Friday, February 29, 2008

Planetarium handmatig aangepast...?

Planetarium aangepast voor schrikkeljaar


FRANEKER - Het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium in Franeker is vrijdag handmatig aangepast vanwege de 29e februari. Dat meldde conservator Adrie Warmenhoven.

Het 227 jaar oude planetarium is niet voorbereid op de extra dag in februari die het schrikkeljaar met zich meebrengt.

De Nederlandse amateur-astronoom en bouwer van het planetarium Eise Eisinga (1744-1828) schreef in het handboek dat hij voor de bediening naliet, hoe het radarwerk handmatig kan worden aangepast.

Aan de hand van deze gebruiksaanwijzing kon Warmenhoven donderdag de 28e februari twee keer laten draaien, terwijl de hemellichamen hun normale baan volgden.

Het planetarium is verbouwd. Minister Ronald Plasterk (OC&W) heropent het ingenieuze bouwwerk op 17 maart.

Het besproken en beschreven woord..

Het besproken en woord heeft meer impact dan menig mens hier op aarde beseft, een gesproken woord op welke wijze dan ook heeft directe invloed op de leefwijze en het volgend leefpatroon van mensen.

Vrijwel niemand staat er bij stil dat een uitgesproken woord meer impact heeft dan iemand voor mogelijk houd, neem bijvoorbeeld het aanbieden van een kopje koffie en ook ikzelf betrapte me erop dat ook ik zelf die fout maakte, ik vroeg en goede vriend van me wat hij in zijn koffie wilde en toen hij ook suiker noemde gaf ik hem aan dat witte suiker k.....verwekkend is, dit woord wil ik eigenlijk niet uitspreken omdat ik weet dat juist door uitvoer van deze spreuk de vloek op dat moment over het gegetene of gedronken. als we deze gesproken woorden teruglinken op alle religieuze boeken dan ontdekken we dat deze teksten overduidelijk aangegeven worden en als gevaar gezien mogen worden als het ontstaan voor ziektes zoals de K....

Bij het besef van het juiste gebruik van dit gesproken en beschreven woord zal uiteindelijk de oplossing veel dichterbij gevonden worden dan menig wetenschapper kon denken.

Wie weet is dit eens de voedingsbron voor mensen en wetenschappers erbij stil te staan en na te denken voordat je wat zegt of zelfs denkt.
Hopelijk beseffen mensen nu ook dat als ze een gesproken woord tegen iemand uitspreken dit direct effect kan hebben op ons menselijk bewustzijn en de uitvoering daarvan.

Hopende u voldoende aanzet gegeven te hebben voor het besef en de bewustwording hiervan.

Vulkaaan spuwt lava sinds 1983

VOLCANO, Hawaii (AP) -- Lava from Kilauea, one of the world's most active volcanoes, destroyed three abandoned houses this week in a nearly deserted neighborhood, scientists on the Big Island reported.


Lava slices through the forest in the Royal Gardens subdivision on Hawaii's Big Island.

The U.S. Geological Survey's Hawaiian Volcano Observatory said a lava flow entered the Royal Gardens subdivision on Sunday, and two structures were burned by Tuesday. A third house in the area residents fled years ago had fallen victim to the volcano by Thursday, scientists said.

Sixty-six homes and other structures in the subdivision have been destroyed by the volcano that began slowly erupting January 3, 1983.

About five houses are still standing, but only two homeowners remain in Royal Gardens. The homeowners, Jack Thompson and Dean Schneider, say they are in no danger. Watch residents explain why they're staying »

"It's the safest place I've ever lived, safer than the mainland. They have forest fires over there that burn up 3,000 homes in Southern California," said Thompson, who runs a bed and breakfast called the Lava House. "I'm here for the duration, whatever happens."

Don't Miss
USGS Kilauea Web site

Schneider admitted it was "a little different" living with lava from an erupting volcano.

"It's unique, but it's very easy to outrun a lava flow," he said

Ook Tibet slaat alarm omtrent klimaat

Klimaatopwarming Tibet zet door

De klimaatverandering in Tibet, het 'dak van de wereld', zet door en kan leiden tot meer natuurrampen. Dat meldt het Tibetaanse Metereologische Bureau op basis van nieuwe cijfers. Het afgelopen jaar lag de temperatuur in Tibet gemiddeld 1,2 graden boven het normale niveau. Ook vonden de vijf warmste winters van de afgelopen 35 jaar allemaal plaats na het jaar 2000.

Klimatologen beschouwen het hoog in de Himalaya gelegen Tibet als de barometer van het wereldwijde klimaat. Een temperatuurstijging daar, geeft een indicatie van de wereldwijde opwarming. Volgens de klimatologen stijgt de temperatuur in Tibet momenteel met ongeveer 0,3 graden Celcius in tien jaar.

Het klimaat in Tibet wordt gekenmerkt door extremen, met hete zomers en ijskoude winters waarbij de temperaturen ver onder nul schieten. Het klimaatinstituut vreest dat de opwarming zal leiden tot grote problemen. „Smeltende gletschers, terugtrekkende sneeuwlijnen, uitgedroogde graslanden en groei van woestijngebied vormen een steeds grotere bedreiging voor het ecosysteem”, zei directeur Song Shayun tegen het Chinese persbureau Xinhua.

