek niet vinden. Achteraf hebben we de vrouwtjesolifant regelmatig in de buurt gezien. We noemen haar Troublesome omdat zij zo dicht bij de voertuigen van de medewerkers komt. We hebben echter nooit een verband gelegd tussen haar dorst en de jacuzzi."

Olifanten kunnen meer dan 200 liter water per dag drinken, dus dat verklaart waarom de jacuzzi zo snel leeg was. "Waarschijnlijk vind ze ons water lekkerder omdat het schoon is", aldus Potgieter. "We hebben een alternatieve drinkplaats voor haar gemaakt, maar ja, het is lastig om een olifant van gedrag te laten veranderen..."

De olifant is nog steeds welkom en de toeristen kunnen het ook wel waarderen. "Maar als je van de jacuzzi gebruik wilt maken, kijk dan wel even of Troublesome toevallig in de buurt is. Voor je het weet zit je in een lege jacuzzi."