Tuesday, September 30, 2008

uitleg pole shift 2008 8 8002


UITLEG POLESHIFT

Om meer en duidelijke uitleg te geven omtrent Pole shifts ofwel ompolingen willen wij u via deze site iets meer inzicht geven omtrent dit proces en hoe we te weten kunnen komen op elke wijze deze processen tot uitvoer gebracht worden en op welke wijze we ompolings processen kunnen herkennen.

Zonder er direct bij stil te staan kunnen we wind water vuur lucht en aarde “ lezen”.
Wat word nu onder lezen verstaan?, Onder lezen word verstaan het in kaart brengen van veranderingen in het groeigedrag van onder andere onze planeet aarde..

Veranderingen in de weg van Evolutie zijn altijd gaande geweest zonder dat mensen dit vaak door hadden, we maakten onderdeel uit van een doorlopend groeiend orgaan waar niet in deze vorm bij heeft stilgestaan.
We maken onderdeel uit van een zeer groot proces genaamd; THE CIRLCE OF LIFE, eigenlijk moeten we dit zien als veel circles of life omdat er sprake is van vele dimmensies.

Door constante groei te garanderen heeft het Moederproces zoals ik de bovenkrachten maar noem (zonder enig persoon tegen de schenen te trappen) een safety class ingeprogrameerd op onder andere ook onze aarde.
Onze planeet aarde maakt een deel uit van 13 zonnestelsels en maanstelsels waarin we allen in spiraalvormige groei doorgroeien allen uiteindelijk met een groot doel het koppelen van de energie die we er naar toe sturen.

De aarde regelt dan ook zelf haar ompoling proces zoals we dit mogen noemen, afhankelijk van de snelheid van het groeiproces wisselt de aarde haar polen om de aantal duizend jaar, de maya had een berekening gevonden die exact dit proces aangaf maar konden niet duidelijk aan zien komen wat er nu werkelijk gebeuren ging.

Door dingen duidelijk in kaart te brengen kon men volgende generaties een duidelijk message overgeven die geleerd was vanuit het verleden waaronder als mooi voorbeeld de overduidelijke MAYA steen, welke bestond uit drie tellingen de aardse; het hier en nu, de hemelse = wind water vuur en lucht en de universele telling welke gekoppeld is aan de rotaties van de planetaria.

Onder andere de Maya en zulu hanteerden erg zuivere tellingen die gebaseerd waren op de rotatietijd van onder andere planeten, doordat planeten groeien net zoals een nautilusschelp doet kan men een overduidelijke overeenkomst zien met het groeiproces van onder andere onze schitterende planeet aarde.
Door deze telling te laten baseren op mitose ofwel de celdeling kon men exact uitrekenen hoe en wanner een shift zou plaatsvinden.

Een ompoling is dus eigenlijk een pure wisseling als we kijken naar het gedrag van groeien op onze planeet aarde, doordat polen doorschuiven ontstaat “nieuw” leven en zal oud “leven”plaats gaan maken voor nieuw welke zal zorgen voor volledig herstel van de volledige aarde en zal in haar volle glorie hersteld gaan worden en de overdone van mens in getale op gelijkwaardig en natuurlijk niveau weer gaan handhaven.

Tijdens de shift - processen kan men geen enkele vorm van techniek meer gebruiken tijdens deze shift (5e gemeten in haar soort op moeder aarde) zal namelijk alle kompas gebonden en of computergebonden techniek volledig uit gaan vallen omdat deze niet meer reageert op de reflectie van onze aardstralen.

Om natuurlijke groei te kunnen handhaven is de natuur dan ook zo opgebouwd dat ze ALTIJD haar energieveld volledig wisselt omslaat en op NIEUWE coördinaten zal laten nestelen.( zie afbeelding drie nieuwe polen.. New York, Sydney en Japan.)
Dit zal alles in een tijdperk van enkele dagen plaatsvinden omdat de luchtstroom die als laatste zal wisselen zal zorgen voor extreme temperatuurverschillen tijdens deze shifts.
Omdat het vastzetten van het energiepunt voor grote problemen ZAL zorgen op deze nieuwe coördinaten zou men eigenlijk al begonnen moeten zijn met het zeer grootschalig weghalen en evacueren van mensen op deze nieuwe poolcoördinaten.

Onze aarde creëert deze nieuwe polen vanwege het feit dat door groei in ons kosmos systeem telkens een element toe zal worden gevoed net zoals in het verleden heeft plaatsgevonden.
Het nieuwe element Chemie is nu toegevoegd aan uw planeet aarde waardoor de atmosfeer bij u volledig hersteld zal zijn tijdens het shiften van de polen en creatie van de nieuwe polen.( zie afbeelding officieel rapport NASA)

Tijdens deze shift zal men op veel plaatsen enorm veel overlast ondervinden vanwege het feit alleen al dat de hoogte van het zeeniveau ook zal moeten wisselen en zal zorgen voor immense tsunamie,s die wereldwijd voor onbeschrijfbare schade zullen zorgen.
De tsunamies worden hoofdzakelijk veroorzaakt door de druk die vanuit de buitenkant en binnenzijde van de aarde worden opgevoerd.

Doordat de nieuwe evenaarlijn zich zal verplaatsen zal ook het zeeniveau hier direct impact op hebben en zal voor onder andere Nederland ernstige schade ondervinden doordat het zeeniveau in zeer korte tijd meters zal stijgen, de Nederlandse overheid zou het overstromen van ons land NOG kunnen voorkomen door direct in zeer grote pompsystemen te investeren en te zorgen dat immense duinen opgeworpen worden voor de Nederlandse kusten welke als buffers kunnen zorgen voor de verwachte tsunamie,s

Ook tijden het shiften moet men denken aan het grootschalig opbreken van onze aardtektonische platen en continentale platen welke zullen zorgen voor veel nieuw gecreëerd land en veel opgeworpen miljoenen nieuwe eilanden.Ook zullen deze breuken zorgen voor totale uitval van het gehele religieuze systeem wereldwijd, Geen enkele aangebeden plaats zal worden gespaard, allen zullen gereinigd worden in hoogste vorm van het uitgesproken woord

Ook zal overduidelijk zichtbaar worden dat de sunshine lands ofwel de rainbow nation overgedragen word aan Nederland, overal zal duidelijk de regenboog worden weergegeven.

De 5e zon en maanpassage zoals wij die noemen zal zich eer aan doen om het feit van veel creatie van nieuw leven doordat oude polen zoals Noord en Zuidpool een verborgen databank betroffen van vele miljarden “ nieuwe” zaden welke allen opnieuw tot bloei zullen komen na deze pole shift.

Ook zal de aarde haar moeder kracht verliezen en overgeven aan neutrale kracht welke samen word gevoegd vanuit vader zowel moeder, de planeet zal tegelijkertijd haar ronde vorm inleveren voor ovaal.
Tijdens het shift proces van verwacht 5 a 6 dagen zal men zeer alert moeten zijn voor het inslaan van kometen en meteorieten, omdat tijdens het shiftproces ook de atmosfeer tijdelijk haar krachten niet volledig uit zal kunnen voeren.

Overduidelijk is wel een feit dat onze mensheid een schuld word aangepraat voor een proces wat dus eigenlijk om een puur NATUURLIJK proces gaat en zich dus eens in de zoveel duizenden jaren opnieuw zal herplaatsen om zo de kracht van evolutie door te laten gaan in de circle of life..

Ook zal een overduidelijke machtsovername aantreden van het goed en het kwaad, Alpa & Omega, samen zullen zij tot grijs gevoegd worden.
Het oordeel van den hoogsten rangen zal niet en nooit door ons als mensheid geveld mogen worden.

De pole shift word VERWACHT tijdens het reflectiepunt rond 17 18 maar waardoor de zon maan en aarde op een lijn staan met elkaar, door het UITVALLEN van het Noord magnetisch veld van onze planeet aarde zal de aarde “afgestoten” kunnen worden van haar Vader en Moeder de Zon en de Maan.

Dit proces zal door de magmastroom ingezet worden en zal op natuurlijke wijze reageren op het aard Ego & Geo magnetisch veld van de aarde.
Tijdens het wisselen van dit proces zal veel geleerd kunnen worden van het groeigedrag van onze aarde, omdat zowel wind vuur lucht water en aarde “gelezen” kunnen worden in de hoogste vorm van het uitgesproken woord.

Wereldwijd zal een omwenteling plaatsvinden in religie zowel wetenschap omdat overduidelijk met feitelijk bewijs zal worden aangetoond dat Indigo kinderen wel deglijk niet gek zijn of HDHD zijn maar met overduidelijke informatie zullen komen en ook naar buiten zullen treden welke wetenschappers nooit hebben kunnen weten.

Laat het dan ook overduidelijke boodschap zijn dat vanuit boven een tegenoffensief is begonnen de aarde terug te laten keren in haar eenheid van gezamenlijk denken doen maar vooral het weer leren creëren van leefwijzen in perfecte samenhang met moeder natuur.

De gezonden boodschappers welke als “dogstars” mochten dienen zullen vanuit hoogst niveau worden bescherm in het hiernamaals, het aards leven is voor hen slechts het mogen voortbrengen van een boodschap welke zij al reeds eerder hebben mogen doen.

Het is zeer raadzaam ALLE steden binnen de kustlijnen van 100 km tijdig te evacueren voor dat de pole shift zal plaatsvinden.Omdat tijdens de shiften vooral de dure wagens het zullen laten afweten omdat hun boordcomputers niet of vrijwel geheel niet meer zullen functioneren.

In het diepste geheim werd gewerkt om zowel de WARE jaartelling voor u boven te krijgen en de bewijzen te leveren dat vanuit onverklaarbaren krachten deze mensheid aangestuurd zou worden naar een einde der tijden zoals de maya voorspelde helaas voor deze krachten word hier nu een stokje voorgestoken omdat met de wetenschap die nu aanwezig is gezorgd kan worden voor overleving van ruim 97 % van ons menselijk soort en niet voor het uitsterven van ruim 97 % hiervan zoals bush ons heeft willen onthouden van ware eerlijke informatie.

Storingen in zowel trein als gewoon verkeer zullen dan ook de herkenningstekenen zijn voor de plaatsen die zullen verdwijnen op aarde, lucht zal het laatste compartiment zijn wat de aarde samen met chemie in ere zal herstellen.

mijnwater word gebruikt voor energie... ( met dank aan bron piet Paulusma)

Groene energie uit de mijnen
dinsdag, 30 september 2008


Heerlen gaat het water dat in de oude mijngangen zit, gebruiken voor verwarming en verkoeling.
De mijnen gaan weer gedeeltelijk open. Niet voor de winning van steenkool, maar voor het oppompen van mijnwater waarmee huizen en kantoren worden verwarmd en gekoeld.


Komende woensdag wordt in Heerlerheide de eerste mijnwaterenergiecentrale ter wereld geopend. Hij gaat 350 woningen, een bibliotheek en enkele winkels van vloerverwarming en -koeling voorzien.



Volgens de Heerlense wethouder Riet de Wit is het mijnwaterproject niet zomaar een energieproject. Het geeft de oude mijnstad nieuw elan. Veel bewoners, met name oud-mijnwerkers, zijn trots dat de mijnen weer een functie krijgen. ‘De oude mijngangen gaan weer energie leveren. Eerst was dat vervuilende steenkool, nu schone, duurzame energie.’

De oude mijngangen in Zuid-Limburg staan vol water. Hoe dieper je komt, hoe warmer het water. Mijnwater dat van een diepte van 700 meter wordt opgepompt, is 25 tot 28 graden. In de energiecentrale – een installatie van buizen en warmtewisselaars in de kelder van een nieuwbouwcomplex – wordt warmte aan het mijnwater onttrokken. Die warmte wordt doorgegeven aan het cv-water.


Mijnwater op 250 meter diepte is 15 tot 17 graden. Dat kan ’s zomers worden gebruikt voor de koeling van gebouwen. Onder meer pensioenfonds ABP en het Centraal Bureau voor de Statistiek overwegen hun kantoren in Heerlen te koelen met mijnwater.


Oud-mijnwerker Theo van de Wetering (70) weet nog goed hoe warm het vroeger ondergronds was. ‘Op 31 december 1974 kwam de laatste steenkool uit de Oranje Nassau I naar boven. Het is fantastisch dat de mijngangen nu een tweede functie krijgen.’

Hevige regenval EN ernstige droogte Argentinie.. ( bbc)

Heavy rains bring a little relief to drought-hit Argentina by Matt Taylor

Many parts of Argentina have been experiencing a very dry spell over the past 6 months, which is widely being regarded as the most severe drought in a century.

Some respite came over the weekend, as showers eventually arrived in the country, but they have come too late to reverse excessive damage to both crops and cattle due to the lack of rainfall.

The worst affected area is the Pampas region in east and central Argentina, which is also the most important agricultural region of the country. Argentina is one of world’s top exporters of wheat, soy, corn and beef, but this year, crop yields are down by 20 to 30 percent, and tens of thousands of cattle have died.

The average annual rainfall for the Pampas region is between 500mm (20in) and 1000mm (40in) per year, which makes it one of the driest parts of Argentina. However, this year, only around 200mm has fallen so far. The Andes provide shelter from the persistent westerly winds in central and east Argentina, and most of this rainfall falls in the summer months of October until March.

Further showers are expected this week, and forecasters are predicting a return to near normal rain patterns in October.

Sneeuwstormen Nieuw Zeeland.. ( bbc)

Surprise spring snow for South Island by Steph Ball

It may be the start of spring in New Zealand, but the arrival of a wintry blast on Saturday brought some surprise snow to the country’s South Island.

Strong winds and a sudden snowstorm disrupted Queenstown on Saturday, closing the Lindis Pass and the airport, and causing disruption to what is the opening weekend of the school holidays. The snow, not typical for the time of year, also took farmers by surprise with the lambing season having just begun.

On Saturday, up to 31mm (1.22 inches) of rain fell at Queenstown Aerodrome, with 20mm (0.8 inches) of this falling in a 3 hourly period.

The New Zealand Met Service has issued a severe weather warning for the week ahead, with more stormy weather expected. Several weather fronts are forecast to cross the country during the next few days bringing heavy rain and gale force winds.