Overigens leidt niet alleen de wereldwijde opwarming tot milieuproblemen in het dunbevolkte gebied. Ook het snel groeiende toerisme laat steeds meer sporen na. Deze week werd bekend dat in 2007 ruim 4 miljoen toeristen de autonome regio bezochten. Voor het eerst in de geschiedenis was het aantal toeristen hoger dan het aantal inwoners (2,8 miljoen). Tibet telt inmiddels drie vliegvelden. Een vierde is in aanbouw.

Waarschuwing KNMI

KNMI waarschuwt voor zware windstoten


DE BILT - Het KNMI in De Bilt waarschuwt voor storm en zeer zware windstoten vrijdagavond en zaterdagochtend. Dat heeft een woordvoerder vrijdag laten weten.

De storm wordt veroorzaakt door een depressie die over het zuiden van Scandinaviƫ trekt. Het KNMI verwacht een storm met kracht 9 en windstoten van 100 kilometer of meer per uur. Vooral het noordelijk kustgebied krijgt daarmee te maken.

Ook in andere landen, zoals Duitsland en Oostenrijk zijn waarschuwingen voor storm van kracht, vooral in de bergen. Terugkerende wintersporters kunnen daar hinder van ondervinden.

Temperaturen in Nederland veel te zacht...

2008 veel te zacht van start



De eerste twee maaden van dit jaar zijn veel te zacht verlopen. De gemiddelde temperatuur bedraagt in Januari; 5.7/ (normaal 2.8), in Februari: 5.1 (3.0) en gemiddeld komt de temperatuur dan uit op 5.4 graden tegen 2.9 graden als norm.
Het jaar 2008 verloopt tot nu toe 2.5 graden te warm.

Dodental Orkaan Ivan blijft oplopen

Orkaan Ivan eist 44 doden en 145.000 daklozen in Madagaskar




Minstens 44 mensen zijn omgekomen bij de doortocht van cycloon Ivan, die van 17 tot 19 februari lelijk heeft huisgehouden op het eiland Madagaskar. Minstens 145.000 mensen zijn dakloos geworden. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de Malagassische regering zondagavond. In een eerste balans vorige week was er sprake van 29 doden en bijna 70.000 slachtoffers van de ramp.


De orkaan van categorie 3 volgens de schaal Saffir-Simpson raasde met windsnelheden van 230 kilometer per uur eerst over het toeristische eilandje Sainte-Marie en vervolgens over het oostelijke deel van Madagaskar.



Vrijdag al hadden de Malagassische autoriteiten van dit eiland in de Indische Oceaan voor de Afrikaanse oostkust de internationale gemeenschap om hulp gevraagd. Half april loopt het orkaanseizoen in Madagskar ten einde.

Extreme kou teisterd Vietnam ( polen schuiven door naar Zuiden nu...uitleg august 2005 )

Recordkoude in Vietnam


Sinds 14 januari is het extreem koud in het noorden van Vietnam. Hoewel het bij ons geen indruk maakt: het vroor daar op twee plaatsen zelfs 2 graden en dat is zeer ongewoon voor die streek.

Veel groente werd vernietigt en zo'n 60.000 stuks kweekgroente raakte verloren door de vorst.

De nu heersende koude is in het bekend zijnde klimatologische verleden niet eerder waargenomen volgens het landelijk meteorologisch instituut.

Waarschuwingen afgegeven ALpen gebied, en midden Europa

veel sneeuw op komst komend weekend in Alpen.


Weersverwachting komende dagen voor geheel Midden en Zuid Europa.

De wintersportgebieden kunnen zich opmaken voor een flink pak sneeuw het komend weekend. Ook na het weekend gaat het opnieuw veel sneeuwen.

Vrijdagmiddag trekt de eerste neerslag de noordelijke en westelijke Alpengebieden in.
Daarbij ligt de vorstgrens rond de 2000 meter.
Er kan al een behoorlijke hoeveelheid sneeuw vallen in de hogere delen.

Maar dit is nog lang niet alles.
Zaterdag volgt meer sneeuw en dan kan er tussen de 15 en 35 centimeter sneeuw vallen. De vorstgrens is dan inmiddels gedaald naar 1500 tot 1600 meter.

Weer Actueel: mist

Plaatselijk, en vooral in het noorden van het land komt mist voor.
Daarbij schommelt het kwik in het noorden rond het vriespunt en kan het lokaal glad zijn.


Zondag wordt het vanuit het westen droog.

De zon breekt door en krijgen ze even een adempauze.
Die zet door op maandag, maar dan...
Dinsdag volgt een volgende storing die nog veel meer sneeuw gaat geven.
Het is nog ver weg en een beetje speculatief, maar plaatselijk kan er wel een meter sneeuw vallen.
En dan ook in de lagere delen van de ALpen, want de vorstgrens daalt naar 500 meter op dinsdag en naar een nog lager nivo op woensdag.


Compleet winter dus in de Alpen - en wintersportgebieden.


Maar niet alleen daar. In heel midden en zuidoost Europa slaat de winter volgende week toe.
In Italie gaat het sneeuwen, maar ook in andere Balkanlanden volgt veel neerslag en veelal sneeuw. Zelfs in Griekenland waar het recent nog warmer was dan 25 graden gata het eind volgde week sneeuwen.
Er is veel overlast te verwachten de komende week in die delen van Europa.

Er is sprake van verhoogde waakzaamheid. sattelieten geven een zeer actief depressie gebied aan.


