Friday, April 30, 2010

Winterstorm..( BBC)

Winter-like storm howls through Alberta


Up to 25cm of snow fell during Wednesday night and Thursday.


Southern parts of the Canadian province of Alberta were blanketed by up to 25 centimetres (9.8 inches) of snow during Wednesday night and Thursday as a winter-like storm system blew through.

High winds and heavy, wet snow brought down power lines and cause disruption to transport, especially in the city of Calgary during Thursday morning.

According to forecasters, late-season snowstorms are not unusual in southern Alberta, with the biggest snowfall often recorded during the months of April and September.

Lethbridge, south-east of Calgary near the Canadian-US border recorded 52.8cm (20.8in) of snow on 28th April 1967, which stands as the record for April snowfall in the city.

On Friday the storm was finally clearing southern Alberta, with warmer weather expected across the province over the weekend.


W

Aardeverschuiving Kenia..( telegraaf)

Doden door aardverschuiving in Kenia

NAIROBI - Door een aardverschuiving in het westen van Kenia zijn zeker tien mensen om het leven gekomen. Mogelijk liggen nog meer slachtoffers onder de modder bedolven.



Nieuw: De originele citroensap-kuur vet-doder nr. 1, nu als capsules!
Citroensap-Slankkuur.eu
Dit heeft het Rode Kruis van het Afrikaanse land vrijdag laten weten. In Kenia zijn dit jaar al tientallen mensen om het leven gekomen door overstromingen en aardverschuivingen. Grote delen van Oost-Afrika hebben al weken te kampen met hevige regenval.

Earthquake info KNMI

ODC-VEBSN earthquake information
Time (UTC) Magn (Mb) Depth (km) Region Lat Lon
03:51:38 4.5 2.0 Poland 51.60 16.00

Thursday, April 29, 2010

Bosbrand bij Hapert.. ( AD)

Bosbrand bij Hapert

RIJSWIJK - In een bosgebied nabij Hapert is donderdagochtend brand ontstaan. Het gaat volgens de politie Brabant Zuid-Oost om een terrein van anderhalve hectare. Het vuur lijkt veroorzaakt door een autobrand.

Door de droogte zijn de hulpdiensten met veel materieel ter plekke. Het bosgebied, ook wel De Schietbaan geheten, ligt in de buurt van Luyksgestel. (ANP)

Wednesday, April 28, 2010

Earthquake info KNMI

ODC-VEBSN earthquake information
Time (UTC) Magn (Mb) Depth (km) Region Lat Lon
18:01:21 5.5 35.0 Myanmar 19.40 93.20

Vulkaan Italie... ( de morgen)

Vulkaan Vesuvius is grootste zorg van Italië

Een vulkaan in IJsland kan de halve wereld lam leggen. Dat hebben we de voorbije weken nog moeten vaststellen. Maar het doet ons ook denken aan een andere gevaarlijke vulkaan. Als de Vesuvius in Italië uitbarst, zouden meer dan een miljoen mensen bedreigd kunnen worden.

"Vesuvius is het grootste gevaar voor de veiligheid van de bevolking in Italië", zegt Guido Bertolaso, Italiaans veiligheidschef. "Dat komt omdat er grote steden in de buurt van de vulkaan liggen. Die zouden zwaar getroffen worden als de vulkaan uitbarst." Het gaat om 18 steden en dorpen met ongeveer een half miljoen inwoners. Al zou het in de realiteit om zeker 650.000 mensen gaan.

IJsland
Momenteel ligt Vesuvius er nog vredig bij. Maar als de berg beslist om uit te barsten, zullen de gevolgen catastrofaal zijn. De laatste uitbarsting had plaats in 1944. Vooral in Italië hebben ze de verhalen over de IJslandse vulkaan Eyjafjoell van nabij gevolgd. Een enorme aswolk zorgde voor een onderbreking van het luchtverkeer die we sinds de Tweede Wereldoorlog niet hebben meegemaakt.

Grote uitbarsting
Wetenschappers vermoeden dat de volgende uitbarsting een hele grote zal zijn, zoals in 1631 toen 4.000 mensen om het leven kwamen. Rook, lava en as zouden tot 20 kilometer hoog kunnen worden gespuwd. Er zijn al pogingen ondernomen om mensen uit de gevarenzone te laten verhuizen, maar dat was geen succes. Er was ook veel discussie over een ziekenhuis dat net buiten de rode zone gebouwd werd.

Pompeii
De bekendste vulkaanuitbarsting is zonder twijfel die van de Vesuvius in 79 AD. Toen werden stadjes als Pompeii verwoest. Vandaag zijn de restanten ervan toeristische trekpleisters. Een gelijkaardige uitbarsting zou twee tot vijf miljoen mensen kunnen bedreigen. Maar de kans dat die ramp zich zou herhalen is amper één procent.

De grootste zorg voor Italië is dat niemand weet wanneer een vulkaan precies zal uitbarsten. "De eerste signalen verschijnen een week of tien dagen voor het te laat is", zegt Bertolaso. (gb)

Brandgevaar Veluwe blijft aanwezig.. ( telegraaf)

Ergste brandgevaar Veluwe geweken

UTRECHT - Het gevaar voor natuurbranden op de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en de Gooise natuurgebieden is grotendeels geweken. In de drie gebieden geldt code geel, meldden de verantwoordelijke veiligheidsregio's woensdag.


De afgelopen dagen was in de gebieden code oranje van kracht. Vorige week gold zelfs code rood, wat een zeer grote kans op een natuurbrand inhoudt. Code geel betekent dat de natuur nog steeds droog is en dat voorzichtigheid is geboden, aldus de brandweer. Er geldt echter geen stookverbod, zoals bij code rood wel het geval is.

Door buien en de afgenomen wind is het grootste brandgevaar nu geweken. De afgelopen dagen waren verkenningsvliegtuigjes in de lucht om branden zo snel mogelijk op te sporen. De vliegtuigjes blijven nu aan de grond, maar kunnen incidenteel alsnog opstijgen, stelt de brandweer.

Sneeuwstorm treft New England.. ( BBC)

Heavy snow hits New England

After the snow temperatures are set to rocket in northeast North America

A late-season snowstorm battered northern parts of New England on Tuesday with over 30cm (12 inches) of snow across Vermont. Heavy snow fell during much of Tuesday in an area from New York to Maine, causing localised travel chaos and power outages.

North Underhill, Vermont topped the snowfall totals with 34cm (13.3 inches). With temperatures around freezing, the snow is heavy and wet in nature, breaking tree limbs and downing power cables. Forecasters are warning of a further 8 to 15cm (3 to 6 inches) during Wednesday.

The snowstorm was the back end of an intense low pressure system that spread east across the central Plains last week, producing severe tornadic thunderstorms that caused huge damage and killed at least 10 people in the deep south.

The current snowstorm is expected to ease during Thursday, and temperatures will climb quickly across the Eastern USA by the end of the week, with temperatures in New York reaching 23C. Early indications of another cold front sweeping through the warming central Plains next week may generate another round of severe spring storms with possible tornado risk.

Explosieve groei kwallen Grevelingen.. ( telegraaf)

Explosieve groei aantal kwallen Grevelingen

BRUINISSE - In het Grevelingenmeer zijn door de stichting Anemoon tien keer zoveel oorkwallen gezien als normaal in april. Dat heeft een woordvoerder woensdag laten weten. Duikers maakten foto's van groepen van duizenden kwallen in het water tussen Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee.


De oorkwallen zijn in doorsnee 25 centimeter lang en kunnen groter worden dan een halve meter. Volgens de woordvoerder kunnen de oorkwallen milde huidirritatie veroorzaken, maar de meeste mensen zullen van een beet geen last hebben. Van de gemenere haarkwal is geen groei opgemerkt.

De groei komt door de snelle opwarming van het water, waardoor veel plankton groeit. De Stichting Anemoon bestaat uit een grote groep vrijwilligers die zich bezighouden met het inventariseren van de biodiversiteit voor de Nederlandse kust.

Tuesday, April 27, 2010

Waarschuwing bevingen..


stilte voor de storm..

Officiele waarschuwing Italie uitbarsten vulkaan.. ( AD)

'Vulkaanuitbarsting op Ischia nabij'

Het Italiaanse eiland Ischia wordt vaker getroffen door natuurrampen, zoals aardverschuivingen.

Europa wacht mogelijk een nieuwe vulkaanuitbarsting. Het vulkanische eiland Ischia, voor de kust van Napels, kan binnenkort uitbarsten, waarschuwde de Italiaanse burgerbescherming dinsdag. Over het algemeen wordt ervan uitgegaan dat het de Vesuvius is die tot uitbarsting kan komen.

Maar op Ischia, waar zevenhonderd jaar geleden voor het laatst een vulkaanuitbarsting plaatsvond, vindt momenteel een opbouw plaats van een grote hoeveelheid magma, zegt Guido Bertolaso, hoofd van de burgerbescherming. Toch denken wetenschappers dat er geen onmiddellijk risico is.

Volgens Bertolaso houden wetenschappers een tiental onderzeese vulkanen nabij Sicilië scherp in de gaten. (NOVUM)

Belangrijke vliegvelden IJsland wederom gesloten..( AD)

Belangrijkste vliegvelden IJsland weer dicht

Een gestrande passagiere in Reykjavik. FOTO ANP
REYKJAVIK - De belangrijkste luchthavens van IJsland zijn dinsdag weer dichtgegaan in verband met een aswolk door de uitbarsting van een vulkaan. De vliegvelden waren maandag juist heropend na een sluiting van enkele dagen.

Internationale vluchten worden opnieuw omgeleid via de luchthaven Akureyri in het noorden van het land. Maar wellicht moet ook dit vliegveld dicht, aldus de autoriteiten dinsdagavond.

De aswolk wordt veroorzaakt door de vulkaan onder de Eyjafjallajökull-gletsjer. Bijna twee weken geleden werd het vliegverkeer in grote delen van Europa platgelegd wegens de wolk. (ANP)

Earthquake info KNMI

ODC-VEBSN earthquake information
Time (UTC) Magn (Mb) Depth (km) Region Lat Lon
17:17:16 5.5 38.0 Western Indian-Antarctic Ridge -50.60 115.50

IJsblok... ( MSN.com)

Mysterieus blok ijs stort neer in Duitse tuin


(Novum/AP) - Een fluittoon begeleidde het blok, tot het in een tuin in het Duitse plaatsje Hettstadt ter aarde sloeg: een mysterieus, minstens twintig kilo zwaar blok ijs. Bij heldere hemel sloeg het object in, zei de politie van Würzburg dinsdag, en verbrijzelde in de tuin een twintig centimeter dikke en één meter lange natuursteen.

Waar het blok ijs vandaan kwam is onbekend. De Duitse luchtvaartautoriteit achtte het vanwege de zuivere samenstelling onwaarschijnlijk dat het blok afkomstig was van een vliegtuig. De politie sloot niet uit dat het wellicht een ijsmeteoriet betrof.

Tilmann Althaus, van het Max Planck Institut voor astronomie in Heidelberg, weersprak die theorie. "Het is water uit een vliegtuigtoilet", zei hij. Het is onmogelijk dat het een ijsmeteoriet betrof. Die spatten bij binnenkomst in de atmosfeer volledig uit elkaar en verdampen geheel, aldus Althaus.

Riooloverstroming na incident... ( telegraaf)

Riooloverstroming na incident Noord-Zuidlijn

AMSTERDAM - Het riool voor het Barbizonhotel op de Prins Hendrikkade in Amsterdam is dinsdagochtend overgelopen. Dat gebeurde door een defect in een afvalzuiveringsinstallatie van de Noord-Zuidlijn. Dit heeft de gemeente bekendgemaakt.



Door het defect kwam er bentoniet, een soort klei, in het riool. Hierdoor ontstond een verstopping. Bij de Nicolaaskerk en het Barbizonhotel overstroomden de toiletten en de klei kwam ook op straat terecht. Het riool is inmiddels ontstopt en de straat is schoongespoten.

Bentoniet is een natuurlijke kleisoort die wordt gebruikt om de graafkamer van de tunnelboormachine van de Noord-Zuidlijn onder druk te houden. Het bentoniet wordt later weer gescheiden van de grond, afgevoerd en hergebruikt.

De oorzaak van de overstroming van het riool wordt onderzocht. Het boorteam van de Noord-Zuidlijn heeft geen last van het incident.

Rijkswaterschap en waterschappen bereiden zich voor .. (Nos)

.Waterbuffer vanwege dreigend tekort


Rijkswaterstaat en de waterschappen bereiden zich voor op een mogelijk tekort aan water. In het IJsselmeer wordt daarom een grotere waterbuffer aangelegd dan normaal.