As these weather fronts clear, winds are expected to turn to a colder southerly direction. This will bring a risk of further snow to the hills and ranges of the lower South Island.

Euro Disney start good to be offensief.. ( de morgen.be ) "de war of goodnes" uitleg maand august 2005)

Daklozen krijgen onderdak in Disneyland Parijs

Een veertigtal daklozen uit Parijs krijgen binnenkort een origineel nieuw adres. Disneyland Parijs stelt hen immers een terrein ter beschikking, op een tweetal kilometer van het pretpark. Op het terrein zullen bungalows worden gebouwd.

De eerste hulpbehoevenden kunnen er begin volgend jaar hun intrek nemen. Na ongeveer vijf jaar verhuizen ze naar sociale woningen. Disneyland zal enkelen van hen bovendien een opleiding in het pretpark aanbieden.

Volgens cijfers van hulporganisaties verblijven in Parijs ongeveer 8.000 daklozen. De afgelopen jaren zijn tijdens de wintermaanden verschillende daklozen op straat doodgevroren. (afp/bdr)

Ontdroging veluwe ... ( telegraaf)

Herstelplan moet verdroging Veluwe stoppen

APELDOORN - Waterschap Veluwe wil met een groot herstelplan de verdroging van het natuurgebied de Veluwe tegengaan. Er wordt nog onderzocht of de zogeheten vernatting gevolgen zal hebben voor boeren en inwoners in het gebied.

Op veel plaatsen op en langs de randen van de Veluwe is het grondwaterpeil gedaald. Om dat tegen te gaan overweegt het waterschap watergangen rondom het natuurgebied ondieper te maken, delen af te plaggen en stuwen te plaatsen om de afvoer van het water te vertragen. De werkzaamheden moeten tussen 2010 en 2013 worden uitgevoerd, aldus het waterschap dinsdag.

De plannen gaan over de zogeheten toplijstgebieden, plekken waar de verdroging het snelst aangepakt moet worden. Gevoelig in het gebied ligt de mogelijke verplaatsing van boerenbedrijven. „Dat zal alleen in het uiterste geval gebeuren.”

Hoe duur het uiteindelijke herstelplan wordt, is nog onbekend. In 2006 werd bekend dat de provincie Gelderland jaarlijks 30 miljoen euro investeert om verdroging tegen te gaan. Overal in het land vindt verdroging plaats, maar deze is in het zuiden en oosten van het land door de bodemgesteldheid het ergst.

Bush op de knieen... ( wereldmarkt zakt in elkaar... )

Bush doet klemmend beroep op Congres

WASHINGTON - De Amerikaanse president George Bush heeft dinsdag zijn teleurstelling uitgesproken over het feit dat het Huis van Afgevaardigden maandag zijn reddingsplan voor de bankensector heeft weggestemd. „Het Congres moet handelen.”

„De consequenties worden elke dag erger, als wij niet handelen”, aldus Bush, die toegaf dat de 700 miljard dollar waar hij om had gevraagd, „een groot geldbedrag” is. Hij wees erop dat als gevolg van de kredietcrisis de beurs maandag een veel hoger bedrag heeft verloren: 3 biljoen dollar.

Bush sprak de hoop uit dat de belastingbetaler veel van de 700 miljard terugkrijgt als de economie aantrekt en de slechte leningen die de staat nu overneemt, weer in waarde stijgen. Als er geen reddingswet wordt aangenomen, vreest Bush daarentegen voor blijvende schade voor de Amerikaanse economie: „Het Congres moet handelen.”

Bush heeft dinsdag met de presidentskandidaten John McCain en Barack Obama gesproken over de crisis, liet het Witte Huis weten. De telefoongesprekken met de Republikein en de Democraat waren „zeer constructief”. De senatoren zeiden dat de crisis aangepakt moet worden en kwamen met ideeën op de proppen.

Tropische storm treft Canada..

Tropical Storm Kyle hits Canada by Matt Taylor

Hurricane force winds and torrential rainfall pounded the north-eastern US seaboard and south-eastern Canada on Sunday.

Tropical Storm Kyle, which originated just east of the Bahamas, travelled north across the western Atlantic over the past two days, gathering force and was temporarily upgraded to a hurricane on Saturday and Sunday.

Kyle first made landfall late Sunday evening just north of Yarmouth, on the southern tip of Nova Scotia province, then tracked north over the Bay of Fundy, on route to New Brunswick.

Before arriving in Canada, Kyle delivered a glancing blow to Maine, producing up to 178mm (7 inches) of rain. Roads were closed due to flooding, power lines were downed and early autumn leaves were ripped from trees.

Kyle is the 11th named storm and the 6th hurricane of the 2008 Atlantic Hurricane season. However, hurricanes rarely reach this part of the northeast USA and Canada.

The last hurricane to hit Nova Scotia was exactly 5 years ago, when the devastating Hurricane Juan killed 8 people and caused over $200 million in damages.

Monday, September 29, 2008

Tempo ontbossing Amazone stijgt zeer snel ( ompoling...bossen verplaatsen zich.. ( telegraaf)

Tempo van ontbossing Amazone stijgt snel

RIO BRANCO/BRASILIA - De Braziliaanse Amazone heeft in augustus zeker 756 vierkante kilometer bos verloren door onder meer houtkap en verbranding. Dat is in vergelijking met de maand juli een toename van 133 procent.


De snelheid waarmee het regenwoud in het Braziliaanse Amazone-gebied ontbost raakt baart zorgen...

Het Braziliaanse instituut voor milieu en ruimtelijke ordening (INPE) heeft dat maandag laten weten. In vergelijking met de ontbossing in augustus 2007 rept het INPE van een toename van de ontbossing met 229 procent. In de twaalf maanden tot augustus dit jaar ging 8673 vierkante kilometer bos in de Braziliaanse Amazone verloren. Dat is vergelijking met de periode september 2006 - augustus 2007 een stijging van 83 procent. De ontbossing was het grootst in de staten Pará (435 vierkante kilometer) en Mato Grosso (229 vierkante kilometer).

Vorige week sloeg de Braziliaanse minister van Milieu Carlos Minc nog alarm over het gebrek aan daadkracht van bestuurders bij het bestrijden van de ontbossing.

Damrak Amsterdam onderuit..... ( telegraaf.nl)

Rake klappen op Damrak door Dick Hussaarts


AMSTERDAM - Het was opnieuw een dramatische dag op de Amsterdamse effectenbeurs. De AEX index kelderde met een haast ongekende 8,8 procent, de op twee na grootste dalingen in de geschiedenis van de graadmeter, die tot januari 1983 teruggaat.



De AEX-index sloot op het laagste punt van de dag bij een stand van 323,55. Ook de Midkap index kreeg zware verliezen te verwerken en dook 6,9 procent omlaag naar 476,16. Elders in Europa was het beeld iets minder somber. Weliswaar waren ook hier de verliezen fors, maar Duitsland wist het verlies te beperken tot 4 procent en in Frankrijk en Engeland liepen de koersen met 5 procent terug.

Het vertrouwen in de financiële wereld leek vandaag volledig weggeslagen. Ondanks een grootscheeps reddingsplan voor verschillende banken, waaronder Fortis, zagen beleggers deze aandelen niet meer zitten en dumpten de stukken. Fortis kelderde met niet minder dan 23,6 procent tot onder de vier euro. ING, genoemd als overnemende partij van ABN Amro, dook 18 procent omlaag en Aegon zag 15 procent van de waarde verdampen.

Bliksem kost vijf mensen in thailand het leven.. ( de morgen.be)

Blikseminslag kost vijf mensen het leven in Thailand
Twee Australiërs en drie Thai zijn overleden toen zij op een schoolreisje naar een waterval in het noordoosten van Thailand door de bliksem werden getroffen. Dat heeft de plaatselijke politie gemeld.

De slachtoffers bezochten de waterval zaterdag met een groep Australische en Thaise middelbare scholieren en docenten als onderdeel van een cultureel uitwisselingsprogramma. Toen de groep de waterval in de provincie Mukdahan, ruim vijfhonderd kilometer ten noordoosten van Bangkok, bereikte, brak een onweersbui los.

Schuilend voor de regen zocht de groep beschutting onder een grote boom. Daar sloeg vervolgens de bliksem in. Een 41-jarige Australische leraar en twee Thaise leerlingen waren op slag dood, een Australische jeugdwerker en een andere Thaise scholier overleden in het ziekenhuis. (novum/sps)

knaagdieren Ponte di rialto.. ( de morgen.be)

Invasie van muizen op Ponte di Rialto in Venetië

De Ponte di Rialto (Rialtobrug) in Venetië wordt bedreigd door muizen. Op de brug over de Canal Grande, een van de levensaders van Venetië, worden steeds vaker knaagdieren aangetroffen. De Ponte di Rialto is een van de oudste en bekendste van de drie bruggen over het Canal Grande.

Schade aan brug
Waarschijnlijk leven talrijke muizen in de holle ruimtes van de brug. Bovendien is er ook op talrijke andere plaatsen van de brug, die tussen 1588 en 1591 op 6.000 houten palen is gebouwd, schade. Veel trappen zijn beschadigd door de talrijke toeristen die Venetië dagelijks bezoeken. Ook de uitstootgassen van de boten "vervuilen" de Rialtobrug. (belga/vsv)

delen India en Tibet getroffen door hevige sneeuwval.. ( de morgen.be)

Belgische toeristen gered uit Indische sneeuw

In een bergachtige streek in het noorden van India zijn de afgelopen twee dagen in totaal twaalf Belgische toeristen vast komen te zitten.

Verrast door hevige sneeuwval
De twaalf maakten een trektocht doorheen het Himachal Pradesh-gebied, aan de grens met Tibet. Hevige sneeuwval (tot 2,5 meter) zorgde er voor dat ze geen kant meer uit konden. Woensdag werden al vier landgenoten uit hun netelige positie bevrijd in Kaza.

Vandaag terug
Donderdag werden nog eens acht Belgen gered uit een nabijgelegen streek. Een eerste groep landgenoten zou vanochtend al in België landen. Gisteravond was nog niet duidelijk of er ook gewonden bij waren. (belga/vsv)

Georgie getroffen door zwaar noodweer...( de morgen)

Vijf doden bij aardverschuiving in Georgië

Bij een aardverschuiving in het westen van Georgië zijn vandaag vijf mensen omgekomen, onder wie twee kinderen. Dat hebben reddingswerkers gezegd. De aardverschuiving, in Chala in de regio Adzjaria, werd veroorzaakt door hevige stortregens die enkele dagen aanhielden.

Eerder deze maand kwamen bij een aardverschuiving in dezelfde regio vijf mensen om het leven toen hun huis bedolven raakte. In het oosten, in Kacheti, kwamen door een overstroming drie mensen om. (novum/sam)

Amerikaans congres keurt reddingsplannen af.. ( de morgen.be)

Congres verwerpt reddingsplan van 700 miljard dollar
DM update Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft het reddingsplan van 700 miljard dollar voor de economische crisis waarmee de VS worstelen, verworpen: 228 afgevaardigden stemden tegen, 205 voor het 'bailout plan'. De Dow-Jones dook meteen spectaculair omlaag. De verwerping van het plan is ook slecht nieuws voor de Europese financiële sector, en zal naar verwachting de koersen nog doen dalen morgen.

Het waren niet alleen de Republikeinen die zoals verwacht in grote getale tegenstemden. 94 Democraten stemden tegen en nekten daarmee het plan. Ze volgen de meerderheid van de Amerikanen: die lieten in polls weten tegen het plan te zijn. De doorsnee Amerikaan vindt dat het de roekeloosheid van de beursjongens beloond.

President Bush zei al erg ontgoocheld te zijn en roept vannacht (namiddag plaatselijke tijd) een crisisvergadering bij elkaar.

Wat ter stemming lag was sowieso al een aangepaste versie van het voorstel dat minister van Financiën Henry Paulson vorige week indiende. Maar zelfs dit ging te ver voor een meerderheid van de volksvertegenwoordigers. Ze zien het idee niet zitten dat de regering honderden miljarden besteedt aan steun aan bedrijven.

Het nieuwe voorstel was erop gericht financiële instellingen met publiek geld te verlossen van onverkoopbare effecten. Het oorspronkelijke voorstel van Paulson, dat slechts drie kantjes telde, was door de vele mitsen en maren die de afgelopen week zijn toegevoegd, uitgegroeid tot een wetsontwerp van ruim honderd pagina's.

De maximale bestedingsruimte van 700 miljard dollar bleef gehandhaafd, maar het op te richten noodfonds kreeg in eerste aanleg de beschikking over 250 miljard dollar. Dat kon dan op verzoek van de president oplopen tot 350 miljard dollar. Verdere uitgaven moesten eerst aan het Congres worden voorgelegd.
In ruil voor de hulp zou de regering een belang in de bedrijven krijgen die van het programma gebruik maken. Dat moest ervoor zorgen dat de belastingbetaler ervan profiteert als de betreffende ondernemingen er weer bovenop komen.

Het was de bedoeling dat de regering opgekochte bezittingen weer door zou verkopen. Als de markt eenmaal is gekalmeerd, is het niet uitgesloten dat daarop zelfs winst wordt gemaakt, die dan weer moest terugvloeien in de staatskas.

Het nieuwe voorstel voorzag ook in een scherp toezicht op de uitvoering van het programma. Sommige volksvertegenwoordigers vonden dat de minister van Financiën in het oorspronkelijke voorstel te ruime bevoegdheden kreeg.

Ook werd in de nieuwe versie paal en perk gesteld aan hoge vergoedingen en gouden handdrukken voor topbestuurders van betrokken bedrijven.

De Republikeinen lagen vorige week al dwars. Zij zagen het niet zitten om gemeenschapsgeld te gebruiken om bedrijven te redden, zonder dat daar strenge voorwaarden aan waren verbonden.
Zij kwamen met een alternatief idee, dat de verantwoordelijkheid bij private partijen legde. De Democraten bestempelden dat voorstel echter als onwerkbaar.

