Friday, January 09, 2009

Nederlandse overheid veel te laks geweest met onderzoeken naar Zoab...

Schade aan A73 door vorst

Alweer is een stuk snelweg ernstig beschadigd door vorstschade.

HORST - De A73 is ter hoogte van Horst in de richting Nijmegen-Venlo over een lengte van dertig meter beschadigd door de vorst.
De rechterrijstrook is afgesloten over een lengte van één kilometer. Voor het verkeer op de linkerrijstrook geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur, zo heeft Rijkswaterstaat vrijdag laten weten.

De dienst is vrijdagochtend begonnen met herstelwerkzaamheden aan de weg. Het verwijderen en aanbrengen van nieuw asfalt moet eigenlijk in een vorstvrije periode gebeuren.

Wij zijn van mening dat eens zeer ernstig onderzocht moet worden in welke mate de Nederlandse overheid onderzoeken heeft verricht naar zoab.

Het is overduidelijk dat sprake is geweest van een verkeerde keuze wat betreft wegbedekkingen, het mag dan in de andere maanden beter asfalt zijn maar de reperatie kosten samen met de veroorzaakte files door heel Nederland lopen inmiddels alweer in de vele miljoenen euro,s.

Wij zijn van mening dat er onderzoek gedaan zal moeten worden naar houdbaarheid van wegbedekkingen welke direct de invloed van het klimaat mee kunnen nemen.

temperatuur verschillen zowel swinters naar zomers kunnen zo een 50 graden verschil meten, hier moet uiteraard volledig rekening mee worden gehouden.

Er komen steeds meer vragen te boven waarom enkel een aantal grote aannemers de wegen mochten doen en de kleine achterwege zijn gelaten.

Blijkbaar is hier ook een spel gaande geweest van het naar elkaar toeschuiven van opdrachten, onderzoekers hebben al eerder aangegeven dat Zoab bij vorst ernstige schade kan veroorzaken maar ook hier werd niet naar geluisterd door toenmalige bewindslieden.


Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat gaat de schade voorlopig herstellen door te werken met een speciale substantie die ook tijdens vorst kan hechten. Het verkeer moet rekening houden met enige hinder.

Ook nu moet de vraag eens gesteld worden wie aansprakelijk gesteld kan worden, bij het aansprakelijk stellen van een overheid word wederom uw belastinggeld gespekt.

Het word eens tijd dat de persoon die de fouten aangericht heeft en sprake is van opzet ook aansprakelijk gesteld kan worden voor de fouten die gemaakt zijn.

Het is overduidelijk dat tijdens een aantal regeringsperioden totaal geen rekening is gehouden met klimaatvisies die opgevraagd zijn bij knmi of dergelijke andere instituten.

De hamvraag geld nu bij wie de bevolking van Nederland zijn kosten kan verhalen voor het jarenlangen leed wat veroorzaakt is door overheids instanties die zoveel regels hebben bedacht dat ze zich zelf ten gronde zullen richten.

In diverse regio,s komen mallafide praktijken steeds meer boven water waar ook steeds meer ogen op overheids instanties gericht gaan worden.
Met name de buitenlandse pers houd dit al met argwaan in de gaten.

De Nederlandse overheid zou een voorbeeld mogen nemen aan de visies van een aantal wetenschappers, alle wegdekken in Nederland te voorzien van energie verwekking, naar mate de hoeveelheid auto,s over de wegdekken rijden kan energie onttrokken worden.

Dit zou een zeer duurzame investering kunnen zijn omdat dan alle openbare verlichtingen langs wegen voorzien kunnen worden van energie ontrekking van de wegen.

Onderzoeken tonen reeds aan dat er allang sprake is van zeer grote ontwikkelingen in energie ontrekking, echter de vraag blijft in hoeverre de Nederlandse overheid mee wil werken in het weg werken van file,s en ongemakken.