Ook is Rijkswaterstaat alert op de Rijn. Er stroomt minder water door de Rijn dan normaal. Het heeft de afgelopen maand weinig geregend en er is minder smeltwater in de rivier gelopen. Dat kan voor problemen zorgen. De watervraag vanuit de landbouw neemt toe nu het groeiseizoen is begonnen.

Volgens Rijkswaterstaat kan nu nog aan alle vraag naar water vanuit de Rijn en het IJsselmeer worden voldaan.

Monday, April 26, 2010

Sandstorms Northern China.. ( BBC)

Sandstorms blast northern China

Regions of northern China have been blanketed by dust from sandstorms, lowering visibility to just two metres.

The severe weather conditions delayed flights in the area.

Torrential rain New Zealands South Islands... ( bbc)

Torrential rain pounds New Zealand's South Island


Torrential rain pounds New Zealand's South Island

Flooding has hit parts of New Zealand's South Island after days of torrential rain.

Since Saturday night, 793mm of rain has fallen over the Fiordland National Park and Southland districts. The average rainfall in the region at this time of year is around 236mm.

Telephone lines are down and roads have been closed, while more than 100 hikers have been evacuated from the popular walking district on the west side of the island.

Rivers in the area are swelling rapidly to record levels and a series of fronts is expected to move eastwards across the country, bringing more periods of heavy rain to the South Island's west coast.

Giftig roodwier.. ( telegraaf)

Giftig roodwier in Zevenhuizerplas

ZUIDPLAS - Voor de Zuid-Hollandse Zevenhuizerplas is een waarschuwing afgegeven na de vondst van giftige roodwieren in het recreatiewater.


Nog voor het begin van het zwemseizoen zijn er borden op de stranden geplaatst om zwemmers te waarschuwen, meldt RTV West. Vooral ouderen en kinderen kunnen, wanneer zij water in de mond krijgen, ziek worden van de giftige wieren.

Besmette baders kunnen binnen twaalf uur last krijgen van hoofdpijn, misselijkheid, braken, diaree, koorts, of oor- en keelpijn. Ook kan er huiduitslag optreden bij degenen die in aanraking zijn gekomen met het water.

Het zwemseizoen begint 1 mei.

Vulkaan Eifelgebied.. ( Faqt.nl)

Een vulkanische tijdbom op honderd kilometer van de grens


April 2010 haalden de actieve vulkanen van IJsland keer op keer het nieuws. Gelukkig liggen de Hekla en de Eyjafjallajökull vulkanen op een veilige afstand van Nederland. Veel Nederlanders zien vulkanisme dan ook als een ver-van-mijn-bed show. Hier vergissen ze zich echter in.

Weinig mensen staan er bij stil dat er op nog geen honderd kilometer van de Nederlandse grens een actieve vulkaan ligt. De laatste tienduizend jaar was het rustig, maar de grond komt met een a twee millimeter per jaar omhoog…


De koude geiser van Wallerborn
In Duitsland, iets ten oosten van de Belgische grens ligt de Eifel, een geliefd wandelgebied. Merkwaardige ronde meertjes, zoals de Laacher See, worden afgewisseld met ruisende bossen en lieflijk glooiende heuvels. Het lijkt onvoorstelbaar dat uitgerekend hier zich een grote natuurramp kan voltrekken.

Schijn bedriegt echter. Onder het idyllische landschap hoopt zich lava op. Recht onder de Eifel ligt namelijk een vulkanische hot spot die de afgelopen dertig miljoen jaar verantwoordelijk was voor regelmatig optredende grote uitbarstingen. De lieflijke ronde meertjes in de Vulkaaneifel zijn stuk voor stuk de overblijfselen van ondergelopen vulkaankraters.

De jongste vulkaankrater is die van het Ulmener Maar, ongeveer elfduizend jaar oud en maar honderd kilometer ten zuidoosten van Maastricht. Op dit moment is het vulkanische meertje de locatie van het enige glauberzout kuuroord in Duitsland.

Elfduizend jaar geleden zaaide een vulkaan hier dood en verderf en bedekte een groot deel van West-Europa met as. In die tijd woonden er in Europa nog maar weinig mensen: de laatste ijstijd was net aan het wegebben en de eerste neolithische boeren experimenteerden met primitieve granen in het toen regenachtiger Midden oosten. Maar zelfs voor de weinige jagers en verzamelaars die in die tijd in Noord-West Europa woonden zal de explosie van de vulkaankrater hebben geleken alsof de wereld verging.

Geen wonder dat de prehistorische mens de Vulkaaneifel over het algemeen meed.


Het Ulmener maar
De gevolgen van een uitbarsting in de Eifel zullen nu vele malen ingrijpender zijn. Het Duitse Ruhrgebied, één van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld, zal bedekt worden met een dikke laag as. Ook België en het zuidelijke deel van Nederland zullen dit lot ondergaan. Aardschokken zullen vaak de aarde doen beven.

Rondvliegende brokken lava zullen veel schade aanrichten aan gebouwen, want de Eifelvulkanen zijn door de taaie, stroperige lava van het explosieve type. Pyroclastische stromen, mengsels van asdeeltjes en lucht van honderden graden heet, zullen zich een weg banen door smalle rivierdalen en onderweg dood en verderf zaaien. De Eifel zal dan meer weg hebben van een inferno dan van een paradijselijk natuurgebied.

Het goede nieuws is dat op dit moment de slapende vulkaan zich rustig lijkt te houden. Het enige wat we merken van het actieve vulkanisme zijn de vele warme bronnen (waar de Duitsers overvloedig kuuroorden omheen hebben gebouwd) en enkele koudwatergeisers.

Maar één ding is zeker. Of het nu morgen is, over enkele eeuwen of pas over tienduizend jaar, op een dag zullen de vulkanen in de Eifel weer tot leven komen. We kunnen tot die tijd dus maar beter deze slapende vulkaan goed in de gaten houden.

Schimmel... ( rtl)

Schimmel is gevaar voor amfibieën

Een schimmel die al verschillende amfibiesoorten de kop heeft gekost treft nu ook salamanders, kikkers en padden in ons land. Onderzocht wordt wat de gevolgen voor deze dieren zijn.


De schimmel, die een chronische onsteking aan de huid veroorzaakt, kan desastreuze gevolgen hebben, zeggen de onderzoekers. Soms sterft 90 tot 100% van de getroffen populatie.

In bijna alle Nederlandse provincies en in Vlaanderen zijn al besmette dieren gevonden. In totaal is zo'n 4% van de amfibieën met de schimmel geïnfecteerd.

Nederlandse overheid heeft achterhaalde visie... zwevende auto in opkomst.....??? www.ge-di-christi-re.com)

Rubber wegen hebben de toekomst ( Ad)

ROTTERDAM - De auto staat sinds mensenheugenis op rubberbanden. In de toekomst rijdt hij mogelijk ook over rubberen wegen. Dat is veiliger en stiller. De eerste proeven zijn veelbelovend.

Zoab leek twintig jaar geleden het ideale wegdek. Het Zeer Open Asfalt Beton is stiller dan gewoon asfalt. En door de poreuze structuur kan het makkelijker water absorberen. Dat leidt in de regen tot beter zicht voor de automobilist en minder kans op aquaplaning: een gevaarlijke situatie bij nat wegdek, waarbij de banden het contact met de weg verliezen.

Maar inmiddels is gebleken dat zoab wel erg snel aan vervanging toe is. Meestal doen de eerste problemen zich al na tien jaar voor. Er komen scheuren en gaten in en de bitumen (een soort lijm om de steentjes in het wegdek vast te zetten) laten los. Automobilisten rijden die steentjes er dan uit; autoruiten en -lak kunnen hierdoor beschadigen.

Proefvakken
In de zoektocht naar een beter wegdek experimenteert Rijkswaterstaat met een nieuw type rubberasfalt, dat nog stiller is dan zoab. Eerder al werd een kleinschalige proef gehouden in het Zeeuws-Vlaamse Kloosterzande, maar dat was niet op de openbare weg en het ging toen om tegeltjes van niet meer dan een vierkante meter groot. Sinds november liggen er twee volwaardige proefvakken op de parallelbaan van de A50 ter hoogte van Apeldoorn. Om geen al te groot risico te nemen, zijn de proefvakken aangelegd op de toegangsweg van tankstation De Brink.

Het rubber kan uit herverwerkte autobanden worden geproduceerd. Onderzocht wordt of het nieuwe wegdek op een rol te fabriceren is. Dan kan het ter plekke als een tapijt worden uitgerold en vastgelijmd.

Financiële problemen

Eerder is al in Japan geëxperimenteerd met rubberasfalt, maar het proefproject moest daar wegens financiële problemen worden gestaakt. De Nederlandse proef, in samenwerking met bedrijven uit de wegenbouw, moet inzicht geven in de technische haalbaarheid, de ervaringen van weggebruikers, de duurzaamheid en de kosten. Ook moet duidelijk worden in hoeverre een elastisch wegdek de geluidsoverlast van het autoverkeer kan terugdringen. De proef bij Apeldoorn duurt maximaal drie jaar. Als de resultaten positief zijn, wil Rijkswaterstaat een groter testtraject aanleggen. (NIEK SCHENK)
26/04/10 12u07

Taiwan zeebeving/ aardverschuiving..( de morgen)

Taiwan getroffen door zeebeving en aardverschuiving

Ten zuidoosten van het eiland Taiwan heeft zich maandag een zware aardbeving met een magnitude van 6,9 voorgedaan, zo deelde het Amerikaanse Instituut voor Geofysica USGS mee. Er is vooralsnog geen tsunamialarm afgekondigd. De zeebeving deed zich voor op een diepte van 10 kilometer, 269 km ten oosten van de zuidoostelijke kuststad Taitung.

Gisteren werd een groot stuk van een autosnelweg op het eiland nog volledig bedolven door een aardverschuiving. In de buurt van Keelung stortte een brug over de autostrade in en minstens drie personenwagens kwamen onder het puin terecht. Er is geen nieuws over mogelijke slachtoffers.(belga/kve)

Earthquake info emcs

Summary:
Magnitude Mw 6.5
Region SOUTHEAST OF TAIWAN

Date time 2010-04-26 at 02:59:49.3 UTC
Location 22.27 N ; 123.79 E
Depth 2 km
Distances 278 km E Taitung (pop 109,351 ; local time 10:59 2010-04-26)
233 km S Ishigaki (pop 44,802 ; local time 11:59 2010-04-26)
More seismicity information (Moment tensors, phases pickings, etc.)

Earthquake info knmi

ODC-VEBSN earthquake information
Time (UTC) Magn (Mb) Depth (km) Region Lat Lon
02:59:50 6.9 10.0 Southeast of Taiwan 22.20 123.70

Sunday, April 25, 2010

Grote brand verwoest ruim 300 huizen Mannilla.. ( rtl)

Een zeer grote brand heeft in Mannilla in de Fillipijnen ruim 300 huizen verwoest. Door de zeer harde wind was het blussen vrijwel onmogelijk.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Zand en sneeuw... ( AD)

Zand- en sneeuwstorm na aardbeving


PEKING - De West-Chinese provincie Qinghai wordt geteisterd door hevige zand- en sneeuwstormen onder bar koude temperaturen. Dit hebben de officiële media zondag in Peking gemeld.

Het noodweer op het onherbergzame Tibetaanse plateau hindert de hulp aan de slachtoffers van de krachtige aardbeving die de streek vorige week woensdag trof. Daarbij verloren bijna 2200 mensen het leven en vielen meer dan 12.000 gewonden van wie er nog velen er ernstig aan toe zijn. Talrijke mensen zijn dakloos geworden en rekenen op hulp van buitenaf. (ANP)

Tornado Mississippi .. ( telegraaf)

Tornado maakt slachtoffers in Mississippi

JACKSON - Een tornado heeft zaterdag dood en verderf gezaaid in de Amerikaanse staat Mississippi. Zeker tien mensen kwamen om het leven in de zuidelijke staat. De autoriteiten sluiten niet uit dat het dodental nog naar boven moet worden bijgesteld, aangezien veel woningen en andere panden zwaar zijn beschadigd door de zware windhoos.

Volgens de nieuwszender CNN zouden alleen in het dorp Yazoo, ten noorden van de hoofdstad Jackson, al twintig tot dertig huizen zijn verwoest tijdens het natuurgeweld. Zeker drie mensen vonden hier de dood. In grote delen van Mississippi viel de stroomvoorziening uit. Meer dan twintig mensen raakten gewond toen de anderhalve kilometer brede windhoos over de regio trok met windsnelheden tot meer dan 240 kilometer per uur.