Het nieuwe plan omvatte ook voorzieningen ter bescherming van huizenbezitters die moeite hebben met de aflossing van hun hypotheek. (mvl/sam)
29/09/08 20u20

IRIS earthquake registration

28-SEP-2008 22:43:52 2.66 96.01 4.8 35.0 NORTHERN SUMATERA, INDONESIA
28-SEP-2008 22:20:21 71.33 -4.14 5.2 10.0 JAN MAYEN ISLAND REGION
28-SEP-2008 19:52:25 71.43 -4.22 4.8 10.0 JAN MAYEN ISLAND REGION
28-SEP-2008 15:34:12 -35.89 -101.23 4.7 10.0 SOUTHEAST OF EASTER ISLAND
28-SEP-2008 15:33:43 18.23 -86.68 4.6 56.0 NORTH OF HONDURAS
28-SEP-2008 15:33:22 16.73 -86.03 4.5 10.0 NORTH OF HONDURAS
28-SEP-2008 15:12:15 24.71 122.67 4.6 100.5 TAIWAN REGION
28-SEP-2008 13:42:57 -6.32 130.15 5.1 138.1 BANDA SEA
28-SEP-2008 09:23:10 16.74 -86.08 4.7 10.0 NORTH OF HONDURAS

USGS earthquake registration

MAG UTC DATE-TIME
y/m/d h:m:s LAT
deg LON
deg DEPTH
km Region
MAP 4.8 2008/09/28 22:43:53 2.661 96.010 35.0 SIMEULUE, INDONESIA
MAP 5.4 2008/09/28 22:20:22 71.350 -4.067 12.0 JAN MAYEN ISLAND REGION
MAP 4.8 2008/09/28 19:52:26 71.433 -4.222 10.0 JAN MAYEN ISLAND REGION
MAP 2.5 2008/09/28 19:39:22 36.700 -119.347 0.2 CENTRAL CALIFORNIA
MAP 2.5 2008/09/28 18:31:32 46.954 -121.928 5.9 WASHINGTON
MAP 4.7 2008/09/28 15:34:13 -35.885 -101.229 10.0 SOUTHEAST OF EASTER ISLAND
MAP 4.5 2008/09/28 15:33:22 16.725 -86.032 10.0 OFFSHORE HONDURAS
MAP 4.6 2008/09/28 15:12:16 24.707 122.674 100.5 TAIWAN REGION
MAP 3.2 2008/09/28 15:07:15 62.947 -148.552 66.2 CENTRAL ALASKA
MAP 5.1 2008/09/28 13:42:58 -6.318 130.176 144.1 BANDA SEA
MAP 2.8 2008/09/28 12:35:51 50.903 -179.860 28.0 ANDREANOF ISLANDS, ALEUTIAN IS., ALASKA
MAP 2.8 2008/09/28 12:12:13 33.776 -116.909 10.3 SOUTHERN CALIFORNIA
MAP 4.6 2008/09/28 09:23:10 16.732 -86.079 10.0 OFFSHORE HONDURAS
MAP 2.6 2008/09/28 08:11:31 51.568 -177.496 38.4 ANDREANOF ISLANDS, ALEUTIAN IS., ALASKA
MAP 3.3 2008/09/28 06:18:03 19.659 -156.056 32.7 HAWAII REGION, HAWAII
MAP 3.3 2008/09/28 05:20:31 19.742 -67.558 56.2 PUERTO RICO REGION
MAP 2.7 2008/09/28 04:43:59 32.675 -115.926 5.0 SOUTHERN CALIFORNIA
MAP 2.6 2008/09/28 03:30:17 51.506 -177.821 46.6 ANDREANOF ISLANDS, ALEUTIAN IS., ALASKA
MAP 2.5 2008/09/28 01:49:27 51.598 -179.644 80.0 ANDREANOF ISLANDS, ALEUTIAN IS., ALASKA
MAP 3.9 2008/09/28 01:22:40 53.179 -161.385 30.3 SOUTH OF ALASKA
MAP 3.8 2008/09/28 01:14:54 53.106 -161.252 54.4 SOUTH OF ALASKA

EMSC earthquake registration

2008-09-28 23:34:51.1 71.39 N 3.72 W 10 f mb 4.2 JAN MAYEN ISLAND REGION
2008-09-28 23:21:02.4 37.00 N 29.15 E 7 MD 3.0 WESTERN TURKEY
2008-09-28 23:13:07.0 71.50 N 4.59 W 10 f mb 4.8 JAN MAYEN ISLAND REGION
2008-09-28 22:57:36.6 71.63 N 3.86 W 2 mb 4.2 JAN MAYEN ISLAND REGION
2008-09-28 22:43:54.3 2.70 N 96.07 E 48 mb 4.8 SIMEULUE, INDONESIA
2008-09-28 22:26:59.3 38.81 N 44.48 E 7 MD 3.2 TURKEY-IRAN BORDER REGION
2008-09-28 22:20:21.0 71.36 N 4.08 W 10 f Mw 5.5 JAN MAYEN ISLAND REGION
2008-09-28 21:43:48.6 36.76 N 22.77 E 5 f ML 3.8 SOUTHERN GREECE
2008-09-28 21:16:30.9 36.49 N 29.10 E 11 MD 3.0 WESTERN TURKEY
2008-09-28 20:31:33.5 36.16 N 29.01 E 7 MD 3.0 WESTERN TURKEY
2008-09-28 20:11:25.5 38.61 N 30.68 E 8 MD 3.0 WESTERN TURKEY
2008-09-28 19:52:25.7 71.49 N 4.24 W 10 mb 4.9 JAN MAYEN ISLAND REGION
2008-09-28 19:38:16.9 26.23 N 126.11 E 80 mb 4.4 RYUKYU ISLANDS, JAPAN
2008-09-28 18:40:19.0 50.30 N 100.14 E 20 mb 4.0 CENTRAL MONGOLIA
2008-09-28 18:10:49.8 51.60 N 15.97 E 10 ML 2.9 POLAND
2008-09-28 17:40:34.3 39.60 N 44.08 E 10 MD 3.0 TURKEY-IRAN BORDER REGION
2008-09-28 15:33:22.0 16.73 N 86.03 W 10 f M 4.5 OFFSHORE HONDURAS
2008-09-28 15:12:15.9 24.71 N 122.67 E 101 mb 4.6 TAIWAN REGION
2008-09-28 13:55:57.2 42.65 N 1.24 W 2 ML 3.2 PYRENEES
2008-09-28 13:42:58.9 6.29 S 130.33 E 153 mb 5.2 BANDA SEA
2008-09-28 12:18:45.4 26.84 N 56.12 E 3 ML 3.5 STRAIT OF HORMUZ
2008-09-28 11:46:07.0 40.45 N 34.63 E 2 ML 3.5 CENTRAL TURKEY
2008-09-28 11:32:12.6 36.65 N 30.13 E 40 ML 3.9 WESTERN TURKEY
2008-09-28 11:28:34.1 42.72 N 46.16 E 10 Ms 3.3 CAUCASUS REGION, RUSSIA
2008-09-28 09:23:08.6 16.71 N 86.06 W 2 mb 4.7 OFFSHORE HONDURAS
2008-09-28 08:02:33.6 51.27 N 15.98 E ML 2.2 POLAND
2008-09-28 03:31:25.7 38.00 N 21.51 E 5 ML 3.1 GREECE
2008-09-28 02:36:09.0 36.66 N 2.10 E 10 ML 3.8 NORTHERN ALGERIA
2008-09-28 02:29:20.8 39.17 N 21.70 E 5 ML 2.6 GREECE
2008-09-28 02:11:23.9 33.81 N 5.94 W 69 ML 3.1 MOROCCO
2008-09-28 00:02:23.0 49.31 N 6.75 E 1 f ML 2.6 GERMANY

Hevige sneeuwval Nieuw Zeeland.. ( bbc ) pole on the move,... uitleg august 2005 )

Surprise spring snow for South Island by Steph Ball

It may be the start of spring in New Zealand, but the arrival of a wintry blast on Saturday brought some surprise snow to the country’s South Island.

Strong winds and a sudden snowstorm disrupted Queenstown on Saturday, closing the Lindis Pass and the airport, and causing disruption to what is the opening weekend of the school holidays. The snow, not typical for the time of year, also took farmers by surprise with the lambing season having just begun.

On Saturday, up to 31mm (1.22 inches) of rain fell at Queenstown Aerodrome, with 20mm (0.8 inches) of this falling in a 3 hourly period.

The New Zealand Met Service has issued a severe weather warning for the week ahead, with more stormy weather expected. Several weather fronts are forecast to cross the country during the next few days bringing heavy rain and gale force winds.

As these weather fronts clear, winds are expected to turn to a colder southerly direction. This will bring a risk of further snow to the hills and ranges of the lower South Island.

Thailand getroffen door zware regenval.. ( bron de morgen.be)

Thaise overstromingen eisen 18 doden en duizenden zieken

De overstromingen die de voorbij twee en een halve week Thailand hebben geteisterd, hebben een zware tol geëist. Achttien mensen zijn omgekomen en bijna 190.000 mensen hadden medische verzorging nodig omdat ze ziek waren geworden door het vuile water. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid meegedeeld.

De meeste doden vielen in het centrum, het noorden en het noordoosten van het land. In de getroffen gebieden werden 190.000 mensen verzorgd door mobiele medische eenheden. De meesten hadden last van verkoudheden, diarree en jeuk. Door de overstromingen is ook de oogst vernield. Er wordt een voedseltekort verwacht. (belga/bf)

Sunday, September 28, 2008

Aardbeving Noordpool .. ( knmi)

ODC-VEBSN earthquake information
Time (UTC) Magn (Mb) Depth (km) Region Lat Lon
19:52:28 4.9 80.0 Jan Mayen Island region 71.80 -4.10

IRIS earthquake registration

27-SEP-2008 16:56:32 16.20 -91.27 4.0 291.7 MEXICO-GUATEMALA BORDER REGION
27-SEP-2008 06:40:55 13.43 120.53 4.8 117.8 MINDORO, PHILIPPINE ISLANDS
27-SEP-2008 04:01:44 16.10 -48.72 4.8 10.0 NORTH ATLANTIC OCEAN
27-SEP-2008 03:32:27 13.24 120.69 4.6 98.5 MINDORO, PHILIPPINE ISLANDS
27-SEP-2008 03:29:33 -15.55 167.44 4.9 200.2 VANUATU ISLANDS
27-SEP-2008 03:09:13 13.40 120.48 6.1 77.1 MINDORO, PHILIPPINE ISLANDS
27-SEP-2008 03:05:00 13.39 120.49 5.6 82.0 MINDORO, PHILIPPINE ISLANDS

USGS earthquake registration

MAG UTC DATE-TIME
y/m/d h:m:s LAT
deg LON
deg DEPTH
km Region
MAP 3.1 2008/09/27 22:55:13 34.849 -116.681 7.9 SOUTHERN CALIFORNIA
MAP 3.0 2008/09/27 22:23:17 17.773 -68.273 14.8 DOMINICAN REPUBLIC REGION
MAP 2.9 2008/09/27 18:06:31 18.672 -66.368 98.8 PUERTO RICO REGION
MAP 3.4 2008/09/27 17:10:53 55.884 -162.330 0.1 ALASKA PENINSULA
MAP 2.8 2008/09/27 17:06:21 51.772 -178.782 7.3 ANDREANOF ISLANDS, ALEUTIAN IS., ALASKA
MAP 4.0 2008/09/27 16:56:33 16.197 -91.274 291.7 CHIAPAS, MEXICO
MAP 3.3 2008/09/27 15:40:13 63.526 -146.886 3.9 CENTRAL ALASKA
MAP 3.6 2008/09/27 12:49:30 54.618 -162.413 34.7 ALASKA PENINSULA
MAP 4.8 2008/09/27 06:40:55 13.430 120.534 117.8 MINDORO, PHILIPPINES
MAP 4.7 2008/09/27 04:01:44 16.086 -48.696 10.0 NORTH ATLANTIC OCEAN
MAP 4.6 2008/09/27 03:32:27 13.238 120.687 98.5 MINDORO, PHILIPPINES
MAP 4.9 2008/09/27 03:29:34 -15.551 167.441 200.2 VANUATU
MAP 6.1 2008/09/27 03:09:14 13.402 120.476 77.1 MINDORO, PHILIPPINES
MAP 5.6 2008/09/27 03:05:01 13.387 120.494 82.0 MINDORO, PHILIPPINES
MAP 2.9 2008/09/27 02:30:50 19.230 -66.333 30.3 PUERTO RICO REGION
MAP 2.7 2008/09/27 02:04:10 62.741 -148.784 50.7 CENTRAL ALASKA
MAP 3.6 2008/09/27 01:08:06 62.226 -150.837 71.8 CENTRAL ALASKA
MAP 2.8 2008/09/27 00:48:10 51.634 178.660 28.8 RAT ISLANDS, ALEUTIAN ISLANDS, ALASKA

EMSC earthquake registration

2008-09-27 19:59:47.3 1.31 S 120.70 E 52 M 4.5 SULAWESI, INDONESIA
2008-09-27 19:53:37.5 39.87 N 22.91 E 5 ML 2.8 GREECE
2008-09-27 17:30:35.1 12.24 N 124.50 E 10 mb 4.8 SAMAR, PHILIPPINES
2008-09-27 16:56:32.7 16.20 N 91.27 W 292 mb 4.0 CHIAPAS, MEXICO
2008-09-27 10:37:56.6 38.10 N 21.54 E 5 ML 2.8 GREECE
2008-09-27 09:35:44.3 37.44 N 23.11 E 70 ML 3.1 SOUTHERN GREECE
2008-09-27 08:31:27.7 39.61 N 32.60 E 27 MD 3.2 CENTRAL TURKEY
2008-09-27 08:28:27.6 39.15 N 17.26 E 10 ML 3.6 SOUTHERN ITALY
2008-09-27 07:40:55.6 66.26 N 16.73 W 3 ML 3.3 ICELAND REGION
2008-09-27 06:40:55.4 13.44 N 120.57 E 116 mb 4.9 MINDORO, PHILIPPINES
2008-09-27 04:03:45.3 37.01 N 29.15 E 7 MD 3.1 WESTERN TURKEY
2008-09-27 04:01:44.2 16.06 N 48.72 W 10 mb 4.7 NORTH ATLANTIC OCEAN
2008-09-27 03:55:35.3 38.77 N 27.82 E 13 ML 3.4 WESTERN TURKEY
2008-09-27 03:32:27.4 13.24 N 120.69 E 99 mb 4.6 MINDORO, PHILIPPINES
2008-09-27 03:29:32.7 15.56 S 167.39 E 184 mb 4.9 VANUATU
2008-09-27 03:09:14.2 13.46 N 120.54 E 80 Mw 6.1 MINDORO, PHILIPPINES
2008-09-27 03:05:01.1 13.45 N 120.55 E 80 mb 5.6 MINDORO, PHILIPPINES
2008-09-27 02:20:11.2 65.98 N 29.78 E FINLAND-RUSSIA BORDER REGION

Marrokko opgeschrikt door kleine aardbeving.. ( emcs seismo..)

