Monday, December 29, 2008

Bodem West Friesland blijft razendsnel dalen... ( zie uitleg www.ge-di-christi-re.com inklappen ondergrondse blackholes..)

Bodem Noordwest Friesland blijft dalen

bron; (Novum) - De bodem in de omgeving van Franeker blijft dalen, ondanks het stopzetten van de gaswinning in het gebied. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken wordt de daling veroorzaakt door een poreuze steenlaag die na de gaswinning verder 'doorbuigt'.
De gaswinning in Noordoost- Friesland werd enkele maanden geleden stopgezet. Deze zomer bleek dat de bodem in de omgeving sneller daalde dan verwacht. Door de werkzaamheden verzakte de bodem volgens de provincie Friesland tot 33 centimeter. In het centrum van Franeker betrof de daling veertien centimeter. De maximaal toegestane daling was vastgesteld op twaalf centimeter.

Volgens de woordvoerder van het ministerie is onzeker of de daling door blijft zetten. "We houden de vinger aan de pols." Bij een eventuele nieuwe vergunning om gas te winnen speelt de bodemdaling wel mee. Een dergelijke vergunning is volgens de woordvoerder nog niet ingediend.