Wednesday, December 22, 2010

Eigen arrogantie nekt Europese luchthavens...


Chaos besneeuwde luchthavens blijft nog steeds aanhouden


Na vier dagen sneeuwval blijft het een chaos op de Europese luchthavens. Schiphol heeft alles weer op orde, maar Londen, Frankfurt, Brussel en Parijs krijgen de sneeuw maar niet weg. Dat kost de luchtvaartmaatschappijen elke dag miljoenen euro's.

Vanuit Londen Heathrow vertrekken op een normale dag zestig vluchten per uur. Met moeite hebben ze daar één van de drie landingsbanen sneeuwvrij kunnen krijgen, waardoor nu maximaal 24 vliegtuigen per uur weg kunnen.

De luchtvaartmaatschappijen proberen alle reizigers alsnog op de plaats van bestemming te krijgen.

Als dat niet lukt, krijgen passagiers hun geld terug. Meer ook niet, want de sneeuwval wordt gezien als overmacht.

Volgens de Europese regels hoeft de luchtvaartmaatschappij dan geen schadevergoeding te betalen.

Het fenomeen "hevige sneeuwval" is iets van de laatste tijd omdat tientallen jaren geleden ook veel zware sneeuwval plaatsvond maar toen de problemen niet werden afgeschoven naar weerfenomenen zoals " zware sneeuwval".

Als de luchthavens eens uit hun eigen arrogantie stappen en leren samenwerken met elkaar dan zou men tot veel grotere oplossingen kunnen komen omdat veel kleine luchthavens zoals die van Finland, Noorwegen en Zweden gewoon door blijven functioneren ondanks de kou en sneeuwval.

Het is de arrogantie waarbij niet word gevraagd en getracht de oplossing te zoeken door te leren samen werken met elkaar en niet inzichzelf gekeerd te blijven ten koste van de gewone burger die kan fluiten naar zijn geld.

Het is werkelijk oneerlijk te noemen dat juist de burger op moet draaien voor de extra kosten en de luchtvaartmaatschappij deze overlast als een grote story de wereld in helpt zonder eens goed na te denken dat samenwerken tussen grote EN kleine luchthavens juist tot grote oplossingen kan laten komen, het lijkt er steeds meer op dat de zogenaamde zware sneeuwval luchthavens wel eens goed uit kan komen, de klant die zijn ticket betaald heeft moet bijbetalen voor omboeken en is verplicht eten en drinken te kopen en overnachtingen te boeken zonder hier enige cent van terug te zien...KORTOM lijkt het een groot spel..

Oplossingen zijn pas te vinden als men leert samen werken, niet door hun eigen arrogantie en winstboeksucces bovenaan alles te zetten..

Zware sneeuwval is naar mijn inzien gewoon een kwestie van niet meer goed om weten gaan met gewoon weerwisselingen in ons klimaat.. menig persoon die boven de 35 jaar is heeft nog wel de herrinnering van de jaren '70 waarbij veel meer sneeuw viel maar alles gewoon door functioneerde..

De grote oorzaak kan volgens mij gevonden worden dat de manier van werken en corresponderen niet meer met elkaar samenwerkt, alle instanties alle overheidsinstellingen werken volledig langs elkaar op en lijken wel oorlog te voeren met elkaar...

Ik HOOP dat onze overheden eens tot besef gaan komen samen met de landelijke spoorwegen EN de luchthavens dat juist samen werken en samen kennis leren delen tot grote oplossingen kan laten komen puur door ook de "kleintjes" eens te laten spreken....

Ook het spel tussen de zoutproducenten om het zout eerst zogenaamd "op te laten raken" en daarna de prijzen zo flink op te voeren omdat iedereen dit nodig heeft is allang door de mand gevallen door te kijken wie de aandeelhouders zijn van deze bedrijven...

Ronduit vind hier een smerig spel plaats tussen daadwerkelijke oplossingen zoeken en misbruik maken van geld en de vindingsrijkheid van mensen in onze samenleving waar niet naar geluisterd word door met name overheden omdat het bepaalde instellingen waarbij we met opzet geen namen noemen wel eens erg goed uit komt dat er meer "vraag gecreerd" is naar zout en andere hulpmiddelen de overlast te beperken..

Deze samenleving draait enkel op verdienen van geld en het datastelsig kapot maken door goederen slechts een voorgestelde tijd mee te laten gaan puur vanwege de regels.. als men een beetje om zich heen kijkt ziet men overduidelijke smerige spelspeling tussen instanties die de regels hebben bepaald en de mensen die slechts hun werk uit moeten voeren omdat men dit hen opdraagt..

Hoelang blijft de gewone burger de speelbal van een samenleving die kunstmatig en krampachtig probeerd te "overleven" maar de strop aan zichzelf heeft omgehangen doordat hun eigen regels hebben gezorgd voor falen en volledig instorten van de wereldmarkt die nog slechts gebasseerd is op lucht..

Wereldwijd zullen mensen tot inkeer komen en hun kwaadheid richten op overheden en hen die de regels zo op hebben gesteld dat zij zelf "vrijuit" gingen en rijker werden door creatie van de problemen.. de oorlog tussen religie, overheden en bedrijven is een overduidelijk machtspel waarbij niets ontgeld word..

Een beetje bewust en nadenkend mens ziet de veranderingen gaande die voorspellen dat het slechts kwestie is van tijd dat iedereen bewust word...

SAMEN LEVEN, IS SAMEN LEREN WERKEN EN SAMEN KENNIS VERGAREN...

VERANDERING DOET LEVEN STILSTAAN NIET...