Summary Maps Regional seismicity More Information List of data providers

Summary:
Magnitude ML 3.1
Region MOROCCO

Date time 2008-09-28 at 02:11:23.9 UTC
Location 33.81 N ; 5.94 W
Depth 69 km
Distances 12 km E Khemisset (pop 106,991 ; local time 02:11 2008-09-28)
36 km E Tiflet (pop 70,010 ; local time 02:11 2008-09-28)

Bosbranden Peru.. ( de morgen.be)

Bosbranden teisteren streek rond Machu Picchu

Machu Picchu.
In Peru zijn twee archeologische sites in de buurt van de oude Inca-stad Machu Picchu beschadigd door een bosbrand. Dat maakte het Peruviaanse ministerie van Cultuur bekend.

De bosbrand woedt in de vallei tussen de stad Cuzco en Machu Picchu. Minstens 600 brandweerlui proberen de brand hoog in de Andes onder controle te krijgen, maar de aanhoudende wind bemoeilijkt de bluswerken.

Twee archeologische sites, Wayna Q'ente en Torontoy, vielen ten prooi aan de vlammen. Hoe groot de schade is, is nog niet meteen duidelijk. De brand leek ook even een spoorweg naar Machu Picchu te bedreigen, maar de populaire toeristische site blijft tot nader order geopend. Ook het wandelpad richting de site blijft open. (sps)

hevige regenval zorgt voor veel overlast Guatemala ( de morgen.be)

5 doden na aardverschuiving in Guatemala

Ten minste vijf personen kwamen om bij een aardverschuiving gisteren in het noordwesten van het land. Drie anderen zijn vermist. De aardverschuiving heeft de slachtoffers gedeeltelijk begraven in San Miguel Acatan, aldus een woordvoerder van de Nationale Coördinatie voor rampen (Conred).

De hevige regen die het noorden van het land al enkele dagen teisterde, veroozaakte eveneens materiële schade in de naburige dorpen Nenton en San Sebastian, op zo'n 280 kilometer ten noorden van de hoofdstad. (belga/jv)

Orkaan in wording... ( de morgen.be)

Tropische storm Kyle wordt een orkaan

De tropische storm Kyle die de kusten van noordoost -Amerika en zuidoost - Canada bedreigt, is in kracht toegenomen. De storm is een orkaan geworden, volgens het Nationaal Centrum voor Orkanen (NHC).

Kyle wordt vandaag verwacht in de buurt van New England, in het noordoosten van de Verenigde Staten nabij de Canadese kust.
Gisteravond bevond het oog van de storm zich op 505 kilometer van het noordwesten van de Bermuda en op 780 kilometer ten zuiden van de stad Nantucket.

'Kyle zal aan land komen als tropische storm nabij Yarmouth en New Scotland, net na middernacht, en zal gepaard gaan met windstoten tot 110 kilometer per uur', aldus het NHC. (belga/jv)

Twee c-130,s met pech... ( de morgen.be ) uitleg maand august 2005 )

Twee C-130's voor Afghanistan met pech aan de grond

Op de luchthaven van Melsbroek staan sinds vanochtend twee C-130's van het Belgische leger met pech aan de grond. De vliegtuigen hadden normaal gezien moeten vertrekken naar Afghanistan.

Aan boord van een van de vliegtuigen zijn militairen, journalisten en vracht voor Afghanistan. Dat toestel zou na herstelling nog voor de middag kunnen vertrekken. De tweede C-130 bevat brandstof voor de F-16 gevechtsvliegtuigen in Afghanistan. De brandstof is overgeladen in een ander toestel. (belga/bf)

Infectie zorgt voor allertheid Rotterdam...( telegraaf)

Ziekenhuis roept patiënten

ROTTERDAM - Dertig patiënten die donderdag en vrijdag in het Havenziekenhuis Rotterdam zijn geopereerd zijn teruggeroepen voor onderzoek. Dat is gebeurd na klachten van patiënten die kort na de operatie ernstig ziek zijn geworden. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis zondag laten weten. Alle operaties in het ziekenhuis zijn voorlopig uitgesteld.

De mensen zijn mogelijk ziek geworden als gevolg van een infectie. Op dit moment liggen nog zeven van de betrokken dertig patiënten in het ziekenhuis. De overige mensen hadden geen symptomen en konden na medisch onderzoek weer naar huis.

Het ziekenhuis is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de problemen en heeft Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte gesteld.

Dele Azie maken zich op voor supertyfoon cat 4!!! ( bron rtlnieuws)

Regio maakt zich op voor volgende storm

Veel doden door tyfoon Hagupit De tyfoon Hagupit heeft in Zuid-Oost-Azië flink huisgehouden.


Aardverschuivingen

In Vietnam heeft de zware storm aan zeker 32 mensen het leven gekost, vooral door overstromingen en aardverschuivingen. Ook op de Filipijnen en in het zuiden van China vielen minstens 25 doden door Hagupit.

Jangmi

De regio maakt zich alweer op voor de volgende storm. De tyfoon Jangmi wordt gezien als de zwaarste storm van dit jaar. In Taiwan zijn alle vluchten geschrapt. De inwoners worden gewaarschuwd voor aardverschuivingen door de hevige regenval.

Temperatuur stijft in Europa sneller... ( bron nu.nl/ uitleg maand august 2005)

Temperatuur stijgt in Europa sneller dan elders


KOPENHAGEN - De temperatuur stijgt in Europa sneller dan in de rest van de wereld. De alpengletsjers smelten in een rap tempo en in de landen rond de Middellandse Zee valt nu 20 procent minder regen dan ongeveer een eeuw geleden.

Dat heeft het in Kopenhagen gevestigde Europese milieuagentschap EEA zondag gemeld. Het agentschap stelt dat de temperatuur in Europa sinds de industrialisering met 1 graad Celsius is gestegen.




Voor de rest van de wereld was de stijging 0,8 graad. Ook voor de toekomst voorspelt EEA een voor Europa snellere stijging van de temperatuur dan voor de rest van de wereld.

Gletsjers

Over de Europese gletsjers schrijft het agentschap dat die sinds 1850 gemiddeld twee derde van hun omvang hebben verloren. Vooral na 1980 zijn de gletsjers snel kleiner geworden.

32 doden door Tyfoon Vietnam (nos.)

Tyfoon Vietnam eist zeker 32 levens

In Vietnam heeft de tyfoon Hagupit aan zeker 32 mensen het leven gekost. Zware regen veroorzaakte in het noorden van het Aziatische land overstromingen en aardverschuivingen. Duizenden huizen zijn verwoest of weggespoeld.

De tyfoon hield ook huis in het zuiden van China en op de Filipijnen. Daar vielen in totaal minstens 25 doden.

Taiwan zet zich ondertussen schrap voor de tyfoon Jangmi, de zwaarste storm van dit jaar in de regio. Alle vluchten zijn geannuleerd en de autoriteiten hebben gewaarschuwd voor aardverschuivingen. Eerder deze maand kwamen 12 Taiwanezen om door de tyfoon Sinlaku.

Arctisch zeeijs ( piet Paulusma)

Arctisch zeeijs: tweede plaats na recordjaar 2007



Gat in ozonlaag is weer groter dan vorig jaar
vrijdag, 26 september 2008


Het gat in de ozonlaag boven Antarctica is weer groter geworden ten opzichte van vorig jaar, zonder echter de piek van 2006 te overstijgen. Dat heeft de VN-organisatie voor Meteorologie (WMO) bekendgemaakt.


Dit jaar is het gat in de ozonlaag relatief langzaam gegroeid. Niettemin is het de laatste twee weken snel toegenomen om het maximum van 2007 te overtreffen. Toch zal het niet de omvang hebben van in 2006, zegt de WMO in een dinsdag verspreid communiqué.


Op 13 september was het ozongat 27 miljoen km2 groot, tegen 25 miljoen in 2007 en 29 miljoen in 2006.
Het in de jaren tachtig opgedoken gat in de ozonlaag boven de Zuidpool vormt zich in het algemeen midden augustus om midden december weer te resorberen.



Kanker
Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de VN opperde dat na de "scheikundige aanvallen van de laatste decennia (op de atmosfeer) de ozonlaag misschien een vijftigtal jaar zal nodig hebben om zich helemaal te herstellen".

Ozon beschermt ons tegen de ultraviolette straling van de Zon die kanker kan veroorzaken.


Uit Nederlands onderzoek blijkt ondertussen dat de opwarming van de Aarde en de afbraak van de ozonlaag de komende decennia nadelige effecten zullen hebben op de volksgezondheid.


Wetenschappers verwachten meer en ernstiger klachten van allergische aandoeningen en meer voedselvergiftiging. Door de verhoogde blootstelling aan ultraviolette straling zal het aantal gevallen van huidkanker en staar waarschijnlijk ook toenemen. Daar staat tegenover dat de sterfte door winterkou mogelijk juist afneemt.

Code rood supertyfoon cat 4 regio Tawian

Jangmi becomes a Super Typhoon by Darren Bett

The Taiwanese government issued land and sea warnings on Saturday as Typhoon Jangmi strengthened into a Super Typhoon. As of 0200 GMT Saturday, Jangmi was 373 miles (600km) southeast of Taiwan, packing sustained winds of 114mph (184kph).

According to The Joint Typhoon Warning Centre (JTWC), a typhoon reaches super typhoon status once the wind speed exceeds 150mph (241kph); equivalent to a strong category 4 storm.

Jangmi is strong, and is slowly tracking south of Taiwan through the weekend. It is then forecast to turn north, and follow the coast of China’s Fujian province, potentially bringing heavy rain to Taiwan until Tuesday.

Typhoons regularly hit China, Japan, Taiwan and the Philippines, gaining strength over the warm waters of the Pacific or China Sea. Jangmi is the 15th typhoon to form this year, following on from Hagupit which brought torrential rain to China earlier in the month.

Overstromingen en aardverschuivingen China ( bbc)

Flooding and landslides for quake-hit southwest China by Matt Taylor

Heavy rain has led to flash floods and landslides in China’s Sichuan province.

The storm, which first hit on Wednesday, has cut off 20,000 people in five towns in Jiangyou, as roads became impassable. In May, earlier this year, the region was devastated by an earthquake of magnitude 8, killing thousands of people.

The storm has been hampering earthquake repair efforts, in the area where thousands of survivors are still living in tents and pre-fabricated houses.

The torrential rain triggered by an area of low pressure tracking westwards across the southwest of the country, has claimed the lives of more than 7 people.

This is the second storm to have hit China this week, as the remnants of Typhoon Hagupit ploughed into southern Guangdong on Wednesday, bringing further very heavy rain and strong winds.

The country is currently affected by the annual summer monsoon, where warm, moist air from the seas in the south and east meets cold air in the north, resulting in abundant rainfall. Sichuan province receives around 80 percent of its annual rainfall during these monsoon which runs from May to October.

Tropische storm word Orkaan ( cnn)

Kyle grows to hurricane after passing BermudaStory Highlights
Storm reaches hurricane strength as it moves north through Atlantic

Kyle could bring 6 inches of rain to some spots along East Coast

Landfall in Maine, perhaps as hurricane, is possible Sunday


(CNN) -- A tropical storm strengthened into Hurricane Kyle on Saturday as it churned in the Atlantic Ocean west of Bermuda, the National Hurricane Center reported.


Tropical Storm Kyle could reach the U.S. East Coast on Sunday, forecasters say.

Forecasters issued tropical storm and hurricane watches for coastal Maine on Saturday. Kyle, a Category 1 hurricane, is forecast to make landfall late Sunday or early Monday near the border between Maine and Canada.

The Bermuda government discontinued a tropical storm warning for the island after it dodged a direct hit.

As of 5 p.m. ET Saturday, Kyle's center was about 315 miles (505 kilometers) west-northwest of Bermuda and about 485 miles (780 km) south of Nantucket, Massachusetts. The storm formed Thursday east of the Bahamas. See where the storm is going »

Kyle's maximum sustained winds increased to near 75 mph (120 km/hr), with higher gusts, making it hurricane strength. Some strengthening was expected, forecasters said.

They said tropical storm-force winds extended outward up to 70 miles (110 km) from Kyle's center.

Kyle was moving north at near 23 mph (37 kmh) and was expected to turn north-northeast, the National Hurricane Center said. "On the forecast track, the center of Kyle is forecast to be near eastern New England or the Canadian Maritimes late Sunday." Watch how Kyle could move »


A hurricane watch, meaning hurricane conditions are possible within 36 hours, was issued for coastal Maine from Stonington to Eastport. A tropical storm watch was issued for areas south of Stonington to Cape Elizabeth, including Portland. The watch means tropical storm conditions are possible within 36 hours.

The storm could bring 4 inches of rain to New England, with isolated amounts of 6 inches possible in some locations through Monday.