De bevolking in de staten Mississippi, Arkansas, Louisiana, Alabama, Kentucky, Georgia, Tennessee, Ohio, Illinois en Indiana is gewaarschuwd voor het noodweer in de middag en avond, met hevige slagregens, sneeuw en onweer. Meerdere tornado's houden huis in de centrale en zuidelijke staten, die vaker worden geteisterd door dit natuurfenomeen. De autoriteiten spreken van een bijzonder gevaarlijke situatie.

In diverse steden en dorpen zijn opvangcentra ingericht voor mensen die dakloos zijn geraakt tijdens het noodweer.

Saturday, April 24, 2010

Iris seismic monitor 24.04.2010

Vissen trekken weg.. continentale verplaatsingen in aantocht.. www.ge-di-christi-re.com)

Record aantal bruinvissen gezien in Noordzee ( telegraaf)

WAGENINGEN - Tussen Hoek van Holland en Harwich zijn in april uitzonderlijk veel bruinvissen waargenomen. Vrijwilligers telden in het weekeinde van 17 en 18 april 316 bruinvissen, bijna vier keer meer dan anders, meldt de Zoogdierverening zaterdag op de internetpagina natuurbericht.



Namens stichting Rugvin staan sinds 2005 een keer per maand waarnemers op de brug van de veerboten die worden ingezet tussen Hoek van Holland en Harwich. Per retourtje worden dan gemiddeld hooguit 44 bruinvissen waargenomen. In het bewuste weekeinde werden er 'heen' 148 en 'terug' 168' gesignaleerd. Alleen dicht bij de kust van Nederland en Engeland lieten ze zich niet zien.

Dat de zee zeer kalm was en dus iedere vin die boven water kwam ook kon worden gezien, verklaart volgens de deskundigen niet het hoge aantal bruinvissen, want er wordt wel vaker geteld bij een heldere lucht en een kalme zee.

Waarschuwing




GEEN EINDE DER TIJDEN MAAR NIEUW BEGIN VAN DE WEDERGEBOREN AARDE...


Continentale verplaatsingen komen eraan, aarde is overal zichzelf aan het opbreken volgens patroon kosmische orde en volgt exact de volgorde op zoals vanuit boven bepaald is en word.

Waarschuwing geld voor alle regeringen wereldwijd zich groots op te gaan maken voor het opbreken van alle continenten.

Overal wereldwijd zal nu de trilling en frequentie van de aarde verder worden opgevoerd.

Wereldwijd zal groots sprake zijn van exacte volgorde en uitvoering van het plan van boven uit gestuurd.

Voor alle paragnosten en mediums wereldwijd heb ik slechts een mededeling, focus u niet op het tegenhouden van dit proces maar focus vooral op het voorbereiden van de mensen en het willen voorlichten WAAROM dit proces nodig is.. Het tegenhouden van dit proces zal in alle maten en zinnen des woords het groeien van de aarde beperken en zou alles met alles in strijd zijn tegen de regels en wetten in van de kosmische orde Ma at.

Aangezien geen enkele therapeut, nog medium raad weet met het juiste manier om te gaan met deze orde niet de natuur tegen te houden maar de mensheid en flora zowel fauna veilig te stellen in deze shift die in zijn "laatste fase" is gekomen.

Geen regeringsambtenaar nog koning van deze aarde zal dit proces tegen mogen en of kunnen houden..


Vanuit alle zinnen des woords zal ik alles in de mogelijkheid stellen u te mogen helpen met het groots voorbereiden van het loslaten van de aardse bezittingen van veel mensen hier op aarde.

Stuwdammen zullen groots opbreken omdat de bevingen die nu komen gaan zo intens hevig zullen zijn dat geen stuwdam ter wereld doch het water tegen zal kunnen houden, het water dient de vrije loop niet te worden ontnomen.

Ik blijf alles op alles zetten u ten alle tijde van informatie te blijven voorzien maar besef dat het voor veel mensen ongelooflijk groots is wat ik heb mogen doorgeven.

Ik ben mij 100 % bewust van het feit dat mijn websites angst hebben veroorzaakt op deze aarde maar HOOP dat iedereen ook begaan is met het lot uitverkorene te mogen zijn de dingen te mogen zien te mogen voelen en vooral nu allen mag ervaren dat waarheid alles boven alles staat vanuit de kosmische orde opgevolgt.

Niemand maar dan ook niemand zal het groeiproces van deze aarde meer in de weg mogen staan, de mensheid is opgetild naar een hoger bewustzijn om zijn medesoortgenoten van de evolutie in veiliger vaarwater te mogen gaan stellen.

Geen religie zal nog geloofwaardig overkomen als de volledige waarheid van Ma at zal worden openbaard de komende dagen en maanden.

Nogmaals BEVESTIG ik u volkomen dat de shift in haar laatste fase is beland de aarde ZELF... de bijgehouden databank met inmiddels meer dan 11.000 berichten allen gebasseerd op gebeurtenissen waargebeurd is het feit waarmee bewezen kan worden dat de doorgegeven informatie uit pure informatie bestaat maar voor velen ongeloofwaardig bleek nog tot uitvoer bleek gebracht te zijn, het integendeel is echter waar geworden..

www.the-ebassadorion.blogspot.com ( august 2005 archive vind u volledige uitleg/ voorbereiding..shift..)

www.ge-di-christi-re.com is weergave visie zoon Re zoon van Ra,..websites opgebouwd vanuit Australie met dank aan Litouwen, Denemarken, Ghana, Vs, Noorwegen Belgie en Zweden en Zwitserland.

www.ge-di-christi-re.com

De waarheid is u gegeven aan u de keuze deze waarheid te achterhalen en te doorgronden.

Ik weet dat alles op alles word gezet mij van dit leven te beroven maar de gelofte terug te mogen keren als de nieuwe zoon van Rah geeft mij alle rust en moed de laatste fase uit te voeren van deze shift.

Niemand maar dan ook niemand zal volledige inkijk hebben op het groots Goddelijk plan, deze dnakey zat enkel in de combi van elextrische lading ( ontmoeting)tussen zon en de maan in het jaar 2002.. ( 2002 is mirror.. 2--2.. ) ( 2008 8 8002 ) was de data dat mij het Christusbewustzijn werd getoond. ( visie zoals Ma at.. en pantheons..)

De geheime codes zijn verwerkt in vele dingen zoals stadsplannen, wegen, letters en vooral de eerste innitialen van mensen.

Ik heb gedaan wat in mijn kunnen lag/ligt u te voorzien van de juiste informatie omtrent deze 5e zonspassage. De zon zal op gaan komen vanuit Noordwestelijke richting en zal gedurende 5 a zes dagen brandend zijn voor de helft van de aarde en tegelijkertijd aan de andere zijde de duisternis in luiden voordat de daadwerkelijke shift zal plaatsvinden.

De daadwerkelijke oorsprong van tijd vind plaats volgens de exacte volgorde van Ma at. ( natuurlijke klok/ tijdperk.. zie ook websites.. www.ge-di-christi-re.com www.reflectionmaat.blogspot.com www.2012bestaatniet.blogspot.com/


waar 13 religies werden gemanipuleerd werd de waarheid ondertussen volgens allerhoogst plan uitgewerkt en verwezenlijkt.

Ik ben me bewust van het feit dat mensen mij weer willen vermoorden vanwege mijn informatie, ik ben me zeer bewust van het feit dat de dingen die mij op mijn weg waren gestuurd puur waren bedoeld iedereen af te leiden van het feit van werkelijkheid en waarheid van de kosmische orde Ma at.

Waar nooit iemand bij stil heeft gestaan is dat vanuit de kleinste dimmensies de natuurlijke klok exact word bijgehouden... ( zie afbeelding spinnenweb...)


Liefdevolle groet,

Re zoon van Rah

Dodental aardbeving China loopt op.. ( de morgen) ( www.reflectionmaat.blogspot.com kosmische orde Ma at..)

Dodentol aardbeving China loopt op tot 2.183 doden

De dodentol van de zware aardbeving in het noordwesten van China is opgelopen tot 2.183. Voorts blijven 84 anderen nog vermist. Dat meldt het Chinese persbureau Nieuw China. Een vorige balans sprak nog van 2.064 doden en 175 vermisten.

Bij de aardbeving, die een kracht had van 6,9 op de schaal van Richter, raakten ook 12.135 mensen gewond, onder wie 1.000 ernstig. Als gevolg van de aardbeving zijn ook meer dan 100.000 Chinezen dakloos.
Acht dagen na de aardbeving is de kans klein dat er nog overlevenden worden teruggevonden, maar voorlopig worden de zoekacties nog voortgezet. Gisteren heeft China een dag van nationale rouw gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving. (belga/kh)

Aardbeving Molukken.. ( de morgen) www.reflectionmaat.blogspot.com kosmische orde.. Ma at..)

Aardbeving met kracht van 6,1 bij Molukken


Bij de noordelijke Molukken in Indonesië heeft zich vandaag een aardbeving voorgedaan. Dit berichtten de Indonesische autoriteiten. De beving had een kracht van 6,1 op de schaal van Richter volgens het Amerikaanse geologische instituut USGS.

Het epicentrum lag op een diepte van ongeveer vijftig kilometer onder de Seramzee, niet ver van de Obi-Eilanden. Er zijn volgens de autoriteiten in de provincie Noord-Molukken geen meldingen van schade en er is geen tsunami-alarm gegeven. (anp/ddh)

Aardbeving Chili... ( de morgen)

Aardbeving met kracht van 6,1 treft Chili

Vorige maand werd Chili getroffen door een verwoestende aardbeving.
Het centrum van Chili is vanochtend getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter. De aardbeving vond plaats om 6 uur (plaatselijke tijd). Het epicentrum lag 65 kilometer ten zuiden van de stad Concepcion op een diepte van 35 kilometer. Er is nog geen informatie over mogelijke slachtoffers.

Chili werd op 27 februari nog getroffen door een aardbeving met een kracht van 8,8 en een tsunami. Daarbij vielen minstens 486 doden. (belga/gb)

Earthquake info knmi

ODC-VEBSN earthquake information
Time (UTC) Magn (Mb) Depth (km) Region Lat Lon
00:23:44 5.6 10.0 Southeast of Easter Island -36.30 -99.50
07:41:03 6.1 53.0 Halmahera, Indonesia -1.90 128.20

Friday, April 23, 2010

Earthquake info knmi

ODC-VEBSN earthquake information
Time (UTC) Magn (Mb) Depth (km) Region Lat Lon
06:46:20 5.5 129.0 Mariana Islands 13.70 144.70
10:03:07 6.1 35.0 Central Chile -37.40 -72.90

Thursday, April 22, 2010

Dust storm India.... ( bbc)


Dust storm sweeps northern India


A dust storm over parts of northern India has lowered daytime temperatures.


A dust storm has provided some relief from the three day heat wave blighting northern and eastern India.

Starting in Rajasthan the dust storm, spread to the whole of the northern region during the day, bringing down temperatures.

Daytime temperatures are likely to fall by 1-3C over the next few days thanks to the haze of dust sweeping the region.

Temperatures are below 40 C in most parts. However, while the dust shields the ground from the sun during the day, heat radiation at night is reduced, leading to high overnight temperatures.

The maximum temperature in Jaipur fell below 40 degrees to 39.6 C on Thursday. However, the minimum temperature continues to be 31.9 C which is still higher than usual for the time of year.

Mist.. (telegraaf) ( www.ge-di-christi-re.com mist and rain..southafrican musicals

Mist hindert golfers in Ballantine's

De Spanjaard Pablo Larrazabal slaat een balleltje in de mist. Foto: AFP JEJU ISLAND - Mist heeft de eerste dag van het Ballantine's Championship in Zuid-Korea ernstig in de war gegooid. Meer dan de helft van de golfers maakte donderdag de achttien holes op Jeju Island niet af. De Nederlanders Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen kwamen door de het urenlange uitstel niet eens aan slag.



Anthony Kim uit de VS (midden) Foto: AFP De Australiër Marcus Foster slaagde er wel in een volle kaart in te leveren en met 65 slagen, zeven onder par, nam hij de leiding. De Brit Mark Foster volgde met 66 slagen. Het Ballantine's maakt deel uit van zowel de Europese als Aziatische Tour. Het prijzengeld bedraagt 2,2 miljoen euro.

