Sunday, December 19, 2010

Waarschuwing KNMI code Oranje LIMBURG... ( bron RTL/ KNMI)

KNMI: code oranje in Limburg

Het KNMI waarschuwt voor extreem weer in Limburg. Code oranje is ingegaan. Dat betekent dat er tot middernacht tussen de 10 en 20 cm sneeuw valt.
KNMI: CODE ORANJE IN LIMBURG


In Brabant en Gelderland valt naar verwachting 5 tot 10 cm. In andere delen van het land komt er nog een laagje bij van 1 tot 5 cm. "Het noorden van het land houdt het waarschijnlijk droog, maar heeft last van gladheid door bevriezing en sneeuwresten", meldt het KNMI.
Verraderlijk glad

Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten in het hele land hun snelheid aan te passen aan de omstandigheden. Veel wegen lijken sneeuwvrij, maar kunnen nog steeds verraderlijk glad zijn.
Afritten

Vooral op- en afritten en flyovers zijn nog steeds heel glad. Door de lage temperatuur van het wegdek kan de sneeuw opvriezen. Op een aantal wegen geldt een lagere maximumsnelheid.
Ochtendspits maandag

Inmiddels is Rijkswaterstaat met man en macht bezig om de snelwegen sneeuwvrij te krijgen vóór de ochtendspits van morgen. Er rijden nu honderden vrachtwagens, in de meeste gevallen met een sneeuwschuiver voorop en een strooiwagen er achteraan.
Zout slecht verspreid

Probleem is wel dat er op zondag te weinig verkeer op de weg is . "Bij het strooien is het belangrijk dat het verkeer over het wegdek rijdt om het zout te verspreiden. De aanzuigende werking van de banden werkt perfect", aldus de woordvoerder van Rijkswaterstaat. Nu kan de sneeuw alsnog opvriezen.