De oorzaak is een diepe depressie boven Scandinavie die met een noordelijke bovenstroming van oorsprong koude poollucht Europa in blaast.


Naar het warmere zuiden toe en boven bergen activeren storingen of ontstaan weer nieuwe aparte depressies waardoor er enorme hoeveelheden neerslag kunnen gaan vallen.


Zorg dat u vroegtijdig informatie verzameld voordat u op reis gaat, de verwachting is dat volgende week zeer grote problemen zullen ontstaan door de enorme hoeveelheid neerslag die gaat vallen.

Voor het gehele alpen gebied en Zuid Europa geld een verhoogde waakzaamheid.

U bent gewaarschuwd.

Voorzorgswaarschuwing Nederland

Voor de gehele kust en het binnenland geld een voorzorgswaarschuwing.
Morgen naderd volgens de sattelieten een zeer actief gebied waarin zeer vele wind voor handen ligt en waarschijnlijk veel regen uit zal gaan vallen.

Neemt u de juiste voorzorgsmaatregelen door eventuele lossen materialen vast te binden en vooral de weersberichten in de gaten te houden.

Alle berichten spreken elkaar tegen, Weeralarm in Duitsland waarschuwingen in Zweden en Noorwegen ook Engeland is begonnen te waarschuwen, de depressie die onderweg is neemt vormen van een orkaan aan.

Neemt u geen overhaaste stappen maar wees wel voorbereid, gaat u niet de weg op mocht dit niet nodig zijn, zorg dat losse materialen vast liggen.
En ga vooral niet tijdens de storm de daken op.

Het is ons nog niet duidelijk of de depresssie inderdaad orkaankracht aan zal gaan nemen de sattelieten geven een zeer snelle ontwikkeling aan echter is en kan nog niet worden vastgesteld of het om een orkaan gaat.

Wees voorbereid.

WEERALARM DUITSLAND AFGEGEVEN

Duitsers: orkaan komt eraan

Weeralarm in Duitsland: morgen wordt orkaan 'Emma' verwacht. De storm komt volgens hen vanuit het westen...


Teleweer voorspelt 'volle storm', Het KNMI spreekt van 'zeer zware windstoten' morgen, maar houdt het op maximaal windkracht negen. Ook Piet Paulusma heeft het over 'storm'.

Aan de in Duitsland voorspelde orkaan waagt zich in ons land niemand.

Watertekort Bedreigd Olympische spelen

Watertekort in Peking bedreigt Spelen

Rechts 'The Water Cube', waar het zwemmen en schoonspringen zal plaatsvinden
De Chinese hoofdstad Peking kampt met een groeiend tekort aan drinkwater. Hoewel de slechte luchtkwaliteit er volop aandacht krijgt, lijkt het gebrek aan water een grotere zorg te zijn in de aanloop naar de Olympische Zomerspelen in augustus.

Nieuw kanaal
Om het watergebrek tegen te gaan heeft China grote projecten aangevat. Op het platteland ten zuiden van Beijing wordt een kanaal gegraven dat in 2010 water van de grootste rivier van China, de Yangtze, naar het droge noorden moet vervoeren. Het eerste gedeelte van het kanaal moet versneld opgeleverd worden om nog voor de Spelen de hoofdstad van water te voorzien.

Maatregelen
Sinds Peking de Spelen in 2001 toegewezen kreeg, heeft de stad al drie miljard euro gestoken in waterprojecten. Er zijn waterzuiveringsinstallaties gebouwd, bedrijven die veel water verbruiken zijn verplaatst en het gebruik van bestrijdingsmiddelen en water in de landbouw is teruggebracht. Een vervuilende fabriek in de buurt van het grootste reservoir van de stad is verplaatst en vijftienduizend omwonenden hebben moeten verhuizen om de vervuiling van het water tegen te gaan.

Gerecycleerd water
De almaar uitdijende stad raakt voor zijn water steeds meer afhankelijk van het achterland. Boeren in omringende streken merken de gevolgen. Mede door een dalende regenval -sinds 1999 elk jaar onder het gemiddelde- is een enorm probleem ontstaan. In het Olympische dorp zullen bijna alle verwarmingen en wc's gebruik maken van gezuiverd vuilwater. Ook het Olympisch park zal geĆÆrrigeerd worden met hergebruikt water. Maar de roeibaan zal zijn water uit het Miyun-reservoir halen.

Russische soldaat komt om bij lawine 9 gered..

Russische soldaat komt om in sneeuwlawine

Een grote sneeuwlawine in Noord-Ossetiƫ heeft gisterenavond aan een Russische soldaat het leven gekost. De lawine trof een militair tentenkamp waar op dat moment tien soldaten aanwezig waren. Negen van hen konden worden gered, maar voor de tiende kwam alle hulp te laat.

Wederom aardbeving Sumatra Bron (Belga NEWS)

Sumatra opgeschrikt door aardbeving

Het Indonesische eiland Sumatra werd vandaag opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5,8 op de schaal van Richter. Daarbij vielen geen slachtoffers en viel geen schade te noteren. Dat verklaarde het Meteorologisch en Geofysisch Agentschap van Jakarta.

Het Amerikaans Geofysisch Instituut (USGS) had het over een beving met een kracht van 5,7 op de schaal van Richter. De beving deed zich voor om 6.55 uur lokale tijd (23.55 uur gisterenavond in Brussel). Een tsunamialarm werd niet afgekondigd.