Stroomstoring Alkmaar..( Telegraaf)

Stroomstoring zorgt voor ongelukken

ALKMAAR - De stroomstoring in Alkmaar heeft tot verschillende ongelukken geleid. Door dienstweigerende stoplichten zijn er bij een aanrijding twee gewonden gevallen.



Op de Rondweg is donderdagmiddag nog steeds sprake van gestoorde verkeerslichten. Bij Vroonermeer raakten er bij een aanrijding twee personen lichtgewond. Dat meldt Webregio.

Ook op de Omval vond een aanrijding plaats. Daarbij vielen geen gewonden.

Zwevende auto geen utopie meer... (http://www.popw.nl/)

De vliegende Hummer


De vliegende auto kan rond 2015 echt rondvliegen. De Amerikaanse DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) heeft momenteel een auto in ontwikkeling genaamd de Transformer TX. Het moet een soort vliegende Hummer worden, dus Gordon zal er vast één willen bestellen.

De transformer TX werd vorig jaar al genoemd in een budgetrapport van het Pentagon. Slechts recentelijk zijn er meer details over deze vliegende auto duidelijk. De Amerikaanse overheid wil een voertuig maken dat robuust is op de grond, maar dat hij tevens verticaal kan opstijgen en landen. In het voertuig moeten circa 4 militairen vervoert kunnen worden, met wapens en bepakking. Het is de bedoeling dat elke marinier het voertuig eenvoudig moeten kunnen besturen, dus ook zonder een brevet.

Men zegt dat de technologie al beschikbaar is. Het is echter nog niet mogelijk om goedkoop een dergelijke auto te produceren. DARPA geeft ook aan dat het niet de bedoeling is dat de auto voor het publiek beschikbaar wordt, zoals de Hummer die ook begon als legerauto.

DARPA is een afdeling binnen defensie (Amerika) dat zich bezighoud met het ontwikkelen van technologie die voor ons alleen bekend is uit science fiction films.

Tuesday, April 20, 2010

Drie vulkaankraters spuwen lava en as.. ( AD)

Drie vulkaankraters spuwen as en lava


REYKJAVIK - De IJslandse vulkaan heeft momenteel drie kraters die as en lava spuwen, maar de situatie is redelijk stabiel gebleven. Dat heeft de politie dinsdag gemeld.

''De vulkaan is relatief kalm gebleven afgelopen nacht en de activiteit in de Eyjafjallajökull-gletsjer is niet veranderd'', maakte de politie in een verklaring bekend. De IJslandse kustwacht is maandag met deskundigen over de vulkaan gevlogen om de uitbarsting te bekijken. Volgens de politie is er nog steeds sprake van ''aanzienlijke vulkanische activiteit''.

Uit de kraters stijgt nog steeds een aspluim op, maar die is kleiner en lichter dan in het begin, wat wijst op minder asdeeltjes. Een IJslandse meteoroloog liet weten dat de aswolk dinsdag een hoogte van krap 5 kilometer had bereikt. Eerder was maximaal 11 kilometer gemeten.

Maandag was er voor het eerst lava zichtbaar, sinds de uitbarsting vorige week begon. De lava werd tot zo'n 3 kilometer hoogte de lucht in gespuwd. (ANP)

Mijn reactie op antwoord van waterschap.. ( om de reden van privacy ben ik gekozen geen naam te vermelden.. )



Afbeelding geeft weergave weer hoe de kosmische orde bepaald is. de databank www.the-embassadorion.blogspot.com is een bijgehouden database voor hen die de volgende generaties willen behoeden voor datgene wij ontzien en ontboden kregen..


To: dirk_christians@hotmail.com
Subject: Re: Waterschappen Gelderse Vallei en Eem T.av dhr Andries kamstra en Carla Dik..
Date: Sun, 18 Apr 2010 21:57:39 +0200


Hallo Rene/Dirk,

Dank voor je mailtjes. Als christen geloof ik in een levende God die de wereld en de kosmos heeft geschapen en ze nog steeds onderhoudt en regeert. Hij heeft wetten in de schepping gelegd die wij mogen opsporen en onderzoeken. Hierbij vind ik dat statistisch onderzoek zeer behulpzaam kan zijn bij het begrijpen en beschrijven van het klimaat. Het is verstandig en de verantwoordelijkheid van de mens om het te voeren waterbeheer hierop af te stemmen. Voor de Grebbedijk heeft het waterschap Vallei en Eem onlangs een persbericht laten uitgaan. Dit bericht hecht ik ter kennisneming voor u aan deze mail. Wat mij betreft sluiten wij hiermee ons mailverkeer. Het allerbeste toegewenst ook met uw gezondheid,


Beste ,...

Ik begrijp jullie afstandelijkheid en begrijp dat je het contact wilt stoppen.

Ik heb daar geen enkele problemen mee omdat ook de Nederlandse overheid ( Vrom.. en andere overheids instellingen) volledig op de hoogte zijn van mijn websites..)

De komende 2 jaren zullen voor deze wereld de meest angstvallige worden ooit meegemaakt.

Ik heb het niet over overstromen van dijken gehad maar heb het constant gehad over de capaciteit van regenwater wat van bovenaf komt.;-) dit is ook de misvatting de gegevens zoals KNMI etc gebruikt op het verleden te basseren, WIJ hebben reeds deze cijfers op gehele andere manier bekeken en zijn tot totaal andere conclusie gekomen.

Ik ben geen seconde bang dood te gaan omdat ik mag weten wat boven is en mag weten dat de website die de mensen vanuit Australie gemaakt hebben voor mij bestaat uit volledige waarheid.

Ik heb jarenlang gedaan wat in mijn kunnen lag ondanks dat ze mijn zaak kapot hebben gemaakt vanwege mijn visie, ik heb mogen vastblijven houden en vooral mogen blijven geloven dat het oordeel niet op deze aarde komt maar van bovenuit zal geschieden.

Ik wens ook voor jullie en alle naasten alle goeds toe de komende twee jaar.

De breuklijnen die wij ontdekt hebben en ervoor zal zorgen dat Europa op vele fronten niet meer een continent zal zijn, zullen voor veel mensen een geheel nieuwe kijk gaan geven op wetenschap, religie en vooral het accepteren van elk mens individu wat hij of zij zal willen geloven.

Ik heb me volledig terug getrokken van alles en iedereen op de blog na en heb er dus geen enkel probleem mee dat dit ook mijn laatste email is geweest een overduidelijk waarschuwing te geven de bevolking van Veenendaal voor te bereiden op iets wat veel mensen onwerkelijk hebben geacht.

De websites zijn wereldwijd gecopieerd en gadegeslagen.

Ook ik twijfel geen seconde aan het bestaan van een levende God, twijfel daar geen seconde aan.. ik twijfel wel op de manier waarop veel mensen de regilie boven wetenschap hebben willen zetten ;-)

Het patroon wat ik ( wij) hebben mogen ontdekken in de natuurrampen geld een patroon wat van bovenuit bepaald is en door de mens op geen enkele manier kan worden beinvloed, wel kan worden opgevolgd.

Daar mijn gezondheid de laatste tijd niet oke is lijkt het mij ook beter geen contact met niemand meer te hebben, de mensen komen toch vaak achter de waarheid als mensen er niet meer zijn...

De manier waarop mensen op deze aarde met elkaar omgaan is werkelijk schandalig te benoemen maar ben ondanks alles blijven hopen blijven vasthouden aan datgene mij door werd gegeven.

Ik wens ook u alle beste toe in deze vijfde zonspassage die niemand maar dan ook niemand meer zal kunnen ontkennen.

Het is NIET mijn taak straks de verantwoording af te leggen voor beleid van onder andere waterschappen welke hun gegevens hebben gebasseerd op statistieken en verleden niet gekeken naar de nabije toekomst.

De krachten die wij nu kunnen verwachten zullen dusdanig heftig zijn dat geen deltadijk ons meer zal kunnen beschermen.

De WET waar u het over heeft die van boven uit bepaald is betreft de Kosmische orde ofwel de wet van Ma at.. de enige manier waarop natuur flora en fauna kan mag en zal groeien en ontbinden, dat de mens hier enige vorm aan heeft willen geven is HEN probleem nu de komende problemen te aanvaarden, accepteren maar vooral door te willen geven onze volgende generaties te willen behoeden voor de "fouten" die deze generaties gemaakt hebben..

Als we vanuit boven kijken bestaan er geen fouten, bestaan er gen verkeerde keuzen, echter is wel de verwachting van ons mens zijnde ernstig op de proef gesteld.

Voor u en alle waterschappen geld een gewaarschuwd mens telt voor..



Ik wil het contact ook bij deze hierbij laten ;-)





Liefdevolle groet,

Rene van den Brink

Zon... ( de morgen)

Koude winter mogelijk veroorzaakt door de zon

De voorbije winter was extreem koud. Vooral in Groot-Brittannië brak de koude records. Het was de koudste winter in Engeland sinds 1963 en de koudste in Schotland sinds 1914. En vreemd genoeg zou de zon er voor iets tussen kunnen zitten.


Mogelijk werd die kou veroorzaakt door een complexe interactie tussen het magnetisch veld van de zon en een hoge luchtstroom die het weer boven onze gebieden beïnvloedt. Die activiteit van de zon zal nog wel een tijdje duren, waardoor meer van die koude winters mogelijk zijn.

De onderzoekers van dit controversiële idee voegen er meteen aan toe dat ze hiermee global warming niet in twijfel willen trekken. In de hele wereld zal global warming een rol blijven spelen, maar een klein stukje van Europa zou toch koudere winters kunnen ondervinden. "De voorbije winter beantwoordde de trend", zegt professor Mike Lockwood van de universiteit van Reading in The Independent. "Eigenlijk is het die winter die onze interesse gewekt heeft."

De zon heeft een cyclus die ongeveer elf jaar duurt. Maar recent zit de zon in een zeer stille fase, met weinig zonnevlekken en weinig magnetische activiteit. Daardoor zou de UV-straling van de zon volgens de onderzoekers ook lager liggen. Dat heeft een grote impact op de luchtstroom boven ons hoofd.

Daardoor krijgen koudere winden volgens de onderzoekers toegang tot de gebieden rond het Verenigd Koninkrijk. (gb)

Warmte delen Europa.. ( piet paulusma)

Europa: warmte in Griekenland, Turkije en Cyprus

Een depressie boven het oosten van Europa zorgt daar voor de nodige instabiliteit als ook warmte.
Op Cyprus werd het gisteren zelfs 31 graden! In Turkije liep het kwik op naar 29 graden en ook Griekenland heeft al te maken met vroeg hoog zomers weer. Milos, een eilandje in de Egeïsche zee ten oosten van Griekenland was ook flink warm met een zondag een maximum temperatuur van 27 graden. Op het vaste land werd het 25 graden.

Vandaag zijn er in het oosten van Europa enkele stevige regen- en onweersbuien actief. Zo warm als gisteren wordt het niet, maar met 20 tot 25 graden is het in Griekenland nog altijd warm. Het zuidwesten van Turkije wordt zelfs warmer. Daar is het zonnig.

Een groot deel van de Balkan heeft vandaag en ook morgen te maken met regen, onweer en koel weer waarbij het kwik amper boven de 10 graden uitkomt.

Centraal Europa geniet ook vandaag van een vrijwel volop zonnig weertype. In het zuiden van Duitsland wordt het ruim 20 graden, 22 tot 23 graden zijn waarden die haalbaar zijn voor het zuiden van Frankrijk.
In Spanje en Portugal komt wat meer bewolking voor en is het met 18 tot 23 graden (uiterste zuiden) best aangenaam.

Een stuk kouder is het in Scandinavië waar het in Lapland afgelopen nacht nog 16 graden vroor.
Vooral in de noordelijke delen valt ook nog eens van tijd tot tijd sneeuw. Naar het zuiden toe is meer zon en is het zachter met 12 graden in Noorwegen.

De komende dagen koelt centraal Europa af en neemt de kans op lichte vorst in de nacht toe. Ook kan er eens een buitje voorkomen, vooral in de noordelijke delen.
Het natte weer blijft ook de komende dagen boven het oosten van Europa aanwezig, hoewel de neerslag intensiteit geleidelijk aan iets afneemt.

Spanje krijgt vanaf woensdag te maken met wisselvallig weer en aan de temperatuur verandert weinig.
Frankrijk heeft de komende dagen het zonnigste weer van heel Europa. Op woensdag kan het kwik in het zuiden zelfs tot iets boven de 25 graden oplopen.