Hevige bevingen voor kust Fillipijnen ( bron knmi)

ODC-VEBSN earthquake information
Time (UTC) Magn (Mb) Depth (km) Region Lat Lon
03:05:00 5.6 82.0 Mindoro, Philippine Islands 13.40 120.50
03:09:13 6.1 77.0 Mindoro, Philippine Islands 13.40 120.50

Saturday, September 27, 2008

IRIS earthquake registration

26-SEP-2008 23:10:04 -5.70 130.72 5.3 109.1 BANDA SEA
26-SEP-2008 22:40:06 16.20 -48.68 4.6 10.0 NORTH ATLANTIC OCEAN
26-SEP-2008 18:46:19 3.09 65.44 5.7 10.0 CARLSBERG RIDGE
26-SEP-2008 18:34:03 -15.34 -74.39 4.6 51.7 NEAR COAST OF PERU
26-SEP-2008 15:52:24 27.68 56.68 5.0 35.0 SOUTHERN IRAN
26-SEP-2008 10:23:44 51.79 -175.32 4.8 59.4 ANDREANOF ISLANDS, ALEUTIAN IS.
26-SEP-2008 07:23:03 -42.22 173.82 4.9 23.1 SOUTH ISLAND, NEW ZEALAND
26-SEP-2008 05:48:51 -17.64 -178.24 4.8 571.5 FIJI ISLANDS REGION
26-SEP-2008 03:39:23 17.91 -105.76 4.5 10.0 OFF COAST OF JALISCO, MEXICO
26-SEP-2008 03:36:33 26.97 55.75 4.2 10.0 SOUTHERN IRAN

USGS earthquake registration

MAG UTC DATE-TIME
y/m/d h:m:s LAT
deg LON
deg DEPTH
km Region
MAP 5.3 2008/09/26 23:10:05 -5.688 130.712 109.2 BANDA SEA
MAP 4.6 2008/09/26 22:40:06 16.202 -48.679 10.0 NORTH ATLANTIC OCEAN
MAP 3.9 2008/09/26 22:23:26 40.787 72.761 40.4 EASTERN UZBEKISTAN
MAP 2.8 2008/09/26 21:25:52 19.204 -155.465 7.0 ISLAND OF HAWAII, HAWAII
MAP 3.0 2008/09/26 18:53:21 51.919 -174.613 8.1 ANDREANOF ISLANDS, ALEUTIAN IS., ALASKA
MAP 5.4 2008/09/26 18:46:19 3.106 65.431 10.0 CARLSBERG RIDGE
MAP 4.6 2008/09/26 18:34:03 -15.338 -74.393 51.7 NEAR THE COAST OF SOUTHERN PERU
MAP 2.9 2008/09/26 18:29:21 55.057 -165.829 100.0 FOX ISLANDS, ALEUTIAN ISLANDS, ALASKA
MAP 2.9 2008/09/26 18:29:09 54.825 -161.982 56.4 ALASKA PENINSULA
MAP 2.7 2008/09/26 18:11:51 54.492 -163.810 79.2 UNIMAK ISLAND REGION, ALASKA
MAP 5.0 2008/09/26 15:52:25 27.684 56.683 35.0 SOUTHERN IRAN
MAP 2.7 2008/09/26 10:44:09 53.475 -166.071 33.8 FOX ISLANDS, ALEUTIAN ISLANDS, ALASKA
MAP 2.5 2008/09/26 10:33:58 32.667 -115.930 6.0 SOUTHERN CALIFORNIA
MAP 4.8 2008/09/26 10:23:44 51.792 -175.321 59.4 ANDREANOF ISLANDS, ALEUTIAN IS., ALASKA
MAP 2.8 2008/09/26 08:24:43 19.181 -66.342 30.5 PUERTO RICO REGION
MAP 2.5 2008/09/26 07:57:38 36.016 -120.585 5.4 CENTRAL CALIFORNIA
MAP 4.9 2008/09/26 07:23:03 -42.218 173.818 23.1 SOUTH ISLAND OF NEW ZEALAND
MAP 4.8 2008/09/26 05:48:52 -17.635 -178.236 571.5 FIJI REGION
MAP 4.4 2008/09/26 03:39:26 17.926 -105.775 31.0 OFF THE COAST OF JALISCO, MEXICO
MAP 4.2 2008/09/26 03:36:33 26.971 55.748 10.0 SOUTHERN IRAN

EMSC earthquake registration

2008-09-26 23:30:10.4 42.68 N 18.79 E 9 ML 2.4 MONTENEGRO
2008-09-26 23:10:04.6 5.69 S 130.71 E 109 mb 5.3 BANDA SEA
2008-09-26 22:40:06.1 16.20 N 48.68 W 10 f mb 4.6 NORTH ATLANTIC OCEAN
2008-09-26 22:23:48.0 41.34 N 72.58 E ML 4.1 KYRGYZSTAN
2008-09-26 20:18:04.7 42.70 N 42.72 E 6 ML 3.6 GEORGIA (SAK'ART'VELO)
2008-09-26 20:13:36.5 37.54 N 36.18 E 25 MD 3.2 CENTRAL TURKEY
2008-09-26 19:48:06.8 40.45 N 34.61 E 7 MD 3.2 CENTRAL TURKEY
2008-09-26 19:41:26.7 35.91 N 28.55 E 23 MD 3.0 EASTERN MEDITERRANEAN SEA
2008-09-26 18:46:18.7 3.11 N 65.43 E 10 f M 5.6 CARLSBERG RIDGE
2008-09-26 18:34:03.4 15.34 S 74.39 W 52 M 4.5 NEAR COAST OF SOUTHERN PERU
2008-09-26 15:52:24.9 27.68 N 56.68 E 35 f M 5.0 SOUTHERN IRAN
2008-09-26 15:05:55.2 39.34 N 37.29 E 7 MD 3.0 CENTRAL TURKEY
2008-09-26 13:50:48.0 37.16 N 38.67 E 7 MD 3.0 EASTERN TURKEY
2008-09-26 12:03:16.1 35.62 N 49.11 E 10 ML 3.5 WESTERN IRAN
2008-09-26 11:00:07.1 35.71 N 49.04 E 18 ML 4.4 WESTERN IRAN
2008-09-26 10:23:44.1 51.77 N 175.28 W 60 mb 4.9 ANDREANOF ISLANDS, ALEUTIAN IS.
2008-09-26 10:19:54.8 35.62 N 6.01 W 5 f ML 2.5 STRAIT OF GIBRALTAR
2008-09-26 09:53:46.8 37.50 N 35.11 E 5 MD 2.9 CENTRAL TURKEY
2008-09-26 08:59:40.2 64.78 N 30.79 E FINLAND-RUSSIA BORDER REGION
2008-09-26 07:23:03.4 42.26 S 173.71 E 30 mb 4.9 SOUTH ISLAND OF NEW ZEALAND
2008-09-26 06:40:10.9 36.27 N 27.99 E 40 ML 3.2 DODECANESE ISLANDS, GREECE
2008-09-26 05:48:51.8 17.71 S 178.13 W 562 mb 4.9 FIJI REGION
2008-09-26 03:39:27.1 18.00 N 105.78 W 40 mb 4.4 OFF COAST OF JALISCO, MEXICO
2008-09-26 03:36:31.5 26.88 N 55.83 E 5 ML 4.2 SOUTHERN IRAN
2008-09-26 03:31:15.7 40.39 N 26.09 E 17 MD 2.7 WESTERN TURKEY
2008-09-26 03:15:34.9 35.97 N 31.29 E 40 ML 3.6 CYPRUS REGION
2008-09-26 02:59:08.1 38.30 N 38.88 E 7 ML 3.2 EASTERN TURKEY
2008-09-26 02:30:18.9 40.39 N 26.08 E 8 ML 3.3 WESTERN TURKEY
2008-09-26 02:21:32.9 47.67 N 9.44 E 2 ML 2.2 GERMANY
2008-09-26 02:18:00.7 65.70 N 16.76 W 2 ML 3.3 ICELAND
2008-09-26 01:56:48.1 54.86 N 109.86 E 15 mb 4.2 LAKE BAYKAL REGION, RUSSIA
2008-09-26 01:43:47.6 31.64 N 60.16 E 10 ML 4.0 EASTERN IRAN
2008-09-26 01:31:43.4 37.08 N 10.17 W ML 2.6 AZORES-CAPE ST. VINCENT RIDGE
2008-09-26 00:52:49.9 51.25 N 16.02 E 10 POLAND
2008-09-26 00:40:33.8 39.49 N 39.20 E 6 MD 3.3 EASTERN TURKEY
2008-09-26 00:26:53.6 42.18 N 19.54 E 5 ML 2.5 ALBANIA
2008-09-26 00:06:06.7 36.60 N 21.79 E 11 ML 3.1 SOUTHERN GREECE

Thursday, September 25, 2008

Amerikaanse Oost kusten opnieuw getroffen door hevig zwaar onweer overstromingen na zwre regenval..( bbc)

US East Coast to be hit by heavy rain and strong winds by Tomasz Schafernaker

The National Hurricane Center in Florida is keeping a watchful eye on a cluster of thunderstorms which are lying off the southeast coast of the US. The storm cluster is showing signs of merging, with the potential risk of developing into a tropical storm later.

Even if this disturbance doesn’t turn into a tropical storm, torrential rain and strong winds will hit the North and South Carolina coastlines and much of the eastern seaboard, bringing the risk of flooding, coastal surges, high surf and dangerous rip currents.

According to the National Hurricane Center the storm system is currently about 225 miles (360 km) southeast off the coast of the Carolina’s and is moving slowly westwards. Warnings have been issued along the US east coast.

Meanwhile, out in the western Atlantic, another tropical depression has developed with the potential of becoming the 11th named hurricane of the 2008 Atlantic season. This storm system is centred about 140 miles (225 km) east-northeast of the Turks and Caicos Islands and is moving northwards. Thunderstorms with torrential rain could cause floods and mudslides over parts of Hispaniola, Puerto Rico and the Virgin Islands through today.

IRIS earthquake registration

24-SEP-2008 22:03:48 -3.25 -102.75 4.8 10.0 CENTRAL EAST PACIFIC RISE
24-SEP-2008 17:59:33 36.24 71.17 5.2 92.5 AFGHANISTAN-TAJIKISTAN BORD REG.
24-SEP-2008 17:12:16 -22.69 -12.77 5.4 10.0 SOUTHERN MID-ATLANTIC RIDGE
24-SEP-2008 12:19:52 63.52 -150.15 4.5 0.0 CENTRAL ALASKA
24-SEP-2008 12:04:54 36.56 70.94 4.7 183.4 HINDU KUSH REGION, AFGHANISTAN
24-SEP-2008 06:00:50 -10.22 161.38 5.1 92.4 SOLOMON ISLANDS
24-SEP-2008 02:33:11 17.83 -105.49 6.4 41.7 OFF COAST OF JALISCO, MEXICO
24-SEP-2008 01:37:04 -14.63 167.75 4.7 103.0 VANUATU ISLANDS

USGS earthquake registration

MAG UTC DATE-TIME
y/m/d h:m:s LAT
deg LON
deg DEPTH
km Region
MAP 4.8 2008/09/24 22:03:49 -3.254 -102.749 10.0 CENTRAL EAST PACIFIC RISE
MAP 2.9 2008/09/24 21:39:50 40.458 -124.732 20.7 OFFSHORE NORTHERN CALIFORNIA
MAP 2.8 2008/09/24 18:29:11 60.168 -153.883 100.0 SOUTHERN ALASKA
MAP 3.2 2008/09/24 18:00:09 51.556 178.627 28.8 RAT ISLANDS, ALEUTIAN ISLANDS, ALASKA
MAP 5.2 2008/09/24 17:59:33 36.213 71.172 96.9 HINDU KUSH REGION, AFGHANISTAN
MAP 2.6 2008/09/24 17:35:31 35.993 -117.954 8.0 CENTRAL CALIFORNIA
MAP 5.4 2008/09/24 17:12:16 -22.686 -12.771 10.0 SOUTHERN MID-ATLANTIC RIDGE
MAP 3.3 2008/09/24 16:01:49 63.403 -150.074 5.8 CENTRAL ALASKA
MAP 3.1 2008/09/24 15:20:53 54.271 -163.313 36.5 UNIMAK ISLAND REGION, ALASKA
MAP 2.5 2008/09/24 15:20:02 35.440 -92.260 0.1 ARKANSAS
MAP 2.8 2008/09/24 14:54:44 55.626 -160.180 10.2 ALASKA PENINSULA
MAP 2.5 2008/09/24 14:10:36 19.399 -155.281 1.6 ISLAND OF HAWAII, HAWAII
MAP 4.2 2008/09/24 12:19:52 63.411 -150.068 7.4 CENTRAL ALASKA
MAP 4.7 2008/09/24 12:04:54 36.561 70.944 183.4 HINDU KUSH REGION, AFGHANISTAN
MAP 2.6 2008/09/24 09:44:13 59.933 -153.143 97.7 SOUTHERN ALASKA
MAP 5.1 2008/09/24 06:00:51 -10.223 161.381 92.4 SOLOMON ISLANDS
MAP 2.7 2008/09/24 03:53:34 64.495 -147.945 3.9 CENTRAL ALASKA
MAP 2.6 2008/09/24 03:50:41 53.764 -165.010 49.2 FOX ISLANDS, ALEUTIAN ISLANDS, ALASKA
MAP 2.7 2008/09/24 02:52:44 36.761 -120.868 7.2 CENTRAL CALIFORNIA
MAP 2.9 2008/09/24 02:37:47 33.369 -116.388 6.9 SOUTHERN CALIFORNIA
MAP 6.4 2008/09/24 02:33:05 17.635 -105.520 10.0 OFF THE COAST OF COLIMA, MEXICO
MAP 4.7 2008/09/24 01:37:05 -14.634 167.749 103.0 VANUATU