Het epicentrum van de beving lag op 194 kilometer ten zuidwesten van de stad Bengkulu, op de westkust van Sumatra. Een krachtigere beving (7,5 op de schaal van Richter) maakte woensdag nog minstens drie doden en 25 zwaargewonden op een eiland vlakbij Sumatra. (belga/afp/tdb)

Eerste gevolgen zichtbaar na aardschok Duitsland

4.150 Duitse mijnwerkers technisch werkloos na aardschok

De steenkoolmijnen in het Duitse Saargebied hebben voor 4.150 van hun 4.700 werknemers technische werkloosheid aangevraagd. De steenkoolwinning in het gebied is tot nader order opgeschort na een aardbeving afgelopen zaterdag. Dat heeft een woordvoerder van de mijnen vandaag in SaarbrĆ¼cken bekendgemaakt.

4 op de schaal van Richter
Het delven van steenkool in het laatste nog actieve bekken in het Saargebied is stilgevallen. Zaterdag was er een aardschok met een kracht van 4 op de schaal van Richter, een intensiteit die nooit voordien werd opgetekend en evenmin te voorzien is, aldus de RAG-Deutsche Steinkohle (RAG-DSK).
Afgezien van 250 mijnwerkers die actief blijven voor onderhouds- en veiligheidswerken, is voor de 4.147 andere mijnwerkers technische werkloosheid aangevraagd bij het ministerie van Arbeid.

Steun
Formeel blijven ze werknemers van de RAG-DSK, maar kunnen ze gedurende maximaal twaalf maanden steun ontvangen van het ministerie. Afhankelijk van de gezinssituatie schommelt de vergoeding tussen 60 en 67 procent van het nettoloon.

Opnieuw gasexplosie...

Explosie vernielt winkelcentrum bij Chicago

In de Amerikaanse staat Illinois heeft een explosie een winkelcentrum in een voorstad van Chicago vernield. Vijf mensen werden naar het ziekenhuis gebracht.

Het gebouw in Waukegan biedt onderdak aan een kapper, een smokingwinkel en een bar. De ontploffing deed het dak instorten, en blies paspoppen de straat op.

Het is niet duidelijk wat de explosie heeft veroorzaakt, maar de politie vermoedt een gaslek. Hulpdiensten kijken of er nog mensen in het pand zitten.

Thursday, February 28, 2008

Wederom problemen wegfunctionering a73

A73 blijft kampen met problemen

ROERMOND - De problemen met de vorige week maandag geopende tunnels op de A73 bij Roermond houden aan. Donderdagochtend was de Roertunnel enige tijd afgesloten, nadat een te hoge vrachtwagen het stoplicht had genegeerd en gewoon de tunnel was ingereden. De slagbomen gingen niet direct dicht.

Donderdagavond meldde de politie dat een te hoge vrachtwagen zich had klemgereden in de tunnel. Deze informatie bleek later niet te kloppen, maar de tunnel was wel enige tijd gesloten.

Sinds de opening werden de tunnels al zeker dertien keer getroffen door afsluitingen als gevolg van storingen. Dit leidde meerdere malen tot lange files en een enkele keer tot een kettingbotsing.

Minister Camiel Eurlings (Verkeer) informeerde de Tweede Kamer donderdag over de stand van zaken rond de A73. In een brief liet hij weten dat wegbeheerder Rijkswaterstaat hard werkt aan „de huidige - tijdelijke - onvolkomenheden” in de tunnels, die hij omschrijft als goed en bruikbaar.

Eurlings wil dat het Korps landelijke politiediensten (KLPD) intensief gaat controleren op het naleven van de snelheidsbeperking. Voor de tunnels bij Roermond en Swalmen geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.

Ook liet de minister weten dat hij nog steeds achter zijn beslissing staat om de 42 kilometer lange snelweg deels vrij te geven voor het verkeer, in aanloop naar een volledige openstelling in september.

Rijkswaterstaat liet weten dat de politie is gevraagd strenger te controleren op doorrijden. De slagbomen blijven bij doorrijdingen door rood licht open en sluiten pas als het verkeer stilstaat. Een woordvoerder van het KLPD vertelde echter dat noch het KLPD, noch de politie Limburg-Noord is gevraagd om de extra controles. Rijkswaterstaat kon niet zeggen welk politiekorps dan zou toezien op het negeren van het rode stoplicht voor de tunnels.

De komende maanden moeten weggebruikers rekening houden met nieuwe afsluitingen in verband met tests en werkzaamheden, die vooral in de avonden en weekeinden plaatsvinden.

Computersysteem tankstation faalt....

Fout in tankstation: 1 liter benzine voor 3 cent Meest gelezenBest gewaardeerd


Klanten van een Duits tankstation konden onlangs hun geluk niet op. Door een computerfout werd de benzine tijdelijk voor 3 cent per liter verkocht. Er ontstond spontaan enorme file, want hot news travels fast.

Het nieuws van de 'gratis' benzine ging als een lopend vuurtje, met als gevolg dat er automobilisten hun bed uit kwamen om hun wagen vol te gooien. Er ontstonden zulke lange rijen, dat de politie uit moest rukken om het tankstation te sluiten.