Awolk bereikt Canada


Aswolk bereikt Canada

Newfoundland - Voor het eerst zijn ook vluchten in Noord-Amerika geschrapt, nu uitlopers van de IJslandse aswolk de kust van Canada hebben bereikt.




Op de luchthaven van Saint John’s in het Canadese Newfoundland hielden verschillende maatschappijen hun vliegtuigen uit voorzorg aan de grond.

Onduidelijk is of de aswolk de komende dagen nog verder richting nabijgelegen grote steden als Montreal en Boston zal drijven.

Uit de laatste kaartjes blijkt de wolk nu redelijk vast op haar plaats te liggen, waarbij zeker tot morgenochtend vroeg ook Nederland, Engeland, Duitsland en België bedekt zullen blijven.

Opnieuw verwachte vulkanische uitbarstingen IJsland..

Locals Believe Katla Volcano in Iceland Near Eyjafjallajokull Will Erupt in Seven Days

Published by mygoditsfullofstars
April 18, 2010, Category: Earth Sciences

The eruptions and ash disturbance from the Eyjafjallajokull volcano might be waking up its neighbor, Katla. If this is the case, the results could be globally devastating. Activity at Katla has risen 200% in the last two days.

The earthquake build up since the beginning of the year and subsequent eruptions at Eyjafjallajokull seem to be triggering the larger neighboring volcano, Katla. For the last two days, Katla has shown a dramatic 200% rise in activity. Geophysicists at Iceland’s Institute of Earth Sciences call Katla a vicious volcano that will be locally and globally damaging.

Katla’s last eruption started in 1821, along side an eruption at Eyjafjallajokull. Katla has a pattern of erupting in sequence with Eyjafjallajokull. However, Katla is different. It is much larger and it will make the present eruptions in Iceland look mild in comparison. Scientists say that although Eyjafjallajokull eruptions are less frequent, Katla eruptions are significantly worse and larger. Historically, Katla has been shown to wake up whenever Eyjafjallajokull does, and sometimes on its own. This is why it is believed that Katla will erupt and it will be soon. Due to the up tick in activity, the locals believe that Katla will erupt in approximately 7 days.

New Evacuations in Iceland at Eyjafjallajokull
Eyjafjallajokull in Iceland Causes All UK Airports to Close
Iceland Eyjafjallajokull More Evacuations Due to Flooding
Klm Test Flight in Amsterdam Following Volcano Eruption Eyjafjallajokull Iceland
Eyjafjallajokull in Iceland Causes Havoc for Many European Countries


http://scienceray.com/earth-sciences/locals-believe-katla-volcano-in-iceland-near-eyjafjallajokull-will-erupt-in-seven-days/

Vulkaan.. ( nu.nl)

Vulkaan stoot nu vooral lava uit
Uitgegeven: 20 april 2010 07:10
Laatst gewijzigd: 20 april 2010 07:09

REYKJAVIK/KOPENHAGEN -

De vulkaan van de Eyjafjallajökull (Eilandbergengletsjer) op IJsland stoot op het moment vooral lava en veel minder as en waterdamp uit.

Dat heeft de meteorologische dienst in de eilandstaat in de Atlantische Oceaan dinsdagmorgen bekendgemaakt.

De baas van het Vulkanologische Instituut in Reykjavik, Rikke Pedersen, noemde de jongste ontwikkeling ''optimaal'' voor het oplossen van de problemen waarmee de luchtvaart in Europa kampt sinds de vulkaan vorige week donderdag actief werd.



Pedersen zei tegen de Deense tv-zender DR dat het onwaarschijnlijk is dat de omstandigheden weer drastisch zullen wijzigen op korte termijn.

Monday, April 19, 2010

Nederlandse vulkaan.. ( Discovery channel.. )


Nederlandse vulkaan op uitbarsten?




De IJslandse vulkaanuitbarsting houdt de Europese gemoederen flink bezig. Luchtverkeer ligt plat door de aswolk, iets wat je doet afvragen of iets soortgelijks ook in Nederland kan gebeuren.

Sprookje

Een vulkaan in Nederland klinkt misschien als een sprookje, toch is niets minder waar. De Zuidwalvulkaan bevindt zich twee kilometer onder het aardoppervlak, tussen Harlingen en Vlieland.

De vulkaan, die rust op de Waddenzee, is ontdekt door een Franse oliemaatschappij in 1970. Het Zuidwalgasveld boven de vulkaan produceert nog steeds gas. Bovendien is het normaal gesproken 100 graden op een diepte van twee kilometer, maar in dit gebied was het 130 graden.

Magnetisch veld

In de buurt van de vulkaan is een afwijkend magnetisch veld, dat wordt veroorzaakt door het vulkanisch gesteente. De vulkaan kan volgens kenners nog tot uitbarsting komen. Of het er dan als het uit gaan zien zoals in de film 2012, is nog maar de vraag:


( ook onder keulen ligt een groot vulkanisch gebied schuil)

Earthquake Afganistan.. ( cnn)

Afghanistan quake kills at least 7By Muhib Habibi, CNN

April 19, 2010 -- Updated 0706 GMT (1506 HKT)

Afghanistan

Earthquakes
(CNN) -- An earthquake in central Afghanistan killed at least seven people and injured 70 others early Monday morning, officials said.

The quake, measured by the United States Geological Survey at 5.3 magnitude, struck about 1 a.m. (4:30 p.m. Sunday ET) and affected three districts in Samangan province, about halfway between the capital Kabul and the northern city of Mazar-i-Sharif, said assistant governor Hajji Ghulam Sakhi Baghlani.

"The villages were destroyed and the local routes were blocked from slipping mountain rocks on to the roads" Baghlani said.

He said he feared the death toll may rise.

"People may still be under the debris of the fallen houses," he said.

A delegation was dispatched to the affected area to gather more information.

Earthquake info emcs.



Breuklijnen Europa worden nu duidelijk zichtbaar..

www.ge-di-christi-re.com...

wees allert.

Vliegverkeer komt zeer voorzichtig op gang... ( de morgen.be)


Kracht van vulkaan neemt af

Luchtruim boven Europa gaat langzaam openDe vulkaan onder de IJslandse gletsjer Eyjafjalla is nog wel actief, maar heeft een kracht ingeboet. Een woordvoerster van de autoriteiten in Reykjavik zegt dat de zuil van rook en as nu maximaal drie km hoogte bereikt. Na de uitbraak van woensdag was dat elf km, waarbij de wolk dan naar het Europese vasteland dreef.

De vulkaan zou inmiddels ook meer lava dan as spuwen en dat is goed nieuws voor Europa. Ook de geringere hoogte van de rookzuil met vulkaas duidt op een wijziging van de eruptie. Doordat ze maximaal drie kilometer hoogte bereikt, zal er veel minder as Europa bereiken, zei meteoroloog Hjorleifur Sveinbörnsson. Maar het blijft wel niet uitgesloten dat zich nieuwe kraters zullen vormen onder de gletsjer.

De wind waait in zuidoostelijke richting, naar Groot-Brittannië en het zuiden van Scandinavië. Intussen is het gebied waar een vliegverbod geldt duidelijk gekrompen. Volgens de Europese dienst voor luchtvaartveiligheid Eurocontrol in Brussel, werd het luchtruim vooral in het zuiden, bij de Middellandse Zee, en in grote delen van Scandinavië vrijgegeven.

Eerste vluchten
Volgens Eurocontrol zouden vandaag 8.000 tot 9.000 vluchten in Europa kunnen doorgaan. Dat is ongeveer 30 procent van de geplande vluchten. Het Nederlandse KLM liet vanmorgen een vliegtuig zonder passagiers vanop Schiphol vertrekken richting Parijs. Daarmee wil de maatschappij bewijzen dat het wel degelijk mogelijk is om terug te vliegen.

Op de luchthaven van Bierset bij Luik zijn voor het eerst sinds donderdagmiddag vliegtuigen geland. Het ging om legervliegtuigen van TNT. (belga/gb)

Vanuatu eilanden evacueert bewoners.. ( de morgen)


Eilandstaat Vanuatu evacueert bevolking voor vulkaan

Ook in de eilandstaat Vanuatu zorgt een vulkaan dezer dagen voor onrust. Ongeveer 3.000 inwoners moeten geëvacueerd worden omdat vulkaan Gaua op uitbarsten staat.

De Gaua-vulkaan is sinds 1963 al dertien keer uitgebarsten. Al maanden zit de berg te rommelen, maar de voorbije dagen is de activiteit ernstig toegenomen. "Een paar dagen geleden heeft hij grote aswolken de lucht ingespuwd", zegt Peter Korisa, die de vulkaan in de gaten houdt.

In november werden al 400 mensen van het eiland gehaald toen de vulkaan hun dorpen onder zwarte aslaag bedekte. Nu staan de hulpdiensten klaar om ongeveer 2.700 inwoners te evacueren. De uitbarsting valt samen met die van een vulkaan in IJsland. Vanuatu is een landje in de Stille Oceaan. (gb)

Daling vulkanisch as.. ( knmi)

KNMI: eerste as dwarrelt dinsdag neer

DE BILT - De kans is groot dat de eerste asdeeltjes uit de IJslandse vulkaan dinsdag op de Nederlandse grond landen. Dat heeft het KNMI maandag gemeld.

De as is de afgelopen dagen nog niet op de grond geland door het droge weer. Maar de kans is groot dat er dinsdag lokaal een bui valt. Daarmee zouden de eerste asdeeltjes de Nederlandse bodem bereiken.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldde eerder al dat de deeltjes zo verdund zijn, dat er in principe geen risico voor de volksgezondheid bestaat.

Lagere aswolk vulkaan IJsland...

Lagere aswolk uit vulkaan IJsland


REYKJAVIK - De asspuwende vulkaan in IJsland is maandag nog steeds actief, maar heeft aan kracht ingeboet. Dat heeft een weerdeskundige van het Meteorologisch Instituut in IJsland laten weten.

© NovumDe as stijgt maandag tot minder grote hoogtes dan vorige week, toen de uitbarsting begon. De asdeeltjes komen momenteel tot een hoogte van rond de 2 tot 4 kilometer, tegen maximaal 11 kilometer in het begin.

''Daardoor kan veel minder as het Europese continent bereiken'', legde meteoroloog Hjorleifur Sveinbörnsson uit.

Lava

Ook verklaarde hij dat de vulkaan steeds meer lava uitstoot in plaats van as. ''Dat is goed nieuws voor vliegtuigreizigers in Europa.'' Lava kan erop duiden dat de uitbarsting een minder explosieve fase ingaat.

''We hebben sterke vulkanische trillingen gevoeld, dus er moeten zich enkele veranderingen hebben voorgedaan aan het oppervlak van de vulkaan.''

Sterke wind doet de as echter nog steeds zuidoostwaarts waaien. Door de aswolk ligt het vliegverkeer sinds eind vorige week plat in grote delen van Europa.

Sunday, April 18, 2010

Aardbeving El Salvador en Guatamala.. ( de morgen.be)

Aardbeving in El Salvador en Guatemala, geen slachtoffers

Het westen van Guatemala en El Salvador is zondag opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5,8 op de schaal van Richter. Andere bronnen gewagen van een kracht van 5,6. Volgens de eerste berichten zijn er geen slachtoffers en veroorzaakte de beving ook geen schade.
De aardbeving deed zich voor om 7.30 uur lokale tijd, op een diepte van 15 kilometer. (afp/mvl)

Earthquake info knmi

ODC-VEBSN earthquake information
Time (UTC) Magn (Mb) Depth (km) Region Lat Lon
13:30:58 5.6 57.0 Near coast of Chiapas, Mexico 14.50 -92.00

Planet of the lifetree.. Mother Earth...





Energie in deze galaxy is gekeerd en vangt een nieuwe weg in te gaan slaan de weg van de levensboom de weg van oneindigheid waarin geen plaats meer zal zijn voor geloof in een einde.

Het pad waar we in zijn geslagen is een pad waarin onze aarde een patroon op zal volgen van het opvolgen van de levensboom.
In ronde uivoering zal deze ruim 16 miljard mogelijkheden hebben onze aarde kent reeds vijf van deze mogelijkheden.

Ik hoop dat u begrijpt hoe immens hoog de informatie doorkomt die naar mij word verzonden. Onze aarde bevind zich in de vijfde nu reeds zesde dimmensie. Het opvolgen van de levensboom kan gevolgd worden naar de bewoordingen in vele religieuze geschriften in alle zinnen des woords als de merkabah of ookwel de levensboom genoemd.

De energie die deze manier van groeien en of krimpen opvolgt kan in alle levensvormen terug gevonden worden.