EMSC earthquake registration

2008-09-24 22:29:01.5 34.08 N 8.32 E 61 M 4.2 TUNISIA
2008-09-24 22:03:48.2 3.30 S 102.70 W 10 f mb 4.8 CENTRAL EAST PACIFIC RISE
2008-09-24 21:43:49.0 38.13 N 25.93 W 10 ML 2.3 AZORES ISLANDS, PORTUGAL
2008-09-24 21:29:38.8 39.45 N 28.29 E 11 MD 3.0 WESTERN TURKEY
2008-09-24 20:53:40.8 37.91 N 29.64 E 16 MD 3.0 WESTERN TURKEY
2008-09-24 20:08:13.5 55.09 N 165.57 E 33 mb 4.2 KOMANDORSKIYE OSTROVA REGION
2008-09-24 19:52:27.7 36.50 N 4.67 W 67 mb 2.5 STRAIT OF GIBRALTAR
2008-09-24 19:38:00.9 66.92 N 12.79 E 10 ML 2.3 NORTHERN NORWAY
2008-09-24 19:17:15.1 50.20 N 18.89 E 4 ML 2.0 POLAND
2008-09-24 17:59:31.8 36.15 N 71.19 E 80 mb 5.2 HINDU KUSH REGION, AFGHANISTAN
2008-09-24 17:12:16.2 22.66 S 12.80 W 10 f mb 5.3 SOUTHERN MID-ATLANTIC RIDGE
2008-09-24 16:16:19.0 36.80 N 28.21 E 56 ML 3.6 DODECANESE ISLANDS, GREECE
2008-09-24 16:13:13.2 38.20 N 8.29 W 8 ML 3.0 PORTUGAL
2008-09-24 14:20:02.4 37.75 N 30.55 E 8 ML 3.2 WESTERN TURKEY
2008-09-24 13:55:38.1 51.47 N 6.66 E 1 M 2.5 GERMANY
2008-09-24 13:04:36.4 36.45 N 26.45 E 43 MD 3.4 DODECANESE ISLANDS, GREECE
2008-09-24 12:34:07.0 38.37 N 68.48 E ML 3.4 TAJIKISTAN
2008-09-24 12:19:52.4 63.47 N 150.12 W mb 4.6 CENTRAL ALASKA
2008-09-24 12:04:53.7 36.57 N 70.89 E 179 mb 4.6 HINDU KUSH REGION, AFGHANISTAN
2008-09-24 10:48:56.0 38.93 N 81.59 E ML 3.3 SOUTHERN XINJIANG, CHINA
2008-09-24 10:44:13.2 31.10 N 56.92 E 6 ML 3.7 CENTRAL IRAN
2008-09-24 10:33:18.0 50.69 N 60.33 E ML 3.0 RUSSIA-KAZAKHSTAN BORDER REGION
2008-09-24 09:52:34.3 38.80 N 27.65 E 11 MD 3.2 WESTERN TURKEY
2008-09-24 09:43:02.2 51.85 N 11.63 E M 2.0 GERMANY
2008-09-24 09:35:24.8 39.62 N 29.46 E 6 MD 2.9 WESTERN TURKEY
2008-09-24 09:14:48.6 37.32 N 28.34 E 12 ML 3.0 WESTERN TURKEY
2008-09-24 08:32:05.4 39.46 N 33.10 E 3 MD 2.8 CENTRAL TURKEY
2008-09-24 07:48:20.7 39.12 N 27.88 E 10 ML 3.0 WESTERN TURKEY
2008-09-24 06:00:49.6 10.18 S 161.42 E 80 mb 5.1 SOLOMON ISLANDS
2008-09-24 02:33:05.6 17.68 N 105.52 W 10 Mw 6.3 OFF COAST OF COLIMA, MEXICO
2008-09-24 02:01:54.2 45.69 N 26.82 E 75 MD 2.5 ROMANIA
2008-09-24 01:37:04.8 14.59 S 167.76 E 100 f mb 4.8 VANUATU
2008-09-24 00:31:48.2 41.42 N 19.66 E 10 ML 2.5 ALBANIA

Financiele markt Vs balanceerd op afgrond

McCain legt campagne stil om crisis

De Republikeinse presidentskandidaat John McCain schort zijn campagne op in verband met de economische crisis. Hij riep zijn tegenstander Barack Obama op hetzelfde te doen, zodat zij zich beiden kunnen richten op het reddingsplan voor de financiële wereld.

Ook wil McCain het onderlinge debat van aanstaande vrijdag uitstellen. Obama zei in een reactie dat hij inderdaad samen een oplossing wil zoeken, maar dat het debat gewoon door moet gaan.

Obama zei dat hij juist met McCain had afgesproken een gezamenlijke verklaring op te stellen, maar dat McCain ineens met een eigen verklaring kwam.

Hevige bevingen China en Azoren ( knmi)

ODC-VEBSN earthquake information
Time (UTC) Magn (Mb) Depth (km) Region Lat Lon
01:47:12 5.7 10.0 Xizang 30.90 83.40
06:54:30 4.6 25.0 Azores Islands, Portugal 38.20 -30.00

introfilmp op you tube geplaatst....

lieve mensen,



het gaat gebeuren nu vanaf vanacht 00.00 uur 25-09-2008 is de intro op you tube geplaatst.



http://nl.youtube.com/watch?v=KcoydVyxM0I



de aankondiging van poolshift 20089 8 8002 is reeds op you tube geplaatst en zal een verschuiving gaan plaats laten vinden in wetenschap maar vooral geloof religie of machtgebonden overheden.



Wij kondigen u aan dat via het licht de bovendimmensies nu in contact zullen gaan treden met u.





Met vriendelijke groet verblijven wij,



Embassadorion group Nederland Belgie en Denemarken

Wednesday, September 24, 2008

Something to think about

USGS earthquake registration

MAG UTC DATE-TIME
y/m/d h:m:s LAT
deg LON
deg DEPTH
km Region
MAP 4.9 2008/09/23 22:46:23 16.860 -99.829 45.7 GUERRERO, MEXICO
MAP 3.9 2008/09/23 22:08:27 61.580 -146.456 29.5 SOUTHERN ALASKA
MAP 2.7 2008/09/23 21:35:49 66.362 -150.336 3.2 NORTHERN ALASKA
MAP 3.9 2008/09/23 19:14:46 36.362 71.355 89.4 HINDU KUSH REGION, AFGHANISTAN
MAP 2.6 2008/09/23 19:09:49 36.617 -121.227 5.8 CENTRAL CALIFORNIA
MAP 2.8 2008/09/23 17:49:43 20.100 -155.452 17.2 HAWAII REGION, HAWAII
MAP 2.5 2008/09/23 16:34:52 53.211 -166.851 48.0 FOX ISLANDS, ALEUTIAN ISLANDS, ALASKA
MAP 2.7 2008/09/23 15:57:09 35.415 -118.921 18.0 BAKERSFIELD URBAN AREA, CALIFORNIA
MAP 4.7 2008/09/23 15:20:09 -24.298 -175.427 35.0 SOUTH OF TONGA
MAP 3.0 2008/09/23 14:43:41 37.187 -114.543 2.2 NEVADA
MAP 3.6 2008/09/23 14:24:37 34.073 73.617 35.0 PAKISTAN
MAP 4.6 2008/09/23 13:26:51 38.477 142.885 63.8 NEAR THE EAST COAST OF HONSHU, JAPAN
MAP 4.5 2008/09/23 03:48:24 15.821 -92.964 130.2 CHIAPAS, MEXICO
MAP 2.6 2008/09/23 01:18:36 19.186 -155.477 6.7 ISLAND OF HAWAII, HAWAII
MAP 2.7 2008/09/23 00:01:13 54.582 -163.447 9.2 UNIMAK ISLAND REGION, ALASKA

EMSC earthquake registration

2008-09-23 23:43:49.7 39.24 N 141.41 E 68 mb 4.1 EASTERN HONSHU, JAPAN
2008-09-23 23:28:27.0 38.52 N 30.37 W 13 ML 3.2 AZORES ISLANDS, PORTUGAL
2008-09-23 22:46:19.4 16.76 N 99.86 W 20 mb 5.1 OFFSHORE GUERRERO, MEXICO
2008-09-23 20:40:18.0 39.68 N 38.63 E 7 ML 3.1 EASTERN TURKEY
2008-09-23 15:20:09.0 24.30 S 175.43 W 35 f M 4.7 SOUTH OF TONGA
2008-09-23 15:13:08.2 37.73 N 23.30 E 5 ML 2.5 SOUTHERN GREECE
2008-09-23 13:59:54.2 39.50 N 33.04 E 3 MD 2.9 CENTRAL TURKEY
2008-09-23 13:26:55.7 38.91 N 141.90 E 54 mb 4.7 NEAR EAST COAST OF HONSHU, JAPAN
2008-09-23 12:37:11.5 36.92 N 10.88 W 10 f ML 2.8 AZORES-CAPE ST. VINCENT RIDGE
2008-09-23 12:18:51.0 37.49 N 29.78 E 7 MD 3.1 WESTERN TURKEY
2008-09-23 11:58:19.5 37.42 N 29.72 E 28 MD 3.0 WESTERN TURKEY
2008-09-23 11:31:54.0 39.72 N 37.66 E 3 MD 3.0 CENTRAL TURKEY
2008-09-23 11:15:29.9 46.05 N 2.94 E 2 ML 2.0 FRANCE
2008-09-23 10:56:55.8 39.45 N 33.05 E 16 MD 3.1 CENTRAL TURKEY
2008-09-23 09:23:04.0 38.81 N 71.95 E ML 3.0 TAJIKISTAN
2008-09-23 09:17:09.6 39.49 N 32.94 E 5 ML 3.0 CENTRAL TURKEY
2008-09-23 09:09:43.6 39.50 N 33.09 E 5 ML 4.6 CENTRAL TURKEY
2008-09-23 08:04:10.8 39.57 N 39.87 E 5 ML 4.0 EASTERN TURKEY
2008-09-23 07:08:11.8 38.38 N 24.99 E 30 ML 3.2 AEGEAN SEA
2008-09-23 06:14:10.6 43.95 N 7.37 E 2 ML 2.7 NEAR SOUTH COAST OF FRANCE
2008-09-23 05:18:22.0 38.10 N 71.51 E ML 3.2 TAJIKISTAN
2008-09-23 04:39:08.0 40.17 N 80.76 E ML 3.2 SOUTHERN XINJIANG, CHINA
2008-09-23 04:34:05.6 33.07 N 60.05 E 12 ML 4.1 EASTERN IRAN
2008-09-23 04:27:49.0 39.15 N 75.45 E ML 3.2 SOUTHERN XINJIANG, CHINA
2008-09-23 03:48:23.6 15.82 N 92.96 W 130 mb 4.5 CHIAPAS, MEXICO
2008-09-23 03:41:20.2 40.72 N 29.34 E 7 MD 2.9 WESTERN TURKEY
2008-09-23 03:39:27.2 37.65 N 20.51 E 5 ML 2.5 IONIAN SEA
2008-09-23 03:19:41.9 39.70 N 37.64 E 7 MD 3.0 CENTRAL TURKEY
2008-09-23 03:08:22.1 38.08 N 21.58 E 2 ML 2.8 GREECE
2008-09-23 02:18:46.3 38.36 N 21.77 E 2 ML 3.0 GREECE
2008-09-23 01:43:04.3 39.62 N 37.62 E 5 MD 3.0 CENTRAL TURKEY
2008-09-23 01:27:39.5 39.75 N 37.68 E 5 ML 3.0 CENTRAL TURKEY

Tyfoon treft China... () bbc)

Typhoon Hagupit slams into Guangdong by Matt Taylor
Typhoon Hagupit churned past Hong Kong on Tuesday night, uprooting trees and causing flash floods in a number of low lying areas. Tracking towards China, the typhoon ploughed into a densely populated area in the south of the country on Wednesday, prompting the state Meteorological Administration to issue an ‘urgent red alert’; its highest level warning.

The typhoon has been described as the worst to hit Guangdong in a decade, with more than 100,000 people having to be evacuated before it made landfall on Wednesday morning. The storm was downgraded from a category 4 to a 3 as it hit land, but still drenched the region with heavy rain and strong winds.

Typhoons are common to this region, gathering intensity from the warm waters of the Pacific as they head towards Japan, and the Philippines. Forecasters are keeping an eye on another storm system which has developed in the eastern Philippines. It is expected to strengthen as it heads west towards China, taking a similar path to Hagupit.

even dutje doen... ( telegraaf)

Piloten vallen in slaap tijdens vlucht Twingly blog zoekenBlog over dit artikel
Als je een opmerking en een link naar dit artikel plaatst in jouw blog, zal jouw blogpost vanuit hier worden gelinkt.

Ping je blog bij Twingly, zodat wij hem kunnen vinden.
Wat is Twingly? AMSTERDAM - Twee piloten van de Hawaiiaanse vliegmaatschappij Go zijn tijdens een vlucht in slaap gevallen, waarna het vliegtuig zijn bestemming voorbij vloog.


Ads door Google
Werken na(ast) pensioen?
Flexibel en zonder risico's? Nu mogelijk met de doorwerkCAO!
www.doorwerkgever.nl
Lastminute Gran Canaria
Alle Gran Canaria Lastminutes Overzichtelijk Samen Op één Pagina!
Gran-Canaria.LastminutesZoeken.nl
Goedkope vlucht Marrakech
Vind snel de goedkoopste vlucht. Kijk wat anderen hebben geboekt.
www.supersaver.nl
Kapitein Scott Oltman (54) en eerste officier Dillon Shepley (24) zijn respectievelijk voor 60 en 45 dagen geschorst door de FAA (Federal Aviation Administration). Door hun werkgever waren ze al ontslagen.

De piloten hadden voor hun vlucht in februari van Honolulu naar Hilo met 40 man aan boord, net een pauze gehad van 15 uur. Dat is twee keer meer dan vereist.

Het tweetal reageerde zeventien minuten lang niet op oproepen van de luchtverkeersleiding van de vlucht die normaal gesproken drie kwartier duurt. Toen ze eindelijk wakker, was het toestel zijn bestemming al ruim twintig kilometer gepasseerd. De piloten keerden om en zetten het vliegtuig alsnog veilig aan de grond te zetten.

Hoe ze in slaap zijn gevallen is nog onbekend. Na onderzoek bleken de luchtdruk en koolmonoxidewaarde in de cockpit in ieder geval in orde.

rellen uitgebroken in India... ( telegraaf.nl

Voedselrellen in India na overstromingen

BHUBANESWAR - In de Indiase provincie Orissa zijn woensdag voedselrellen uitgebroken. Meer dan honderdduizend mensen zitten hier al dagen zonder hulp nadat grote delen van de oostelijke provincie onder water waren gelopen als gevolg van hevige moessonregens.


Overheidsfunctionarissen werden mishandeld, wegen geblokkeerd en hulpgoederen geplunderd. Volgens de politie raakten acht mensen gewond. De afgelopen dagen kwamen in Orissa zeker 48 mensen om door de overstromingen.

Grote delen van het oosten en noorden van India kampen met wateroverlast door de moesson. Veel rivieren zijn buiten hun oevers getreden. De afgelopen dagen vielen er meer dan tweehonderd doden.

Mysterieuze donkere stroom ontdekt in heelal ( universum word vrijgegeven..)


