Tuesday, December 21, 2010

Waarschuwing staatsbosbeheer Nederland.. ( Staatsbosbeheer/ Novum)

Staatsbosbeheer waarschuwt voor vallende takken

Bezoekers van bossen moeten oppassen voor vallende takken door de winterse omstandigheden. Daarvoor waarschuwen Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.
ReageerJe beveelt dit aan90%Je beveelt dit niet aan10%1 keer gedeeld


'Pas op voor vallende takken'

(Novum) - Bezoekers van bossen moeten oppassen voor vallende takken. Daarvoor waarschuwen Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten dinsdag. Volgens de organisaties kunnen door de zware sneeuwval van de afgelopen dagen in combinatie met mogelijke ijzel, regen en dooi gevaarlijke situaties ontstaan.

De zware sneeuwval van de afgelopen dagen maakt dat takken en boomkronen topzwaar worden, aldus de organisaties. "Vooral als de dooi intreedt in combinatie met ijzel en regen kunnen takken erg zwaar worden. Door de strenge vorst zijn takken bevroren en keihard geworden, waardoor ze sneller afbreken."

Vooral bij soorten als de beuk, de populier en douglassparren, die korte houtvezels hebben, moeten mensen oppassen. Bij belangrijke en veelgebruikte toegangswegen van bossen plaatsen boswachters waarschuwingsposters, waarop bezoekers wordt geadviseerd deze bossen te mijden. Ook worden mogelijk bepaalde gebieden afgesloten.