Tuesday, April 15, 2008

zien en voelen doet geloven... ( bron telegraaf)

'Verkeersramp zou goed zijn voor Nederland'

AMSTERDAM - Een verkeersramp is een zegen voor Nederland. Dat zegt Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland.


Brinkman is het aantal files in Nederland en het gebrek aan daadkracht van de politici meer dan beu. Slechts een ramp schudt politici wakker, is zijn mening. "De verkeersmodellen, de studies, de beleidsprogramma's, het helpt niet meer." "Het is een zegen voor dit land als we drie dagen achter elkaar totaal vast komen te zitten", zegt hij. Hij trekt een vergelijking met de politieke passiviteit voorafgaand aan de Watersnoodramp. "Natuurlijk niet in omvang en in doden. Maar in de loop der jaren heb ik gemerkt dat de politiek pas echt tot een beslissing komt, als het water al over je schoenen loopt."


Gebrek


Hij verwijt de politiek gebrek aan leiding en aan regie. "Kiezers geloven niet meer in Den Haag. Het vorige kabinet en het huidige maken mooie plannen over openbaar vervoer en wegvakken. Maar wanneer komt die trein en wanneer is de weg open?" Het duurt allemaal veel te lang, aldus Brinkman.

Hij wil dat partijgenoot minister Eurlings van Verkeer vaart maakt om sneller te kunnen bouwen. Volgens Brinkman hoeft niet het hele land op de schop. "Er kan al veel verbeterd worden als er op strategische plekken meer asfalt komt. En dat gaat echt niet ten koste van het milieu", aldus de voorzitter van Bouwend Nederland. "Het milieu wordt echt niet schoner door files, maar door te voorkomen dat we met zijn allen stilstaan."