Tuesday, October 21, 2008

Nederlandse 0verheid wil polder "teruggeven" aan het water...

Nijpels: Zeeuwse polder onder water

Onder water zetten van de Hertogin Hedwigepolder in Zeeland is de beste manier om de natuur in de Westerschelde te herstellen. Dat zegt een commissie onder leiding van oud-minister Nijpels.

Met Vlaanderen is afgesproken dat de Westerschelde wordt verdiept en om de milieuschade daarvan te compenseren besloot het kabinet om de Hedwigepolder op te offeren.

Dat maakte in Zeeland veel emoties los en daarom keek de commissie-Nijpels naar alternatieven. Die zijn er wel, maar ze kosten zeker 120 miljoen euro meer. Ontpoldering van de Hedwigepolder wordt volledig door de Vlamingen betaald.

Zo en zo mag de provincie Zeeland complimenten krijgen voor de aanpak om boerenbedrijven uit te kopen en natuur terug te creeren zoals al op veel eilanden gedaan word.

Het is voor een ieders belang dat de natuur grote welvaart kent omdat ook in de groei van het toerisme is te zien dat mensen vaker naar deze schitterende aangelegde laagvlaktes trekken.

De provincie Zeeland voert al jaren een nieuw beleid en ziet haar vruchten duidelijk afwerpen omdat de vogelpopulatie aldaar alleen maar toeneemt.

Ook is inmiddels de Provincie Utrecht een nieuwe weg ingeslagen en worden veel weilanden weer terug gegeven om meer natuur te creeren en zo de naam van Nationaal Park de Utrechtse heuvelrug meer bij te staan in straks een schitterende overgaande omgeving.