Mysterieuze 'donkere stroom' ontdekt in het heelal

Bron: SPACE.com

Alsof donkere materie en donkere energie al niet mysterieus genoeg waren, heeft men een nieuwe kosmische puzzel ontdekt. De materie in een deel van het heelal blijkt namelijk met een hoge snelheid in een gelijkmatige richting te bewegen, zonder dat het verschijnsel verklaard kan worden door één van de bekende gravitationele krachten in het zichtbare universum. Astronomen noemen het fenomeen dan al de 'donkere stroom'. De oorzaak moet gezocht worden bij iets dat buiten het door ons waarneembare heelal ligt, zo denken onderzoekers.
Wanneer er gepraat wordt over het zichtbare heelal, heeft men het niet over tot hoe ver er met het blote oog of met de krachtigste telescoop gekeken kan worden. In feite bestaat er een fundamentele grens als het gaat om hoeveel we kunnen zien van het universum, ongeacht hoe geavanceerd onze visuele instrumenten zijn. Verondersteld wordt dat het heelal zo'n 13,7 miljard jaar geleden is ontstaan. Dus in het geval dat licht zich direct richting het gebied waar wij ons bevinden begaf, zou het maximaal 13,7 miljard lichtjaar af kunnen leggen. Mogelijk bestaan er delen van het universum die zich nog verder van de plek waar de oerknal plaatsvond bevinden, omdat we niet kunnen weten hoe groot het heelal werkelijk is.

De stroom werd ontdekt toen men één van de grootste structuren in de kosmos bestudeerde: een enorm cluster van sterrenstelsels. Deze clusters bevatten doorgaans bijna duizend stelsels en zeer heet gas dat röntgenstraling uitzendt. Door de interactie van deze straling met de zogeheten kosmische achtergrondstraling, wat het overblijfsel is van de straling die vrijkwam tijdens de oerknal, te observeren kan met de beweging van dergelijke clusters in kaart brengen. De röntgenstralen reageren met fotonen in deze achtergrondstraling, waardoor diens temperatuur verandert. Dit verschijnsel wordt ook wel het effect van Sunyaev-Zeldovich genoemd, welke nog niet eerder werd waargenomen bij clusters van sterrenstelsels. Onder leiding van Alexander Kashlinsky, een astrofycicus van NASA's Goddard Space Flight Center, vonden onderzoekers het effect echter toen men een verzameling van zevenhonderd clusters - die zich uitstrekt over bijna de helft van het universum - onderzocht.


Eén van de aangetrokken clusters is 1E 0657-56, welke zich op 3,8 miljard lichtjaar van de aarde bevindt.

Het team vergeleek deze catalogus met een kaart van de kosmische achtergrondstraling die tot stand gekomen was met de behulp van de WMAP-satelliet. De astronomen kwamen tot de conclusie dat de clusters met een snelheid van bijna 3,2 miljoen kilometer per uur bewogen richting een gebied aan de hemel tussen de sterrenbeeld Centaurus en Vela. Deze beweging komt niet overeen met de buitenwaartse expansie van het gehele universum, welke veroorzaakt wordt door donkere energie. "De materie die aanwezig is in het zichtbare heelal is simpelweg niet in staat om een stroom te doen ontstaan die wij hebben ontdekt," aldus Kashlinsky.

De ontdekking vergroot de kans op het bestaan van meerdere universa. Gesuggereerd wordt dan ook dat het heelal waar wij ons in bevinden slechts een kleine 'bubbel' is van ruimtetijd die na de oerknal in korte tijd uitzette. Het is mogelijk dat er andere bubbels te vinden zijn buiten het heelal waarin wij ons bevinden. In deze gebieden zou ruimtetijd anders zijn dan hier het geval is en zouden geen sterren en sterrenstelsels te vinden zijn. Andere bubbels kunnen daarintegen reusachtige, massieve structuren bevatten die groter zijn dan wat dan ook in 'ons' heelal. De onderzoekers denken dat deze structuren ervoor zorgen dat een deel van de sterrenstelsels in het door ons waarneembare universum de andere kant op beweegt.

Hevige zeebeving bij Mexico...( knmi)

ODC-VEBSN earthquake information
Time (UTC) Magn (Mb) Depth (km) Region Lat Lon
02:33:11 6.4 41.0 Off coast of Jalisco, Mexico 17.80 -105.50

Centraal Australie getroffen door noodweer..( bbc)

Central Australia hit by strong winds and heavy rain by Rob McElwee

The city of Alice Springs in Central Australia was cleaning up on Tuesday after heavy rain and dust storms brought down trees and cut power lines. The Australian Bureau of Meteorology said that a very active line of storms had been sparked by a cold front moving across the southeast of the country. The storms followed heavy rain that has been lashing southeast Queensland and New South Wales over the weekend.

Winds in Alice Springs reached 75mph (120kph), leaving more than 4500 homes and businesses without power. Further north, warnings have been issued for the coastline bordering the Gulf of Carpentaria, with strong winds expected to develop through Wednesday.

Australia’s weather systems normally come up from the Southern Ocean, but typically die out as they hit Adelaide and the other cities along the coast. This particular system was very active, and therefore was able to travel further inland. From Wednesday, the weather is expected to become more settled with high pressure dominating, resulting in sunny and dry conditions.

Griekenland heeft stuk Partheon terug.. ( let op woord gebruik Partheon PAntheon, Pentagon...)

Griekenland heeft deel Parthenon terug

Grieks minister van Cultuur Michalis Liapis met het teruggegeven stuk van het Parthenon.
Griekenland heeft van Italië een deel van de zogenoemde Elgin Marbles teruggekregen, de marmeren ornamenten van het Parthenon in Athene. De Italiaanse president Giorgio Napolitano overhandigde de Griekse autoriteiten vandaag een deel van het beeldhouwwerk van de antieke tempel, dat de afgelopen tweehonderd jaar in een museum in Palermo werd bewaard.

De tweeënhalfduizend jaar oude ornamenten werden in de negentiende eeuw door de Schotse diplomaat Lord Elgin van de Akropolis meegenomen. Op de weg naar huis gaf Elgin een deel van de resten aan een vriend op Sicilië. De rest is, ondanks herhaalde Griekse verzoeken tot teruggave, nog steeds te zien in het British Museum in Londen.

Groot belang
De Griekse president Karolos Papoulias bedankte Napolitana en gaf het belang aan van de teruggave van het kleine deel. Het deel wordt permanent uitgeleend. "Griekenland wil de stukken terug van het British Museum, dus u bent u bewust van het belang en de symboliek van deze geste", sprak hij tot zijn ambtgenoot.

Het marmeren brokstuk telt 35 bij 34 centimeter en is een voet van een beeld van Artemis, de godin van de jacht, en stond oorspronkelijk boven de ingang van het Parthenon als onderdeel van een 160 meter lang fries, het beeldhouwwerk rond de dakrand van de tempel.

Vaticaan
Grotere delen van hetzelfde blok liggen in Athene en Londen. Het door Italië teruggeven stuk wordt tentoongesteld in een museum dat speciaal is gewijd aan de kunststukken van de Akropolis. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle Elgin Marbles daar terechtkomen.

In navolging van het musuem in Palermo, heeft ook het Vaticaan toegezegd binnenkort twee restanten terug te geven aan Griekenland. Het British Museum weigert teruggave, omdat de stukken op legale wijze zijn verkregen, integraal deel uitmaken van de collectie en makkelijk te bezichtigen zijn. (novum/ap/ka)

WWW.GE-DI-CHRISTI-RE.COM IN NIEUW JASJE EN OVERAL ONLINE


WWW.GE-DI-CHRISTI-RE.COM ZAL WORDEN GELANCEERD OP VERSCHILLENDE SITES IN EEN NIEUW JASJE EEN NIEUWE DUIDELIJKERE INTRO FILM EN EEN VERNIEUWDE DUIDELIJKE OPZET VAN HETGEEN KOMEN GAAT MET WETENSCHAPPELIJKE ONDERBOUWINGEN VANUIT OPNAMETAPES naSA EN DERGELIJKE ANDERE WETENSCHAPPELIJKE ORGANISATIES.

MET ZEER VEEL TROTS MOGEN WIJ U PRESENTEREN.

WWW.GE-DI-CHRISTI-RE.COM

DEZE WEEK OOK OP DIVERSE ANDERE SITES TE DOWNLOADEN..


MET ZEER VEEL DANK AAN ONS TEAM DENEMARKEN EN BELGIE VOOR HET HELPEN OMZETTEN VAN DE VERSCHRIKKELIJK BELANGRIJKE INFO OMTRENT HET VERWACHTE NULPUNT VOLGEND JAAR.

VRIENDELIJKE GROET

EMBASSADORION GROUP NEDERLAND

Het ware Millennium...is de rotatiewaarneming van alle planeten..


HET WARE “MILLENNIUM…..”

Wel eens bij stilgestaan dat het ware jaar 2000 nog niet heeft plaatsgevonden…
Tijd wat is tijd eigenlijk, we komen altijd tijd tekort zeggen we maar staan we wel stil bij het begrijp tijd en de betekenis daarvan of draven we gewoon net als iedereen door zonder te beseffen dat tijd gecreëerd is om rotaties zoals van planeten vast te zetten en deze herkenbaar om te zetten in begrijpbare telepathie en wetenschap voor een ieder hier op aarde.

Vroeger werd tijd als zeer serieus genomen het waarschuwde je duidelijk wanneer processen gaande waren en wanneer rotaties zoals ompolingen tot zijn eind kwamen en wanneer ze begonnen.
Ruim 26.000 jaar geleden wist men al kalenders te maken die vastgezet werden op stenen zodat ze bewaard zouden blijven voor de nabestaanden omdat de weten- heid aanwezig was dat niets eeuwig was en niets op deze aarde als rotsvast gebouwd zou kunnen worden ongeacht de grote van het bouwwerk.

Millennium is eigenlijk een Christelijk gebonden woord wat gekoppeld kan worden aan de wisseling tijdens een systeem waarbij elke 1000 jaar een millenniumtelling kon worden waargenomen. Het is nog helemaal niet zo vanzelfsprekend dat tijd werd waargenomen door middel van jaartellingen, vroeger werd periodes bij naam genoemd als de dynastie van… of de dynastie van een desbetreffende familie die op dat moment een zeer grote macht uitoefende over de streek, het gebied of landsdistrict op dat moment.

Later pas na Christi werd tijd weergegeven in de vorm van nummerweergave ofwel het weergeven in cijfers.. 2008 2007 2006.., maar zo vanzelfsprekend was dit dus eigenlijk niet.
De jaartelling zoals wij die nu kennen zoals ook het jaar 2012 kon dus nooit worden weergegeven in kalenders zoals de maya. Kalender.

Wij zullen dan ook duidelijk aangeven dat er overduidelijk sprake is van zeer grote manipulatie van het vervalst weergeven van tellingen zoals wij die nu dagelijks kennen.

Met name religie en uit macht gebonden personages vonden het zonodig een telling te baseren om meer belasting te kunnen gaan heffen zonder te weten en er bij stil te staan dat tellingen zoals wij nu weergeven direct verbonden zijn aan de draaicylcus van alle planeten.
Pas Na de registratie van het geboorte jaar van di Christi werd AANGENOMEN dat tijd zou moeten worden vastgelegd in de vorm van nummers ofwel getallen.

Ook hier kan dus erg duidelijk uit op worden gemaakt dat de tellingen zoals de maya deze gebruikte totaal niet gebaseerd KONDEN zijn op nummerweergaven of getallen als jaartellingen. De tellingen toendertijd waren gebasseerd op de rotatiewaarnemingen van planeten welke geen enkele verbondenheid hadden gekoppeld met cijferologie op dat moment begrepen, ze konden enkel de weergaves weergeven van tijdwaarneming in de vorm van bewustwordingstijdperken zoals de vijfde dimmensie gekoppeld aan poolshifts omdat juist tijdens deze processen de mensheid WEL wilde leren van de keiharde feiten NA een poolshift.


Het is niet aan ons te mogen oordelen over een ieder zijn geloof maar hoop wel dat de overtuiging bij een ieder van u als mens hier op aarde aanwezig is door te hebben dat er gigantisch groots sprake is van misleiding van de gehele mensheid vanuit onverklaarbare krachten van bovenuit gestuurd, hopende dat ook u nu doorheeft dat ditgeen wij nu aan de kaak hebben gesteld een elk levend menselijk wezen aangaat hier op aarde.

Where you from where you going to…zal dan ook ONS motto zijn tegen de gehele mensheid te vragen aan u hetgeen u zelf wilt, overleven en doorhebben wat komen gaat of kansloos toe zien hoe straks de poolshift miljarden mensen levens het hiernamaals in zal trekken zonder dat ook maar een persoon dit door had…

Wij roepen dan ook een ieder op een zuiver te kijken naar de daadwerkelijke oorsprong van het jaar 2012, mocht er enig persoon op deze aarde zijn ons aan te kunnen wijzen WAAR 2012 vermeld staat in de Maya telling dan zal een groot vraagstuk op deze aarde aan de vraag van het antwoord voldoen.
De Maya telling was gebaseerd op drie tellingen de hemelse de universele ofwel planetaria gebaseerd op de dierenriem en de aardse het hier en nu welke geen enkele koppeling KON hebben gehad met het weergeven van numerologie.

De gezongen waarheid vanuit vele musicals zoals de lion king footprints Afrika Afrika en united Afrika hebben een overduidelijk waarschuwing af mogen geven de mensheid voor iets te waarschuwen waar menig persoon nooit bij stil zou hebben gestaan.

Nog nooit is de menselijke bevolking van deze planeet aarde zo groots in gevaar gebracht als in deze periode van eindtijd of van wedergeboorte, deze beslissing en of keuze zal aan u persoonlijk worden voorgedragen bij het lezen van dit stuk, gelooft u nog dat 2012 zal plaatsvinden of bent ook u overtuigd dat wij deel uit zijn gaan maken van een wereldsysteem waarvan grootschalige manipulatie deel is uit gaan maken van ons dagelijkse leven.

De keus is simpel aan u mee te liften of niet op die carrousel of life… ( uitleg cd footprints South Africa….