De fout ontstond bij het opnieuw instrueren van de computer. In plaats van een verhoging van 3 cent per liter, werd de prijs voor benzine en diesel vastgezet op deze prijs. Klanten hebben vijf uur lang kunnen genieten van de blunder. De schade wordt geschat op €10.000.

Gasexplosie Lyon

Dode en gewonden bij gasexplosie in Lyon

LYON - Een explosie door een gaslek in de Zuid-Franse stad Lyon heeft donderdag een chaos veroorzaakt. Een brandweerman is om het leven gekomen en ruim twintig mensen zijn gewond geraakt, aldus Franse media. Twee personen zijn er ernstig aan toe.

Een groot aantal brandweermannen snelde naar een drukke winkelstraat in het centrum van Lyon, waar wegwerkzaamheden plaatshadden. Het gaslek bevond zich in de kelder van een gebouw. De vlammen legden enkele gebouwen in de as.

sneeuwstormen teisteren New England

Snow storm sweeps across New England

Heavy snow lashed across the US region of New England on Wednesday, as another wintry storm made its way across eastern parts of America. A number of seasonal records were broken by the snowfall, with a foot (12 inches) falling in parts of Vermont and New Hampshire.

Concord in New Hampshire had already set a record for the snowiest December, January and February, with the storm pushing the total for the three months to 97.5 inches (8 foot). The intensity of snow fall in this region so far this season has made it the 10th snowiest winter on record.

Parts of eastern New York also experienced the snow, with nearly a foot (12 inches) falling in the Albany area, forcing the closure of a number of roads and schools. Snow also blew across the Ohio Valley and further south over Kentucky, and Tennessee.

With another area of low pressure heading towards the north-east, New England looks set to receive yet more snow in the first week of March.

Opmerkelijk wonder...

Baby twee maanden te vroeg ter wereld

India is de 33-jarige Bhuri Kalbi op het toilet van een rijdende trein bevallen van een baby.

Het kindje viel door de wc op het spoor, maar had geen schrammetje. Volgens de moeder gebeurde de bevalling volkomen onverwacht. Haar zwangerschap zou nog twee maanden duren. Na de bevalling viel Kalbi flauw, en toen ze weer bijkwam, sloeg ze meteen alarm.

Spoorpersoneel ging op onderzoek uit en vond de baby ongedeerd op het grind tussen de bielzen. Het meisje, 1400 gram licht, ligt nog wel in het ziekenhuis, omdat het te vroeg is geboren.

Onbehandelbare tbc rukt op

Onbehandelbare tbc rukt op
(27 februari 2008)

Er is nog nooit zoveel resistente tuberculose geweest als nu. Ook de extreem resistente tuberculose (XDR-tbc) die vrijwel niet te behandelen is, komt nu steeds vaker voor.

De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gisteren een waarschuwing afgegeven voor tbc. Ze hebben meer dan 90.000 tbc-patiƫnten getest op resistentie in 81 landen. Daarbij hebben ze een aanzienlijke groei gezien in de hoeveelheid resistente strengen: dit betekent dat de ziekte steeds moeilijker te behandelen is.

Tuberculose kan resistent zijn voor Ć©Ć©n soort antibiotica, maar ook voor meerdere. Als het voor meerdere geneesmiddelen resistent is, wordt het MDR-tuberculose genoemd. Jaarlijks worden een half miljoen mensen ter wereld hiermee besmet.

Tegenwoordig bestaat er ook XDR-tbc. Deze versie is resistent voor alle soorten antibiotica die tot nu toe als goede behandeling voor tbc werden beschouwd. XDR-tbc is dan ook vrijwel niet te behandelen. Deze variant is nu in 45 verschillende landen teruggevonden en lijkt zich dan ook internationaal snel te verspreiden.

Vliegtuigje stort neer op woonwijk na uitvallen motoren

Vliegtuigje stort neer in woonwijk Californiƫ


RIVERSIDE - Een vliegtuigje is woensdagavond neergestort in een woonwijk in de Californische plaats Riverside. De drie inzittenden zijn daarbij om het leven gekomen.

Op de grond vielen geen gewonden. Het vliegtuigje raakte een boom en een auto en vloog vervolgens in brand.

Het toestel kwam direct na vertrek van het plaatselijke vliegveld in de problemen. De piloot probeerde volgens een getuige op straat te landen en deed zijn uiterste best om geen huizen te raken.

Vliegtuigje stort op sportveld neer na uitvallen motoren

Het vliegtuigje wat neergestort is op het sportveld in Santiago is vrijwel zeker neergestort nadat de moteren en techniek uit waren gevallen.
Het vliegtuigje is neergestort op een groep sportende mensen.

Het betreft een chessna vliegtuigje wat controle vluchten uitvoerde boven Santiago.

Er zijn helaas diverse doden gemeld.

Vulkaanuitbarsting Hawai

De vulkaan Udoweha op Hawai is begonnen lava uit te spuwen,

Er is vorlopig geen gevaar voor de bevolking, de directe omgeving staan geen huizen.
Er hoeven dus ook geen voorzorgsmaatregelen genomen te worden volgens de plaatselijke overheid.

Nederlandse belastingdienst "zwaar onder vuur"

Blunders
AMSTERDAM - De maat is vol. Aan de ergerniswekkende blunders bij de Belastingdienst moet een einde komen.