Ik hoop dat u begrijpt dat ik na deze zeer moeilijke jaren snak naar rust snak naar de liefde die ik van bovenaf gewend ben en snak naar de evenwichtigheid die terug zal keren in uw levens niemand meer in angst te laten leven van het eindige maar het geluk te mogen aanreiken van het eeuwige leven waarin ons duidelijk de sleutel is aangereikt waarin wij geloven, vasthouden maar vooral iedereen liefhebben in oneindigheid van deze galaxy welke reeds 26.000 jaar geleden gekeerd is en het patroon op zal volgen van de rond levensboom welke zich nu van binnen naar buiten zal keren.

Ik geloof in oneindigheid en reincarnaties van leven zowel dood, ik geloof in de vastberadenheid van onze keuze en onze wilskracht ik geloof inmiddels nog meer de immense bovenkracht welke ons aanstuurt en ons voortbeweegt in deze schitterende circles of life..

Lion king een kindermusical... u moest eens weten....


Ik mocht in dit leven u doorgeelfuik zijn vanuit dit universum, deze galaxy welke ons de keus geeft dit keer met zijn allen zoveel mogelijk te overleven om als mensheid superieur te mogen zijn het leven in alle levensvormen weer terug te laten keren in deze galaxy en allen te mogen gaan voorzien van zijne of hare energie 666 of de 999 het is maar de manier waarop je er tegen aan kijkt...

Ik geloof, ik geloof , ik geloof in de aller oppermachtige levensboom van het alles en het bovenen..

Een nieuwe religie is uw geboren, het is allen in uzelf gecreerd...

www.reflectionmaat.blogspot.com

www.ge-di-christi-re.com

ALL information like "life and dead"..

Het teruglaten keren op exact het punt van keren op de nieuweweg te Veenendaal is mij een overduidelijk teken dat werkelijk ALLES vanuit boven aangestuurd word, toeval bestaat niet als we ervanuit gaan dat zelfs de keus die wij willen en denken te bepalen vanuit boven word aangestuurd...

Dit keerpunt wat gecreerd is in Augustus 2008 ( 8 8 8 code of the bijbel... )( 9 is latin gebasseerden gecreerd op de 9 of 6 van Nautilus visie is gebasseerd vanuit de latijnen welke de tellingen gebasseerd hebben) was voor ons het teken dat mee werd gekeken vanuit den hogeren mij te mogen begeleiden in deze voor mij zo moeilijke mooie maar zeer slecht begaanbare weg in dit leven, doch zou ik niet terugdeinsen het op exact deze zelfde manier gedaan te hebben.

Ik BUIG mij Nederigh voor u te dienen te geven en te mogen ontvangen vanuit het hogeren, mijn emotie mijn ziel nog mijn naasten en het lot behoren tot u mijn vader nog moeder,

Ik buig mij nederig,

I believe, i believe i believe...welke weg ook voor mij bepaald is 13 07 2010...

Allerhoogste waarschuwingen gelden voor de gebieden nu Zuidelijk Europa en de andere gebieden die ik reeds eerder heb mogen melden op deze websites, Moeder aarde maakt zich nu groots op haar krachten te voltooien.

Vliegverkeer nu opstarten zal alle risicos van dien met zich meenemen...

U word als mens verplicht letterlijk en figuurlijk een den lijve een stap op de plaats te maken met groots respect voor de natuur en haar volgorde van groeien en ontbinden.. Dood is geen einde als je WEET, gelooft, maar vooral vasthoud in datgene je doorkrijgt..

Indiego is iets om trots op te zijn volg je hart volg je ziel, zij zal je wijzen naar de weg van het leven en de dood...

http://www.youtube.com/watch?v=zt_7s-Nv2W4&feature=related

Liefdevolle groet,

Rene van den Brink

Veenendaal Nederland

( Nieuweweg is in hindoe ganesh.. keerpunt= lus in weg die gecreerd is in augustus 2008... in Veenendaal Nederland... )

regenboogroute is door Nederlandse overheid uitgeroepen.. ook dit is van bovenuit bepaald geweest.. alles was gecodeerd weergegeven alles zo goed mogelijk te laten slagen.

Veenendaal Nederland zal vanaf 2012 u middelpunt van de aarde zijn... dit zal het tijdstip zijn waarin alles gerealiseerd zal zijn... dit alles zal het niets zijn van waaruit is gesproken...

de ogen van ra waren in mijn voetsporen gegeven ( PWA park te Veenendaal in de bestratingen, orion werd weerspiegeld in de stadsplattegrond van Brouwerspoort te veeenendaal. Dit alles waren tekenen voor mij starrig door te mogen gaan met het doorgeven van de informatie die mij geschonken werd ondanks alle tegenslagen.

Ik groet u liefdevol vanuit oneindige en onvoorwaardelijke liefde,

Re

http://www.rws.nl/rws/dww/home/regenboogroute/

And again the Dutch where first... test flight Dutch airplane..( cnn)


Ash causes no problems for Dutch test flight By the CNN Wire Staff
April 18, 2010 -- Updated 1018 GMT (1818 HKT)

Volcanic ash has shut down air travel across Europe.STORY HIGHLIGHTS
No volcano ash-related problems detected by Dutch test flight at 13,000 meters
Nine more test flights scheduled for Sunday
Netherlands carrier KLM seeking to reinstate cancelled services based on test outcomes

Volcanic Eruptions
Air Travel
Netherlands
(CNN) -- Dutch airline KLM carried out a test flight Saturday night and detected "no problems" from the volcanic ash that has shut down air travel across much of Europe for the past four days, the airline announced Sunday.

"At first glance there is no reason to suspect that anything is amiss. We observed no irregularities either during the flight or during the initial inspection on the ground," said KLM president and CEO Peter Hartman, who was on the flight.

"Technical inspection conducted after yesterday's flight revealed that no problems had been encountered and that the quality of the atmosphere is in order," the airline said in a statement.

It's planning nine more test flights for Sunday, it said.

Amsterdam's Schiphol airport in the Netherlands is one of the busiest airports in Europe.

Saturday's test involved a Boeing 737-800 flying at an altitude of 41,000 feet (13,000 meters), the maximum altitude for the aircraft.

The first test flight Sunday departed from Dusseldorf, Germany, about 6:30 local time (12:30 a.m. ET).

The aircraft had no passengers on board, but was staffed by a 20-strong crew, the airline said.

"These are test flights," Hartman said. "This does not mean that normal air traffic has been resumed. This matter will be decided on by the Dutch air transport authorities in consultation with the European authorities."

Lufthansa also put planes in the air Saturday, but does not consider them to be test flights, spokesman Aage Duenhaupt said.

The German carrier flew 10 planes from Munich to Frankfurt, but kept below the altitude affected by the volcanic ash, he said.

Most flew at about 9,840 feet (3,000 meters), but one flew at 26,350 feet (8,000 meters).

The purpose was to have them in the right place when travel restrictions are lifted, Duenhaupt said.

The planes encountered no problems, he said.

Duitse weerdienst... ( de morgen)

Duitse weerdienst bewijst dat vulkaanas in lucht zit

De Duitse weerdienst DWD heeft naar eigen zeggen bewezen dat er vulkaanas boven Zuid-Duitsland aanwezig is. "De wolk is er", zo verluidde.

Tussen 3.000 en 7.000 meter
Metingen met laserapparatuur op de Hohenpeißenberg nabij München hebben uitgewezen dat er zich as bevindt tussen 3.000 en 7.000 meter, zei een meteoroloog van DWD vandaag in Offenbach nabij Frankfurt. Dit kon aan de hand van een duidelijk gedaalde waar de aan ozon gemeten worden, dat met stoffen uit de aswolk reageerde.

Kritiek
Tevoren hadden meerdere luchtvaartmaatschappijen de grondslag voor de beperkingen op het vliegverkeer bekritiseerd, met als argument dat die beperkingen op computermodellen waren gebaseerd en niet op effectieve metingen. (belga/ep)

Waarschuwing


waarschuwing geld voor iedereen dat prijzen torenhoog zullen worden de komende weken omdat toevoer van exotische producten zeer belemmerd zal worden doordat het vliegverkeer nog weken nog maanden stil kan blijven liggen. IJsland is een van de eerste vulkanen die tot uitbarsting is gekomen vele zullen nog volgen waardoor de volledige wereldeconomie stil zal komen te liggen en de chaos volledig compleet zal worden.

Banken en financiele instellingen zullen als eerste hun hoofd bieden en bedrijven zullen met miljoenen tegelijk niet meer hun werk kunnen uitvoeren.

Moeder natuur heerst moeder natuur bepaald, niemand anders...

Wij willen u wijzen op de reeds eerdere waarschuwingen die wij hebben af mogen geven oponze websites dat de chaos zal zorgen voor lege pinautomaten en automatisch zal zorgen voor volledig instorten van de wereldeconomie.

Wij verzoeken dringend alle lichtwerkers zich op te gaan maken voor het begeleiden van de kinderen en alle wereldburgers.

Een volledig nieuwe wereld word voor u gecreerd volgens de exacte landkaarten van de veren der Ma at, geen afwijking hiervan zal worden getolereerd door boven geen wereldleider zal de macht nog kunnen opbrengen deze map te kunen en te mogen aanpassen.

Warschuwingen vanuit Ra rechtstreeks zijn bereid u voor, sla voldoende etenswaren in voor gelange tijd, de prijzen zullen allereerst torenhoog omhoogschieten, olie zal zo hoog worden dat benzine onbetaalbaar word, De shift is reeds in werking getreden omdat nu ook de laatste circle of life zal wisselen en zich op zal maken voor een creatie van een volledig nieuwe aarde.

Geen enkele paragnost of medium zal deze wisseling doch tegen mogen houden. het betreft moeder natuur die bepaald.

Waarschuwing geld voor gehele wereld en alle medebewoners van onze schitterende planeet aarde.

Ik heb u alle antwoorden mogen schenken vanuit het hogeren gegeven en aangereikt, aan u de volledige keus te willen overleven en te willen geloven wat waarheid inhoud van de wetten der Ma at.

Geen koninkrijk van uw aarde is heilig geen grens door de mens bepaald, de Daila Lama is met opzet vanuit Tibet verplaatst omdat Tibet terug geschonken zal worden aan moeder aarde.

Ik dring doch dringend aan deze mensen uit deze gebieden weg te halen nu het nog kan, dit geld tevens voor de reeds eerdere gebieden die ik heb mogen aangeven.

Lion king the cirlce of life heeft u daadwerkelijk op mogen tillen naar de hoogste dimmensies van dit bestaan in deze circle of life, het bovene bestaat uit vele dimmensies u leeft pas op de vijfde van de 360....

Mij is erg veel leed aangedaan in dit leven erg veel onrecht is op mijn pad gestuurd, doch heb ik u mogen aanreiken vanuit onvoorwaardelijke liefde te mogen blijven werken ondanks alles wat op ons pad is gestuurd.



Sobona sikelela Afrika ...

Ik groet u vanuit de allerhoogste dimmensies van het licht de schaduw en de duisternis u datlichtpunt te mogen aanreiken van deze wedergeboorte ofwel de vijfde zonspassage.


Zie ook de aankondiging wedergeborenen zonen RA ; Re en Ro..


Zo lang als we mogen leven blijf ik u dienen...


http://www.youtube.com/watch?v=g_Xa38PwQYw&NR=1&feature=fvwp

http://www.youtube.com/watch?v=glDGAo9SIqs&feature=related

Dodental China blijft oplopen.. ( nu.nl)

Ruim 1700 doden door aardbeving China


PEKING - De aardbeving die het westen van China woensdag trof heeft inmiddels aan 1706 mensen het leven gekost. Iets meer dan 250 mensen worden nog vermist en ruim twaalfduizend mensen zijn gewond geraakt.

Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua zondag.

De westelijke provincie Qinghai, die grenst aan Tibet, werd woensdag getroffen door een aardbeving met een kracht van ongeveer 6,9 op de schaal van Richter.



Veel gebouwen in de dunbevolkte en bergachtige regio zijn ingestort.

Vliegverkeer Europa blijft stil liggen...( nos)

Verstoring vliegverkeer 'erger dan 9/11'


De verstoring van het internationale vliegverkeer door de IJslandse aswolk is groter dan die door de aanslagen in 2001. Dat zeggen verschillende internationale luchtvaartorganisaties.

