Monday, June 23, 2008

en weer eentje opgerold nu de rest nog...

Eigenaar financieel adviesbureau aangehouden

De eigenaar van een financieel adviesbureau is dinsdag aangehouden wegens oplichting en verduistering. Hij dupeerde 200 mensen voor in totaal 2,6 miljoen euro.
(Novum) - De eigenaar van een financieel adviesbureau in de Overijsselse plaatsen Rijssen en Wierden is dinsdag aangehouden wegens oplichting en verduistering. Hij dupeerde tweehonderd mensen voor een totaalbedrag van 2,6 miljoen euro.

De 46-jarige man stelde sinds 2001 deelnemers aan optieregelingen hoge winstmarges in het vooruitzicht en incasseerde zo 6,6 miljoen euro. Van dat bedrag betaalde hij vier miljoen terug zonder dat van enig rendement sprake was. Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan verschillende fiscale strafbare feiten. De man wordt vermoedelijk vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De man werd aangehouden in Deventer. In dezelfde plaats werd vrijdag een 48-jarige medewerker van het bedrijf gearresteerd. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting.

Iin verband met deze zaak deed de politie in januari huiszoeking in de bedrijfspanden van de man in Rijssen en Wierden, en in twee woningen in Rijssen. Daarbij werd de administratie en computerapparatuur in beslag genomen.