Terwijl de Nederlanders worden opgejaagd om op tijd belasting te betalen, maakt de fiscus er zelf een potje van. Het zijn niet alleen de missers, maar ook de soms misselijkmakende jacht op burgers en de voortdurende bangmakerij die tekenend zijn voor de werkwijze van deze dienst. Of het nu gaat om goedwillende spaarders, huizenbezitters, mensen met een auto van de zaak, booteigenaren of ondernemers, iedereen heeft zo zijn eigen ervaringen met de fiscus.

Het wordt daarom tijd dat er een diepgaand onderzoek komt naar deze Belastingdienst. En als het nodig is, moet daar rigoureus de bezem doorheen. Belasting betalen hoort erbij in deze samenleving. Maar de overheid moet de rommel bij haar eigen fiscus opruimen. Dat is misschien niet leuk, maar het moet wel.

Mischien mag God wel in andere context gezocht worden, ( reactie op nujij.nl)

Mischien heeft God een wel heel andere contex en een geheel ander plan met ons als mensen. We hebben weer geleerd eenhied te creeren in taal, we leren weer te communiceren, in te zien dat het DOEL van geloof op elke hoek van de aarde eigenlijk hetzelfde bepaald, nl Liefde...

We leren haat en oorlog om te zetten in vrijheid liefde maar vooral geloof door iets zeker te gaan weten...
Soms moet je inderdaad jarenlang zoeken om antwoorden te vinden die plotsklaps op je af komen door feiten en vele bewijzen te vinden.
Geloven is naar onze mening vrijheid en vooral liefde en vrije wil.
Mischien wil God in welke vorm dan ook ons wel een overduidelijk les leren nu van wat komen gaat om zo in de toekomst onze kinderen te waarborgen van levenssleutels, is niet wilskracht De overlevingsleutel van de mensheid..

We hoeven niet meer onder stoelen en banken te schuiven dat groots is gemanipuleerd door overheden wereldwijd de mens te laten denken dat we in een veilige wereld leven,...
Is de wereld wel datgeen wat wij denken en wat wij HEBBEN willen creeren of mag gesproken worden van zeer mislukte plaatsen op de aarde...

Getto,s die onbewoonbaar verklaard zijn maar nog steeds niet gesloopt zijn, bossen massaal te kappen maar niet de gevolgen ervan onder ogen willen zien..
Een nieuwe poolvorming PROBEREN om te gooien maar niet door te hebben dat als 25 energielagen al gewisseld zijn die laatste ook al zeker gewaarborgd is van haar plaats en vooral de tijd.

Wat we nu meegaan maken de komende maanden en jaren betreft wel een zeer groot klimaatprobleem maar MAG niet in de context geplaatst worden als opwarming aarde met als oorzaak mens..
Veelal eerder is een verschuiving van de polen oorzaak geweest voor plots stijgen en dalen van temperaturen wereldwijd, enkel werden deze nooit zo direct waargenomen omdat ze toen de techniek daar nog niet voor hadden.
Wel is op diverse plaatsen wereldwijd getracht deze informatie via geschriften en rotstekeningen door te geven.
Wat voorspellingen genoemd werden zoals mayaprofetie bleek echter exacte perfecte berekening te zijn omtrent de maandtelling de jaartelling maar vooral niet te vergeten ook de planeten telling.

Overal wereldwijd werden plaatsen gesitueerd in exact spiegelbeeld van HUN sterrenstelsel, zo kon exact berekend worden waneer en hoe laat het was en in welk tijdsbestek dingen plaatsvonden.

En voorspelling of een zeer nauwkeurig berekende tijdsklok waarin ook onze plaat aarde zich bevind. Hoe je het ook gaat wenden of keren de mens zal nu door grote zeer grove fouten leren haar bewustzijn te vergroten zodat ze zoals al eerder aangegeven werd bewuster in harmony zal gaan leven met natuur en vooral ons leefmilieu.
Rampen zullen de komende maanden dessestreuze vormen aannemen omdat we dichter tot het nulpunt komen wat voorspeld is volgens exacte tijdsberekeningen van onder andere de Maya,s.

De tellingen bestonden veelal in vorm van piramide plaats om te laten zien en overduidelijk weer te geven dat zij tot in perfectie uitgerekend was wanneer de sterrenstelsels ( dierenriem) exact boven de gecoordineerde en gecreerde plaatsen gebouwd waren, zo was de klok rond en het begrip ontstaan what goes around wil comes around...

De maya tellingen moesten niet alleen berekend worden op onze manier van kijken maar moest vanuit drie visie,s bekeken worden, de aardse, hemelse en de universele tellingen.
Hieruit kan regelrecht opgemaakt worden dat 20088002 een nulpunt is wat vanuit diepste intenties van de wetenschap bekeken kon worden maar uiteindelijk zal leiden tot een universele sleutel die overleven heet.

Zo logisch was de benaming millenium niet in het jaar 2000 als we ervan uitgaan dat op dit moment 13 jaartellingen worden gehandhaaft welke geen enkele overeenkomt met de natuurlijke klok die van Moeder aarde, ofwel de eerste mitosprocedure ( ookwel mitose genoemd) van waaruit de aarde opgebouwd was.
Dit is de meest aanneembare maar ook bewijsbare theorie die aangenomen kan worden te bewijzen dat de aarde mischien wel niet datgeen is zoals de gestelde wetenschap de evolutie theorie ons voor heeft geschoteld.