"We hebben nog geen precieze cijfers, maar we verwachten dat de impact groter is dan in 2001 als je het hebt over aantallen geschrapte vluchten en ongemak voor de passagiers", zegt een woordvoerder van de Internationale Civil Aviation Organization, de VN-organisatie voor het luchtverkeer.

35.000 vluchten geschrapt
In 2001 werd het vliegverkeer in en naar de VS drie dagen stilgelegd om nieuwe aanslagen te voorkomen. Naar schatting 6000 vluchten met een miljoen passagiers aan boord moesten toen halsoverkop een nieuwe bestemming zoeken.

Vrijdag en zaterdag werden er 35.000 vluchten geschrapt vanwege de aswolk.

"Het luchtruim boven Europa is niet alleen belangrijk voor bestemmingsverkeer, maar ook voor vluchten die eroverheen gaan, op weg naar bestemmingen in Azie of het Midden-Oosten. Ook die vluchten ondervinden problemen", zegt een woordvoerder van de internationale luchtvaartorganisatie IATA.

Opgeschort
IATA schat dat elke dag zonder vliegverkeer luchtvaartmaatschappijen 150 miljoen euro kost. "Dit kan daarom wel eens duurder worden dan 9/11", schat de ICAO.

"We zitten nu al op de dag drie van deze enorme chaos, en we zien nog geen licht aan het eind van de tunnel", verzucht de IATA.

KLM schort alle Europese vluchten op tot zondag middernacht. Intercontinentale vluchten zullen in ieder geval tot zondagavond acht uur niet worden uitgevoerd.

Amstel Gold Race
De TV uitzending van de Amstel Gold Race gaat ondanks de sluiting van het luchtruim door: helikopters met NOS camera-mensen hebben toestemming gekregen boven het parcours in Zuid-Limburg te vliegen zodat de wedstrijd als vanouds in beeld kan worden gebracht.

Veel deelnemers aan de Amstel Gold race zijn met de trein of auto naar Limburg gekomen. Vooral voor de Spaanse wielerploegen was het improviseren: normaal vliegen die altijd naar wedstrjiden in België of Nederland.

Saturday, April 17, 2010

Valt het u ook op aswolk ontregeld leven wereldwijd...

De arrogantie afhankelijk te zijn van geld economie en baseringen op lucht zullen de mensheid nu zeer duur komen te staan.

De chaos die nu wereldwijd om zich heen zal grijpen zal zorgen voor grote kraters in de economie en overkoombare problemen die zich nu aan zullen melden.

Geld zal geen enkele betekenis meer krijgen zodra de chaos om zich heen zal grijpen.

IJsland zal de eerste vulkaan zijn in een reeks van vulcanische uitbarstingen welke wereldwijd zullen zorgen voor totale stilleggingen in economie, toevoer van producten en het verplaatsen van alles wat de mens zich aanhankelijk heeft gemaakt.

De problemen zullen spoedig merkbaar worden in het enorm omhoog schieten in de prijzen van voedsel en waren producten. Weest u gewaarschuwd dat prijzen van fruit etc zeer duur zullen worden omdat de toevoer stil zal komen te liggen.

Ziet u ook eerdere waarschuwingen reeds afgegeven op onze websites, Maya kalenders etc.. www.ge-di-christi-re.com weest goed voorbereid een nieuw begin van deze aarde toe te gaan laten.

www.reflectionmaat.blogspot.com

met natuur en Goden is niet te spotten...


Re zoon van Rah

All flights canceled in...

COUNTRIES AFFECTED
Countries prohibiting takeoffs and landings on Saturday
Austria
Belarus
Belgium
Croatia
Czech Republic
Denmark
Estonia
Finland
France (northern part)
Germany
Hungary
Ireland
Italy (northern part)
Netherlands
Norway (southern part)
Poland
Romania
Slovakia
Slovenia
Sweden
Switzerland
Ukraine (Borispol Airport, near Kiev)
United Kingdom

Aswolk ontwricht luchtverkeer... ( msn) let u op aswolk zal niet snel zijn opgelost...


Vulkaanuitbarsting ontwricht luchtverkeer





De vulkaan onder de Eyjafjallajökull-gletsjer in IJsland stoot zaterdag opnieuw een enorme wolk van rook en as uit. In vergelijking met eerdere dagen is de vulkaan niet minder actief geworden.

Dat heeft de meteorologische dienst in IJsland gemeld. De wind staat in zuidelijke richting, waardoor de aswolk zich naar het Europese continent beweegt. De aswolk heeft het luchtverkeer in grote delen van Europa platgelegd.

Nederlands luchtruim blijft gesloten.... ( nu.nl) let u op aswolk is nog lang niet verdwenen.. economie zal verder instorten..www.ge-di-christi-re.com

Drukte op Schiphol neemt verder toe


SCHIPHOL - Het luchtruim boven Nederland blijft nog tot zeker zaterdagavond 20.00 uur gesloten. Dat heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat gemeld. Ondanks het vliegverbod wordt het op luchthaven Schiphol zaterdag steeds drukker, reizigers stromen er binnen in de hoop dat ze toch weer kunnen vliegen.
Reizigers gestrand op Schipholslideshow Het vliegverkeer in heel Europa blijft nog zeker 24 uur ontregeld door de schadelijke aswolk na een vulkaanuitbarsting in IJsland. Dat heeft de Europese luchtverkeersleiding Eurocontrol in Brussel zaterdag laten weten.

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft alle vluchten van en naar Schiphol in ieder geval tot zaterdag middernacht opgeschort. Dat liet een woordvoerster van de maatschappij weten.



KLM heeft dit besloten op basis van de informatie die ze van de autoriteiten heeft gekregen.

Ook Transavia heeft de vluchten van en naar Nederland opgeschort tot zondag, meldt de luchtvaartmaatschappij.


Nacht

De tweede nacht sinds de sluiting van het luchtruim door de vulkaanuitbarsting is op Schiphol rustig verlopen.

Ongeveer 1500 gestrande reizigers hebben de nacht doorgebracht op veldbedden op de luchthaven, liet een woordvoerster zaterdagochtend weten.

De directie van Schiphol overlegt met de gemeente Haarlemmermeer, het Rode Kruis, de Koninklijke Marechaussee en andere betrokken instanties over nieuwe maatregelen nu blijkt dat het luchtruim nog dicht blijft.

"Dit is een noodoplossing. Op een gegeven moment moet je bekijken of deze situatie nog wenselijk is en ja naar alternatieven zoeken. De mensen hebben bijvoorbeeld ook schone kleren nodig", aldus een woordvoerster van Schiphol.


Scenario's

De gestrande luchtreizigers krijgen eten en drinken en kunnen ook douchen en internetten. "Maar waar het om gaat, is dat de mensen naar huis willen", aldus de woordvoerster.

"Er wordt naar alle scenario's gekeken. Ook naar de worstcasescenario's, want dit duurt langer dan aanvankelijk gedacht", aldus de zegsvrouw.


NS Hispeed

NS Hispeed zet zaterdag wegens de problemen in de luchtvaart vijf extra lange Thalyssen in van en naar Brussel-Parijs.

De treinen zijn dubbel zo lang en kunnen achthonderd in plaats van vierhonderd passagiers vervoeren. In totaal rijdt de Thalys zaterdag acht keer, aldus een woordvoerster van NS.

Ook worden drie extra Eurostar-treinen (Londen-Brussel) ingezet. Dit is interessant voor Nederlandse vliegtuigpassagiers die in Engeland zijn gestrand.


Touroperators

Touroperators proberen gestrande reizigers verder te vervoeren per bus. Dat heeft vervoersorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) vrijdag gemeld.

''Sommige touroperators bieden zowel vlieg- als busreizen aan'', stelde een woordvoerder. ''Voor hen is het redelijk eenvoudig om de tickets om te boeken.''

Het gaat dan vooral om vluchten binnen de Benelux en West-Europa. Hoeveel mensen op deze manier weg kunnen van Schiphol, kon hij nog niet zeggen.


Aswolk

De aswolk na de vulkaanuitbarsting in IJsland blijft het vliegverkeer in Europa mogelijk nog tot midden volgende week parten spelen. Dat heeft de meteorologische dienst van IJsland zaterdag laten weten.

De dienst stelde dat de aswolk met de huidige windrichting naar Scandinavië en Groot-Britannië drijft. Volgens een zegsman van de meteorologische dienst blijft de wind de komende twee dagen min of meer in dezelfde richting staan en mogelijk ook nog enkele dagen langer.

Aardbeving China... ( de morgen.be)

Dodental aardbeving gestegen tot 1.339

Drie dagen na de aardbeving in het Tibetaanse hoogland in West-China is het aantal dodelijke slachtoffers opgelopen tot 1.339. Dat heeft het staatspersbureau Nieuw China bericht.

Er werden meer dan 11.700 gewonden getelt, onder wie ongeveer 1.200 zwaar gewond. Meer dan 100.000 mensen werden dakloos en moeten bij ijzige temperaturen in open lucht overnachten.

In het afgelegen aardbevingsgebied in de prefectuur Yushu in het zuiden van de provincie Qinghai is een tekort aan voedsel, drinken, tenten, dekens en warme kleding. (belga/edp)

Doden door noodweer Saoedi Arabie.. ( de morgen.be)

Zeven doden door overstromingen in Saoedi-Arabië


In Saoedi-Arabië zijn een paar en hun vier kinderen om het leven gekomen nadat hun wagen werd meegesleurd door een vloedgolf na zware regenval. Dat melden meerdere Saoedische media.

Een zevende slachtoffer, een jongeman, kwam donderdag door een blikseminslag om het leven in dezelfde regio Assir, in het zuidwesten van het land. Dat meldt het Saoedische dagblad Al-Watan. De hulpdiensten van de Civiele Bescherming ontvingen 300 oproepen van personen in nood na de hevige regenval. De reddingsdiensten zoken momenteel nog altijd naar twee vermisten. Talloze anderen werden gered. (afp/sps)

Friday, April 16, 2010

Aswolk Nederland..( telegraaf)


Aswolk met 40 km per uur over Nederland

DE BILT - De wolk as uit de vulkaan in IJsland hing vrijdagochtend rond acht uur boven het hele Noordzeegebied en boven het noordelijk deel van Nederland. Dat meldde een woordvoerder van het KNMI in de Bilt. Het ging daarbij volgens de woordvoerder om het op satellietbeelden zichtbare deel van de aswolk. De wolk beweegt zich met een snelheid van ongeveer 40 kilometer per uur in zuidoostelijke richting en trekt dus langzaam over Nederland.




De zegsman durfde niet te voorspellen hoe lang de aswolk er over zal doen om Nederland te passeren. „Je weet niet wat er allemaal achter zit,” zei hij. In de loop van de ochtend wordt meer duidelijk over hoe het weer zich vrijdag ontwikkelt en welke luchtstromingen er dan te verwachten zijn.

Earthquake info KNMI

ODC-VEBSN earthquake information
Time (UTC) Magn (Mb) Depth (km) Region Lat Lon
01:45:14 5.6 27.0 Alaska Peninsula, United States

Storm kills 122 India.. ( CNN)

Storm kills 122 in eastern India By Harmeet Shah Singh, CNNApril 15, 2010 -- Updated 1328 GMT (2128 HKT)


An Indian woman cooks beside her collapsed hut in the West Bengal village of Karandighi on Thursday following a storm.STORY HIGHLIGHTS
Storm in eastern India kills 122 in largely rural areas
About 300,000 homes were damaged in West Bengal and Bihar states
The intense 45-minute storm packed 75 mph winds
RELATED TOPICS
India
Natural Disasters
New Delhi, India (CNN) -- A short-lived but violent storm has killed 122 people in eastern India, officials said Thursday.

About 300,000 homes were damaged in the storm that cut a deadly path through parts of India's West Bengal and Bihar states early Wednesday, officials said.

The 45-minute storm packed winds of up to 120 kph (75 mph), knocking down communication links in North Dinajpur. The West Bengal district stretches along a 227-kilometer (141-mile) border with Bangladesh to the east and is home to 2.5 million people.

District official P.K. Dutta said 41 people died and 200,000 homes were damaged, many of them flattened, in the largely rural area.

At least 81 more people were killed in the same storm in neighboring Bihar, said the state's disaster-management official Vyasji, who uses one name.

About 100,000 homes were affected in Bihar, India's poorest state.

Relief efforts are under way.

Cancelled departures have left Stockholm-Arlanda airport ( the local SWEDEN)

Passengers stranded as ash cloud nears
Published: 15 Apr 10 16:03 CET
Online: http://www.thelocal.se/26100/20100415/

Dictionary tool Double click on a word to get a translation

Cancelled departures have left Stockholm-Arlanda airport thronged with disappointed passengers after a cloud of volcanic ash from Iceland caused aviation authorities to shut down Swedish airspace.

