Sunday, June 25, 2006

weerwaarschwuing afgegeven Knmi

KNMI waarschuwt voor zware windstoten

Uitgegeven: 25 juni 2006 10:45
Laatst gewijzigd: 25 juni 2006 14:37

DE BILT - Het KNMI heeft zondag een weerwaarschuwing afgegeven voor zware windstoten. Het weerinstituut verwacht dat in de loop van de middag en avond onweersbuien mogelijk vergezeld van zware windstoten van zuid naar noord over ons land trekken.

In de middag nemen de neerslagkansen vooral in het zuiden en westen toe. De buien gaan gepaard met onweer, mogelijk hagel en zware windstoten. Lokaal is noordwaarts de kans op wateroverlast groot. Plaatselijk kan meer dan vijftig millimeter neerslag vallen.

Het zwaartepunt van de onweersstoring boven Nederland trekt in de nacht van zondag op maandag in de richting van Denemarken weg. Daarna wordt het droog.

Parkpop

De muziekliefhebbers op Parkpop hebben zondag het zekere voor het onzekere genomen. Met paraplu's en regenjassen wapenen ze zich voor het slechte weer dat is aangekondigd. Het gratis muziekfestival begint om 13.00 uur in het Haagse Zuiderpark. De organisatie heeft in verband met de afgegeven weerswaarschuwing van het KNMI nauw contact met het weerinstituut.

"Ondanks de waarschuwing gaat Parkpop gewoon door. Voor Den Haag wordt vooral veel regen verwacht. Dat is niets meer dan pech", aldus een woordvoerster van Parkpop. Op het festival treden ruim twintig bands op. Het afsluitende optreden van de Haagse band Di-rect is in verband met de achtste finale van het Nederlands voetbalelftal vervroegd.