Sinds 2005 registreren wij dit soort gebeurtenissen wereldwijd, en we zijn op de hoogte van de oorzaak en de toekomstige gebeurtenissen (welke van grotere impact zijn). Wees voorbereid en gewaarschuwd, want niet al het nieuws bereikt het nieuws.

De groep mensen "werkt" vanuit alle hoeken van de aarde, zo kunnen zij nieuwsberichten ontvangen die de normale pers niet bereiken en of niet worden geplaatst.
De voorgangers van deze opzet zijn Nelson Mandela en Bischop tutu en waren zeer verborgen opgezet in vele reisdvd,s en musicals die wereldwijd een overduidelijke boodschap hebben voortgebracht.

www.2008-8002.blogspot.com

Dirk Christians
Embassadorion Group Worldwide
http://www.the-embassadorion.blogspot.com
- Vision to be One -

Gaslek haven antwerpen

Gaslek in haven Antwerpen

Op de Scheldelaan in de Antwerpse haven is vanmorgen rond 8.25 uur een gaslek ontdekt. Dat meldt de lokale politie. Het lek situeert zich aan een pijpleiding ter hoogte van nummer 913 op de Scheldelaan. Dat is vlakbij het chemisch bedrijf BASF. De pijpleiding is ondertussen op het kritieke punt afgesloten. Uit de leiding ontsnapte ethyleen. Dat meldt een woordvoerder van de stad Antwerpen.

Doordat de pijpleiding is opgedeeld in verschillende verdelingen, kon de brandweer het lekkende deel blokkeren. Momenteel stroomt er dus plaatselijk geen gas meer door de leiding. Het resterde ethyleen dat zich nog in de pijp bevond, wordt gecontroleerd losgelaten door de brandweer. Er werd een veiligheidperimeter van 150 meter rond de plaats voorzien.

De hulpdiensten en de nutsmaatschappijen blijven ter plaatse om eventuele complicaties op te kunnen volgen. Er zou geen bijkomende hinder zijn voor de omliggende havenbedrijven.

Opnieuw teisteren diverse stormen New South Wales

Severe storms lash parts of New South Wales

Residents around the Illawarra and Sydney region of New South Wales were left clearing up today after overnight storms brought torrential rain, hail and strong winds. Flash floods were triggered as up to a months worth of rain fell in less than an hour.

Although short-lived the storms were severe and the intensity of the rain such that forecasters have described it as a one in 20 year event. In Sydney, the heaviest rain fell in Strathfield with 17mm (0.7 inches) falling in just 15 minutes. However to the south of Sydney, 44mm (1.7 inches) fell in just 30 minutes. The storms wreaked havoc across the city with strong winds tearing down trees and power lines. Hail the size of golf balls caused damage to property.

The overnight storms were the result of a trough of low pressure across the area. Eastern parts of Australia have been badly hit by stormy weather over the summer. The Queensland cities of Mackay and Rockhampton have been especially badly affected. We are currently in the midst of a La NiƱa episode and one of its signatures is to bring enhanced rainfall across eastern Australia.

While warnings remain in force today for parts of New South Wales and Queensland, a tropical cyclone watch has been issued for parts of the Northern Territory. A tropical low just to the north of Timber Creek could develop into a cyclone over the next two days. Further updates may appear here in due course.

Zweden meld mildste zomer in 250 jaar

Sweden set for mildest winter in 250 years

While Sweden’s meteorologists are claiming that spring has arrived early across the country, they have yet to decide whether winter actually began. And as February draws to a close it looks like winter 2007-2008 will be Sweden’s mildest on record.

The Swedish Meteorological and Hydrological Institute (SMHI) has two rules of thumb it has devised over the years to determine the arrival of winter and spring. For winter it is when the average temperature falls below freezing for five consecutive days.

As yet that has not happened in southern Sweden. In fact January 2008 was the mildest on record for the country and at present temperatures through February have been 4 to 7 degrees above normal. The existing temperature record for the three month period December to February is 1.9C, set in 1972-1973. Current data for the 2007-2008 winter season suggests the final average will be near 2 or 2.2C, making it the mildest since records began in 1756.

Sweden’s rule of thumb for the arrival of spring requires average temperatures to have risen above freezing for seven consecutive days. Since that has now been met by much of the country, spring has well and truly arrived.

Meteorologists are putting the mild weather down to a general change in climate with the last few years having been milder than normal. Sweden is not alone, with southern Finland also experiencing a mild winter.

Noord China gaat gebukt onder enorme droogte

Northern China continues to struggle under drought

While much of southern China has been experiencing one of their harshest winters on record, many of the country’s northern provinces are still struggling under extreme drought. Reservoir levels across Beijing and Tianjin have fallen sharply, leaving more than 2.4 million people without sufficient drinking water, with some regions receiving between 20 and 70% less rainfall this year than last. There is an uneven distribution of water reserves across China, with the north suffering from a lack of water compared with the south.

Last week the China Meteorological Administration forecast that eastern regions would receive less rainfall this spring than last. While showers are forecast to hit southern parts of China over the coming days, the drought in the north looks set to continue.

Meteorologists have linked the recent weather conditions across China to the La Nina phenomenon, which is a large pool of unusually cold water in the Pacific. They believe it was this process that led to the rare prolonged snowstorms and low temperatures which caused havoc earlier in the month.

