Wednesday, October 29, 2008

Engeland en Spanje overvallen door sneeuwval..( telegraaf)

Londen verrast door sneeuw
Twingly blog zoeken2 blogs die verwijzen naar dit artikel
Sneeuw onderweg?
2 uren geleden De Zugspitzarena in Tirol
Winter slaat hard toe in Engeland
Een uur geleden Nieuws Nieuws
Wat is Twingly? AMSTERDAM - In Engeland is gisteren de eerste sneeuw gevallen. Voor het eerst in ruim 70 jaar was Londen al in oktober bedekt met een klein laagje sneeuw. Het is er momenteel zelfs kouder dan in Siberiƫ.


Ads door Google
Auto Verzekeren?
Vergelijk in 1 Minuut Meer dan 100 Autoverzekeringen. Altijd Korting!
www.UnitedConsumers.com/Verzekeren
Escape-Chair®
Evacuatiestoel bij een calamiteit! Gratis gebouwen/evacuatie analyse
www.escape-mobility.com
Goedkope Auto verzekering
Ditzo Auto verzekeringen: Korting hoger, nooit lager! Bereken premie.
Ditzo.nl/Auto_verzekeringen
Volgens een Britse weerman is dit bijzonder voor Engeland. "Dit is zeer uitzonderlijk. Het heeft in bijna het hele land gesneeuwd en heel wat mensen moesten zelfs enkele centimeters sneeuw van hun auto vegen. Lucht afkomstig van de Noordpool heeft ons dit sneeuwtapijt bezorgd. Oktober begon als de zomer en eindigt als de winter."

Het verkeer ontaardde in een chaos. Ook het Britse voetbal had te lijden onder de sneeuwval. Verschillende wedstrijden moesten worden stilgelegd.

Ook Noord-Spanje werd gisteren overvallen door vroeg winterweer. In een groot gedeelte van de berggebieden in het noorden van het land sneeuwde het flink. Alleen met sneeuwkettingen konden auto’s nog door verschillende bergpassen ploegen, meldden Spaanse meteorologen.

De oorzaak van het vroege pak sneeuw is een koudefront uit de poolgebieden, waardoor de temperatuur tien graden daalde. In Madrid leverde dat hevige regenval op, waardoor straten onder water liepen en een verkeerschaos ontstond. Om de hoofdstad stond dinsdag ongeveer 200 kilometer file.

De weerdiensten hebben voor de rest van de week nog meer sneeuw, kou en regen in het mediterrane land voorspeld.

AmpeIn Groot-Brittanniƫ was het in het hele land koud. Het koude-offensief vanuit de Noordpool sloeg het hardst toe in Noord-Ierland en Schotland.