Air traffic will come to a halt at all airports bar one by 6pm on Thursday. Visby airport on the island of Gotland is to continue operating flights until 10pm.

Katarina Samuelsson was one of many passengers at Arlanda airport hit by cancellations.

"We were supposed to fly to London at 11.10am but the flight was cancelled."

She and her friend were making a last gasp attempt to get out of the country before services ground to a complete halt and were hoping to secure tickets to New York.

"We're flexible and will go wherever the flights are going. We don't have any set destination; we're quite adventurous," she said.

Sören Carlander from Norrtälje had booked a flight to Iceland to see one of the country's volcanoes, little realising that it would reach him first.

"When I saw the first eruption on TV last week I thought: I have to see that," he said.

Though the plane he had hoped to travel with had not even left Iceland, he said he still harboured hopes of arriving in Iceland later in the evening.

Aviation authority (LFV) spokesperson Jan Lindqvist said LFV was attempting to release information to the general public via the media and its own website. Lindqvust said he understood the frustration felt by many travellers who had complained about the lack of information.

"It's hard for us to forecast how air traffic is going to function. We're working on obtaining information from air traffic control, which has contact with meteorologists and others who are explaining the consequences this might have," he said.

Airlines are then informed of developments by LFV before passing on the latest information to their own passengers.

Aardbeving treft Polen.. ( emcs seismo)

Summary:
Magnitude ML 4.3
Region POLAND
Eastern Part Of West European Platform
Date time 2010-04-15 at 21:25:08.7 UTC
Location 51.49 N ; 16.17 E
Depth 2 km
Distances 31 km N Legnica (pop 106,033 ; local time 23:25 2010-04-15)
8 km E Polkowice (pop 21,565 ; local time 23:25 2010-04-15)

Berlijn stelt luchtruim open.. ( de morgen)

Luchtruim Berlijn open, 25 Franse luchthavens dicht

Nadat het luchtruim boven Berlijn gisterenavond rond 20.30 uur gesloten werd als gevolg van de aswolk van de vulkaan in IJsland, is het luchtruim er vanavond opnieuw opengesteld rond 22 uur. Ondertussen kondigt de Franse autoriteit voor burgerluchtvaart DGAC aan dat de luchthavens in Noord-Frankrijk en de regio van Parijs gesloten blijven tot ten minste morgenmiddag.

Op de twee Berlijnse luchthavens Tegel en Schönefeld kunnen vliegtuigen dus opnieuw landen en opstijgen.

In Frankrijk liggen de kaarten anders. Daar zijn in totaal 25 luchthavens die vanavond dicht waren of alvast van plan waren te sluiten. De luchthavens in het noorden van land sloten de deuren om 17 uur en die in de regio van Parijs sluiten volgens planning om 23 uur. (afp/dpa/ypu)

Zie ook voorspellingen van vele paragnosten.. Europa zal zich in het donker wanen....




( plaatje telegraaf..)

Nostradamus schrijft o.a.: Gelijk de grote koning der Angelmannen Zal in het jaar van het tweede millenium, in de zevende maand, De grote koning van de schrik uit de hemel neerdalen. Rond die tijd heerst Mars, voor de goede zaak. (Centuriën 10, kwartijn 72). Nostradamus bedoelde met zijn datum niet het einde van de wereld, maar slechts het begin van het einde. De dag dat de schrik uit de hemel neer zal dalen (kernbom?) is echter al geweest. Wel heeft rond die zelfde tijd Amerika naar de macht gegrepen en zijn er overal oorlogen ontstaan. Het kan natuurlijk zijn dat onderzoekers de code verkeerd hebben toegepast en dat daarmee de datum verkeerd is. Anderen beweren dat het jaar voor het millennium pas in het jaar 2000 zelf is. Zullen de gebeurtenissen van afgelopen zomer volgend jaar tot onze vernietiging leiden of zal er volgend jaar juli pas iets gebeuren dat onze ondergang betekend? En wat is "de koning der Schrik"? Bedoelt Nostradamus een kernbom, een komeet of een ander ruimtetuig? Ook schrijft hij iets over de planeten die gaan formatteren. Wetenschappers hebben ontdekt dat mogelijk in 2000 de planeten uit ons zonnestelsel zich gaan formatteren. In het minst erge geval krijgen we dan te maken met stormen, orkanen, aardbevingen, overstromingen en vloedgolven. In het ergste geval worden we vernietigd. Ook Sprak hij van "de kantelende moeder", waarmee hij ongetwijfeld de aarde bedoelde. Het is inmiddels ook bekend dat wetenschappers ontdekt hebben dat mogelijk ook in het jaar 2000 de magnetische polen van de aarde zullen wisselen. Ook nu weer kunnen we te maken krijgen met orkanen, aardbevingen, overstromingen en vloedgolven die alle lage landen zouden kunnen verzwelgen. Miljoenen mensen zullen dan de dood vinden. Ook hebben wetenschappers kometen ontdekt die mogelijk richting aarde komen, maar ook komt er regelmatig gammastraling vrij in het heelal. Als een dergelijke straling de aarde zou raken zal al het leven op onze planeet in één klap vernietigd worden. De straling dringt tot duizenden meters diep in de grond door en gaat zelfs door lood heen. Niets zou dergelijke straling tegen kunnen houden. Gammastraling komt vooral vrij als er ergens een zon uitéénspat. Het is dan ook niet de vraag of de aarde ooit door een dergelijke straling geraakt zou worden, maar slechts wanneer. Dat zou over miljoenen jaren kunnen zijn en mogelijk is de aarde dan allang door onze zon opgeslokt, want ook dat is onontkomelijk, maar misschien gebeurd het morgen al. Tegenstanders vinden echter dat de uitspraken van Nostradamus op veel manieren zijn te interpreteren en zij vertellen ons dan ook dat we ons geen zorgen moeten maken over zijn voorspellingen. Maar is dit echt zo? Kunnen we zorgeloos het jaar 2000 tegemoet zien of gaan we als mensheid ten onder? Moeten we alvast water en voedsel gaan inslaan zodat we nog eventjes kunnen overleven. Hebben we de data via de code goed geïnterpreteerd of juist niet? Wie is de antichrist en wanneer zal hij komen? Alleen de toekomst zal ons het antwoord kunnen geven maar het is de vraag of u en ik daar getuige van zullen zijn.

Thursday, April 15, 2010

Moeder aarde bereid zich voor..



Zoals iedereen ondertussen heeft vernomen is moeder aarde volop bezig zich te vernieuwen exact volgens vooruitgelegd plan.

( www.ge-di-christi-re.com) www.reflectionmaat.blogspot.com..

Beide websites zijn opgebouwd vanuit paranormaal doorverkregen informatie van Ra de zonnegod, en zijn vanuit goedheid gecreerd en zullen vanuit goedheid worden volbracht moeder aarde in volle glorie haar werk te gaan laten volbrengen.

Uw gehele financiele wereld zal worden lam gelegd en alle openbaar leven zal ernstig doch zeer groot worden verhinderd de komende jaren.

Moeder aarde is bezig haar laatste fase van shiften te gaan laten volbrengen en maakt zich op de salto te gaan maken linksom te draaien zodat de continenten op zullen breken en nieuwe landen zullen worden gecreerd in oceanen en nieuwe zeeen zullen worden herschapen.

Lang werd zeer onderschat dat "mijn" voorspellingen uit het niets kwamen en fake waren maar niets anders is waar dan de waarheid van Ma at verkregen uit den hogeren.

Ik mocht dienen als het oog van Rah de zonnegod hier op aarde en schroom niet deze aarde te mogen verlaten omdat mijn werk er hier vrijwel op zit u te waarschuwen u te laten zien maar vooral te mogen laten ervaren wat informatie inwilligen inhoud.

Onze ziel heeft vaker de ervaring ervaren in vele reincarnaties keer op keer.. ( om na om..) Wereldwijd zal nu groots respect afgedwongen worden en zullen zoals in de musicals vanuit Zuid Afrika is gezongen de laffaards wegvluchten welke deze shift buiten de media hebben getracht te houden.

De gedane websites geven een erg duidelijke informatie weer wat we kunnen gaan verwachten en op welke plaatsen we dit kunnen verwachten reeds eerder op onze websites vermeld.

Wij raden u aan zich op te gaan maken voor de grote bevingen welke ervoor zullen zorgen dat de continenten linksom zich zullen verplaatsen grootschalig en de aarde in een volledig nieuwe indeling zullen plaatsen.
Zo ook de herrijzing van atalantis te kunnen laten plaatsvinden.

Ik kan en ik mag niets meer aangeven dan dat mijn werk er reeds vrijwel op zit u te mogen waarschuwen voor de vijfde zonspassage welke nu voor uw deur staat en het leven op aarde nooit meer hetzelfde zal maken zoals het was.

We zullen leren we zullen inzien maar vooral we zullen moeten ervaren waarom de ontwikkeling van zwevende steden en auto,s in onze atmosfeer in zeer groot tempo verwezenlijkt zullen moeten worden.

De mensheid zal zich op moeten maken voor het leven in de volgende circle of life ( nautilusvisie..) zodat plaatsgemaakt zal kunnen worden voor volgende ontwikkelingen in de weg van de evolutie.

Ik raad u ten zeerste aan de trillingen en de frequenties op aarde omtrent het verschuiven van de leylijnen en alle aardassen aan te kondigen.


Ik heb de informatie volledig puur mogen doorgeven aan u zonder enige vorm van zelfverijking toe te eigenen in dit leven met alle gevolgen van dien voor mijzelf.

Mijn koninkrijk is niet dien van den aardse maar van de bovenste, is niet tastbaar is slechts enkel met het gevoel te evenaren als enige waarheid als enige manier van leven waarop HET ZAL KOMEN, HET ZAL PLAATSVINDEN EN HET ZAL worden evenaard...genen anderen...

Uw wedergeboorte zal reeds in werken treden de komende maanden en twee jaren.

2012 zal een einde zijn van een wereld waarin onrecht, zelfverrijking en grote machtsvertonen voor onze mensheid een groots voorbeeld zullen zijn zoals wij niet meer willen leven, ik mag spreken vanuit alle Pantheons dat geen enkele God zich zal toewijden met het feit een ander iets aan te doen of te doden om zichzelf te verrijken met kennis en praal en pracht want als stof zijt gij gekomen tot stof zult gij allen weer wederkeren.

Geen weg zal oneindig zijn in deze magnifieke circle of life...

What goes around wil come,s around.. doe een ander niets aan wat je je zelf ook niet aan zou doen...


Mijn wetenschap te mogen weten dat wij slechts in een vijfde dimmensionale wereld leven in een ronde levensboom vergt grote kennis van boven welke WEET welke ZIET en vooral welke VOELT in deze dimmensie wat waarheid zal betekenen. Ik zal met opgeheven hoofd de rechtsgang 13 july afwachten wetende dat het oordeel des Goden boven gevoerd zal worden en niet aan de aardse is onder geschikt.

De wereld zal zich spiegelen, zal zich verbeteren en vooral ze zal zich wederzijds keren als een wereld van wederzijds respect voor de medemens en haar schitterende flora en fauna..

Ik heb de visioenen in mogen zien van creatie van onze nieuwe aarde en zal geen enkele stap doch ondernemen deze weg tegen te houden, ik heb gewaarschuwd ik heb gesproken nog geschreven de woorden van het zien....

Uw atmosfeer van de planeet aarde is inmiddels versterkt en zal nog verder worden versterkt doordat het element Chemie in grote getale gezorgd heeft voor uitbreiding van uw atmosfeer. dit zal zorgen voor grote kans op verbranding van meteoren en groots pogen inslagen te voorkomen. niet alle inslagen zullen al verholpen kunnen worden.


Mijn weg was uw weg, uw weg is mijn weg.. de weg van de levenden de weg van de doden... Geen einde is een einde maar slechts een begin van een nieuw begin...


Hetgene nu komen zal zal slechts een nieuw begin zijn en een einde zijn van een tijdperk waarin machtsvertoon en grote verschillen aanwezig zijn geweest op uw aarde.


Ik waarschuw u dat de financiele instellingen grootschalig zullen kantelen omdat de leugen niet langer zal regeren.. weest dus gewaarschuwd voor uw spaargeld..


Recht zal zegevieren Sobona sikelela Afrika...


Ik groet u liefdevol vanuit alle dimmensies van de zon,

Re zoon van Rah..