Deze site zal met vele anderen een overduidelijk bewijs aangetoond hebben dat ook de wetenschap nooit meer stil heft gestaan bij het gevaar van het niet daadwerkelijk hanteren van de juiste tellingen gebaseerd op rotatie,s van planeten en of zonnestelsels.

Het nulpunt of ook wel rotatiepunt wat AANSTAANDE maart 2009 zal plaatsvinden zal dan ook een van de gevaarlijkste rotatiewisselingen ooit gedaan zijn in de geschiedenis van deze planeet aarde.

De wisseling in rotatie zal op het nippertje een botsing met andere planeten gaan voorkomen doordat onze aarde uit haar oude baan zal worden gehaald en in een nieuwe rotatielijn zal komen te liggen wiegend tussen haar Vader en Moeder in de Zon en de Maan.

Wij mogen dan ook zeggen dat wij erg graag als Mothers van of Nations Nederland en Zuid Afrika ons werk hebben mogen volbrengen.

Tuesday, September 23, 2008

IRIS earthquake registration

22-SEP-2008 23:34:01 54.22 -35.19 4.8 10.0 REYKJANES RIDGE
22-SEP-2008 20:20:59 -23.37 -179.62 5.4 544.1 SOUTH OF FIJI ISLANDS
22-SEP-2008 17:53:29 -9.76 160.21 4.9 35.2 SOLOMON ISLANDS
22-SEP-2008 15:44:11 8.40 -103.56 4.5 10.0 NORTHERN EAST PACIFIC RISE
22-SEP-2008 13:30:38 15.56 96.11 5.4 35.0 NEAR SOUTH COAST OF MYANMAR
22-SEP-2008 13:10:45 -24.25 -175.91 4.7 35.0 SOUTH OF TONGA ISLANDS
22-SEP-2008 08:17:23 -6.00 151.00 5.2 34.1 NEW BRITAIN REGION, P.N.G.
22-SEP-2008 07:31:59 41.60 140.46 5.6 147.3 HOKKAIDO, JAPAN REGION
22-SEP-2008 05:55:58 16.89 -99.79 4.6 42.5 NEAR COAST OF GUERRERO, MEXICO

USGS earthquake registration

MAG UTC DATE-TIME
y/m/d h:m:s LAT
deg LON
deg DEPTH
km Region
MAP 4.8 2008/09/22 23:34:01 54.221 -35.187 10.0 REYKJANES RIDGE
MAP 2.6 2008/09/22 23:05:43 18.492 -65.112 48.9 VIRGIN ISLANDS REGION
MAP 2.5 2008/09/22 21:52:01 60.810 -146.580 13.9 SOUTHERN ALASKA
MAP 2.8 2008/09/22 21:21:41 64.506 -147.960 4.9 CENTRAL ALASKA
MAP 3.1 2008/09/22 20:32:25 64.510 -147.958 9.8 CENTRAL ALASKA
MAP 5.3 2008/09/22 20:20:59 -23.445 -179.574 540.1 SOUTH OF THE FIJI ISLANDS
MAP 3.0 2008/09/22 20:11:11 51.487 -178.574 5.7 ANDREANOF ISLANDS, ALEUTIAN IS., ALASKA
MAP 2.6 2008/09/22 18:09:11 36.221 -120.266 10.4 CENTRAL CALIFORNIA
MAP 4.9 2008/09/22 17:53:29 -9.765 160.214 35.2 SOLOMON ISLANDS
MAP 4.5 2008/09/22 15:44:11 8.399 -103.557 10.0 NORTHERN EAST PACIFIC RISE
MAP 2.7 2008/09/22 13:55:21 37.378 -104.898 5.0 COLORADO
MAP 5.4 2008/09/22 13:30:38 15.563 96.112 35.0 NEAR THE SOUTH COAST OF MYANMAR
MAP 4.7 2008/09/22 13:10:46 -24.250 -175.906 35.0 SOUTH OF TONGA
MAP 2.9 2008/09/22 10:27:20 51.350 -179.544 23.0 ANDREANOF ISLANDS, ALEUTIAN IS., ALASKA
MAP 5.2 2008/09/22 08:17:24 -5.999 151.005 34.1 NEW BRITAIN REGION, PAPUA NEW GUINEA
MAP 5.7 2008/09/22 07:31:59 41.603 140.457 147.3 HOKKAIDO, JAPAN REGION
MAP 2.5 2008/09/22 06:13:48 61.324 -150.644 9.2 SOUTHERN ALASKA
MAP 4.6 2008/09/22 05:55:58 16.886 -99.787 42.5 GUERRERO, MEXICO
MAP 3.1 2008/09/22 05:05:26 19.152 -66.777 24.7 PUERTO RICO REGION
MAP 2.7 2008/09/22 03:04:28 57.144 -155.507 38.2 ALASKA PENINSULA
MAP 3.4 2008/09/22 02:46:19 17.774 -68.911 88.8 DOMINICAN REPUBLIC REGION
MAP 2.7 2008/09/22 01:10:58 51.933 179.673 3.1 RAT ISLANDS, ALEUTIAN ISLANDS, ALASKA

EMSC earthquake registration

2008-09-22 23:34:01.3 54.49 N 35.21 W 10 f mb 4.8 REYKJANES RIDGE
2008-09-22 23:16:31.9 37.02 N 28.11 E 2 ML 3.2 WESTERN TURKEY
2008-09-22 22:54:26.1 37.85 N 29.50 E 8 MD 3.2 WESTERN TURKEY
2008-09-22 22:43:49.3 40.79 N 33.68 E 7 ML 3.4 CENTRAL TURKEY
2008-09-22 20:20:58.0 23.34 S 179.87 W 494 mb 5.2 SOUTH OF FIJI ISLANDS
2008-09-22 17:53:29.0 9.76 S 160.21 E 35 mb 4.9 SOLOMON ISLANDS
2008-09-22 17:17:13.6 36.89 N 7.36 W 58 mb 2.6 STRAIT OF GIBRALTAR
2008-09-22 15:50:56.8 38.62 N 30.80 E 10 MD 3.2 WESTERN TURKEY
2008-09-22 15:44:11.3 8.40 N 103.56 W 10 f M 4.5 NORTHERN EAST PACIFIC RISE
2008-09-22 13:30:35.1 15.64 N 96.06 E 10 mb 5.4 NEAR SOUTH COAST OF MYANMAR
2008-09-22 13:10:45.5 24.25 S 175.91 W 35 f mb 4.7 SOUTH OF TONGA
2008-09-22 10:46:07.0 36.15 N 7.58 W 10 f ML 2.5 STRAIT OF GIBRALTAR
2008-09-22 10:42:41.8 44.18 N 147.88 E 60 mb 4.8 KURIL ISLANDS
2008-09-22 10:17:42.4 50.55 N 13.53 E ML 2.1 CZECH REPUBLIC
2008-09-22 10:13:01.8 47.28 N 153.57 E 45 mb 4.2 KURIL ISLANDS
2008-09-22 08:17:24.1 5.98 S 151.06 E 35 mb 5.2 NEW BRITAIN REGION, P.N.G.
2008-09-22 07:39:09.0 38.84 N 76.28 E ML 4.7 SOUTHERN XINJIANG, CHINA
2008-09-22 07:31:58.6 41.58 N 140.58 E 141 Mw 5.6 HOKKAIDO, JAPAN REGION
2008-09-22 06:49:31.0 42.12 N 73.70 E ML 3.2 KYRGYZSTAN
2008-09-22 05:55:57.9 16.90 N 99.81 W 40 mb 4.6 GUERRERO, MEXICO
2008-09-22 05:47:28.3 44.97 N 37.65 E 40 ML 4.1 CAUCASUS REGION, RUSSIA
2008-09-22 05:24:31.3 34.73 N 24.97 E 2 ML 3.5 CRETE, GREECE
2008-09-22 04:40:19.8 37.26 N 26.85 E 7 MD 2.9 DODECANESE ISLANDS, GREECE
2008-09-22 02:12:59.4 38.26 N 21.61 E 5 ML 2.5 GREECE
2008-09-22 02:06:26.0 38.03 N 79.50 E ML 3.2 SOUTHERN XINJIANG, CHINA
2008-09-22 01:24:47.9 39.48 N 33.17 E 5 MD 2.9 CENTRAL TURKEY
2008-09-22 00:11:29.4 36.36 N 73.67 E 100 mb 4.9 NORTHWESTERN KASHMIR

Arctic sea ice settles at second-lowest, underscores accelerating decline



On September 12, 2008 sea ice extent dropped to 4.52 million square kilometers (1.74 million square miles). This appears to have been the lowest point of the year, as sea has now begun its annual cycle of growth in response to autumn cooling.

The 2008 minimum is the second-lowest recorded since 1979, and is 2.24 million square kilometers (0.86 million square miles) below the 1979 to 2000 average minimum.

bron : http://nsidc.org/arcticseaicenews/

September is considered the peak of the Atlantic Ocean hurricane season, and in the first week of September there were four tropical cyclones


bron : NASA

Let op berichtgevingen kloppen niet, eerder gemelde berichten melden al ruim 20.000 doden.. ( 22miljoen mensen zijn op de vlucht reeds ( nos)


Dodental door moesson in India loopt op

Het dodental door nieuwe overstromingen in het noorden en oosten van India is dinsdag verder opgelopen. Er werden 44 nieuwe doden gemeld, waarmee de tol van de afgelopen vier dagen op 163 komt. Overal wordt met man en macht gewerkt om honderdduizenden mensen uit hun ondergelopen huizen te redden.

De meeste doden, 32, vielen in India's dichtstbevolkte noordelijke deelstaat Uttar Pradesh. Sommige slachtoffers verdronken, anderen kwamen om doordat hun huis instortte of door elektrocutie. In het weekend vielen in Uttar Pradesh al zeventig doden. In de deelstaat zijn meer dan tweeduizend opvangkampen ingericht.


In de oostelijke staat Orissa liep het dodental op tot 29 en stonden 650 dorpen onder water. De komende dagen wordt meer regen verwacht en de autoriteiten hebben de hulp ingeroepen van de marine.


Helikopters van de luchtmacht gooiden voedselpakketten af voor de gestrande dorpelingen en dertienhonderd roei- en motorboten werden ingezet om de bewoners van de zwaarst getroffen gebieden te evacueren.


In de noordelijke staat Himachal Pradesh vielen in het weekend 32 doden, de meesten door modderlawines die de hevige regen veroorzaakte.

Grote fraude met medicatie ontdekt ... ( nos.nl)

Grote fraude met medicijen ontdekt

Artsen van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam hebben waarschijnlijk een internationale fraude met medicijnen ontdekt.

Honderden mensen in Bangladesh die aan de infectieziekte Zwarte Koorts lijden, zijn maandenlang behandeld met een nepmedicijn. De artsen hebben het middel onderzocht. Er zat geen enkele werkzame stof in. Een lokale medicijnfabrikant is volgens de artsen bij de fraude betrokken.

De bestrijding van de ziekte wordt financieel gesteund door de Wereldbank. De regering van Bangladesh onderzoekt de zaak.

alarm om niet werkend middel tegen tropische ziekte... ( msn.com)

Alarm om niet-werkend middel tegen tropische ziekte

(Novum) - Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis heeft internationaal aan de bel getrokken over een geneesmiddel tegen een tropische ziekte waarin geen werkzame stof zou zitten. Dat bevestigde een woordvoerder van het ziekenhuis dinsdag.

Het gaat om het medicijn met de merknaam Miltefos, dat sinds 2006 op de markt is. De producent heeft volgens onderzoekers ten onrechte vermeld dat Miltefos de stof miltefosine bevat, dat werkt tegen de tropische ziekte leishmaniasis. Het middel wordt vooral gebruikt in India, Pakistan en Bangladesh, maar wordt ook in Zuid-Europa verkocht. Het zou ook te koop zijn aangeboden op internet.

In Bangladesh zouden honderden patiënten met Miltefos zijn behandeld tegen leishmaniasis. Het middel bleek volgens het Slotervaartziekenhuis geen enkele werkzame stof te bevatten.

De onderzoekers Jos Beijnen en Thomas Dorlo, beiden verbonden aan het Amsterdamse ziekenhuis, kwamen tot de ontdekking. Zij waren door de regering van Bangladesh gevraagd onderzoek te doen naar Miltefos. Zij hebben het land op de hoogte gesteld van hun bevindingen.

Monday, September 22, 2008

Oceaanstromingen bepalen Afrikaans klimaat ( afrikanieuws.nl)

'Oceaanstromingen bepalen Afrikaans klimaat'
Geplaatst op vrijdag 19 september 2008 - 14:31
--------------------------------------------------------------------------------
Redactie AfrikaNieuws
--------------------------------------------------------------------------------

Jop de Vrieze,


Niet de houtkap en overbegrazing, maar oceaanstromingen op het noordelijk halfrond zijn de belangrijkste oorzaak voor de droogte in veel Afrikaanse gebieden. Dat denken internationale klimaatwetenschappers na onderzoek in het Tanganyika Meer dat grenst aan Congo, Burundi, Tanzania en Zambia.

Klimatologische telecommunicatie, zo noemen de onderzoekers deze week in het blad Science het fenomeen, dat ontwikkelingen op grote afstand invloed op elkaar uitoefenen.

De onderzoekers bepaalden met grote precisie de regenval in het Tanganyika Meer van de afgelopen 60.000 jaar. Door deze chemische analyse kwamen ze erachter dat de grootste schommelingen tegelijk plaatsvonden met de koudeperiodes in de Atlantische Oceaan, vele duizenden kilometers ten noorden van het continent.

Van meer Afrikaanse klimaatontwikkelingen zijn aanwijzingen dat ze veel indirecter en van grotere afstand beïnvloed worden dan voorheen vermoed werd. Voorbeeld hiervan is de droogteperiodes in de zuidelijke Sahara.

Hoe het verband met de Atlantische Stroming precies zit, weten de onderzoekers nog niet. Maar het lijkt erop of de grootste klimaatveranderingen in Afrika een gevolg zijn van snelle oceaanafkoeling.

De voorspellingen van droogtes in Afrika variëren enorm. Mogelijk zal de circulatie van de Atlantische Oceaan, waarvan men verwacht dat die afneemt door het broeikaseffect, een beslissende rol spelen.