Wednesday, January 14, 2009

"Amazone on the moove.." ( piet paulusma bron bericht..records neerslag.. , andere delen wereld is droogte..)

Nieuwe records neerslag en temperatuur in Zweden
woensdag, 14 januari 2009
2008 was een nat jaar in delen van Zweden en daardoor werd een nieuw record opgetekend voor de hoeveelheid regen welke over een jaar gezien op een station in Zweden gemeten werd. Tevens werden een aantal recordhoge jaargemiddelde temperaturen gemeld van meerdere stations. Voor het land in zijn geheel is 2008 geëindigd op een gedeelde vierde plaats onder de warmste jaren sinds 1990.



Het station waar de meeste neerslag viel was Mollsjönäs, noordoost van Göteborg: daar viel in 2008 1866 mm neerslag en dat betekent een verhoging van het vorige record van meer dan 100 mm. Het oude – maar recente - record was namelijk 1725 mm en werd gevestigd in Baramossa in Halland in 2007.

Het record dáárvoor was genoteerd in 1998 in het plaatsje Åstrilt met 1631 mm.
De laatste tien jaar is het neerslagrecord dus 3 maal verbroken. Het is een extra bevestiging van de geconstateerde opwaartse trend van neerslaghoeveelheden in Zweden.

Nieuwe records jaargemiddelde temperatuur

Een deel van de stations bij de westkust en en oostelijk Svaeland noteerden nieuwe records voor wat betreft de jaargemiddelde temperatuur, de grootste bijdragen kwamen van de maanden januari, februari en afgelopen december. Voor het land als geheel werd het zoals gezegd geen record, maar een gedeelde vierde plaats.

( opmerking embassadorion group.


Door verplaatsing "amazone" en regenwoud zones zal neerslag in grote delen Europa met zeer grote mate toenemen. met name de infrastructuur in Nederland zal hier zeer extreem rekening mee moeten gaan houden. een grotere hoeveelheid neerslag zal moeten zorgen voor het herplaatsen van grachten en water singels. Even voor de mensen die dit bericht niet willen geloven verwijzen wij door naar de onderzoeken gedaan vanuit Belgische wetenschap dat jaarlijks in Europa 1500 ha meer Bos word geplant dan er in de Amazone gekapt word... dus niet uitroeiing van Amazone maar ook verplaatsing dus.. de polen zijn inmiddels begonnen zich te verplaatsen.. data 14 jan 2008 morgen.be canada -50, delen china erg koud India idem.. ))