Hevige regenval teisterd Fillipijnen

Unseasonably heavy rain lashes the Philippines

A spell of unusually wet weather has been inundating southern and eastern parts of the Philippines over the past two weeks, causing widespread floods and triggering landslides. More than 30 people have now been killed by the heavy rains which have displaced over 300,000 locals.

The country’s southern islands receive significant rainfall through much of the year; however as a result of the south westerly monsoon the rainfall is particularly heavy between the months of July and October. The annual rainfall totals exceeds 1000mm (39 inches) across the whole country, but some regions can receive up to 5000mm (197 inches) over the year. Much of the rain comes from tropical cyclones (typhoons) generated in the South China Sea.

The wet weather that has been lashing the Philippines since the middle of February is the result of an area of low pressure which has been affecting the central Visayas Islands and the main southern island of Mindanao. Further showers are forecast to hit the islands over the coming days.

Wednesday, February 27, 2008

Delen Zuid Oost Brabant zonder stroom ( onderbewustzijn mensen stuurt ook ompoling aan, uitleg august 2005)

Delen Zuidoost-Brabant zonder stroom na ongeval

HELMOND - In de Brabantse gemeente Helmond is een hoogwerker tegen een hoogspanningskabel gereden. Daardoor is in een deel van Zuidoost-Brabant de stroom uitgevallen. Dat heeft de politie gemeld.


In ieder geval zou in delen van Eindhoven en Helmond de elektriciteit zijn uitgevallen. De politie inventariseert hoe groot het gebied is dat zonder stroom zit.

Cessna vliegtuigje neergestort op sportveld Santiago Chili

In de Chileense hoofdstad Santiago is een Cessna-vliegtuigje neergestort op een sportveld. De zes inzittenden en vijf sporters op de grond kwamen om. Op het veld vielen ook vijf gewonden.

Oorzaak niet bekend.

Overstromingen treffen Shah Alam

Flash Floods Hit Shah Alam


SHAH ALAM, Feb 27 (Bernama) -- Heavy rain for an hour this evening caused flash floods in several areas here but did not necessitate evacuation.

Shah Alam City Council liaison officer Shahrin Ahmad said the areas included Sections 2, 4, 13, 31, Kampung Sungai Kuning, Sungai Rasau, Taman Tun Dr Ismail (TTDI) Jaya and several housing estates in Batu 3.

"We mobilised the City Council machinery to monitor developments and sent food to every residents' association in the affected areas," he said.

The Barisan Nasional (BN) candidate for the Kota Anggerik state seat, Datuk Ahmad Nawawi M. Zin, toured the affected areas to monitor the situation.

-- BERNAMA

11 jarig passagiertje manipuleerd veiligheidsdiensten en stapt op vliegtuig....

Blinde 11-jarige houdt veiligheid op Madagaskar voor de gek

Een elfjarige blinde passagier heeft op de internationale luchthaven Ivato in de Madagassische hoofdstad Antananarivo moeiteloos alle veiligheidscontroles overwonnen. De dreumes slaagde er volgens mediaberichten van vandaag in aan boord te geraken van een toestel, dat naar het nabijgelegen eiland La Reunion wilde vertrekken. Maar daar strandde zijn avontuur, omdat zijn naam niet op de passagierslijst stond.

De politie alarmeerde de ouders, die de ondernemende wegloper van zijn uitstapje afhaalden. Hij wilde alleen maar eens Ć©Ć©n keer in zijn leven gevlogen hebben, vertelde de schooljongen achteraf.

De elfjarige bengel, die met zijn familie in de buurt van de luchthaven woont, had een controleur naar het toilet gevraagd en was vervolgens regelrecht naar het vliegtuig gelopen. Niemand nam nog notie van de jongen. Op het vliegtuig aanbeland, kon hij de stewardess welbespraakt en met een treurige blik overtuigen, dat hij met zijn reeds in het toestel zittende ouders onderweg was en nog eventjes snel naar de wc was geweest.

De veiligheidsvoorschriften in de internationale zone zullen na dit voorval verstrengd worden, luidde het.

Madagascar vraagt internationale gemeenschap om hulp

Bourgeois maakt 150.000 euro noodhulp vrij voor Madagaskar

Vlaams minister van Buitenlands Beleid Geert Bourgeois (N-VA) maakt onmiddellijk 150.000 euro vrij voor noodhulp aan de slachtoffers van de cycloon die vorige week Madagaskar trof. Unicef zal dat bedrag in opdracht van de Vlaamse overheid ter plaatse besteden aan medicijnen, dringende voedselhulp en materiƫle hulpgoederen voor de Malagassiƫrs. Dat meldt het kabinet van de minister.

Cycloon Ivan

De cycloon Ivan, die drie dagen over het eiland trok, was Ć©Ć©n van de grootste die Madagaskar ooit troffen. Zijn doortocht ging gepaard met intense regenval, die veel schade veroorzaakte. Bijna alle steden in het pad van de storm zijn overstroomd. Grote delen van het eiland zijn nog steeds afgesloten door het water, waardoor de reddingswerken worden bemoeilijkt. Ook de voedselvoorziening is in gevaar en er is een acuut tekort aan geneesmiddelen.

Recente berichten spreken over minstens 60 dodelijke slachtoffers. "In totaal werden meer dan 200.000 mensen getroffen door de cycloon. Het grootste deel van hen is dakloos. Zij hebben dringende hulp nodig. Daarom trek ik onmiddellijk 150.000 euro uit voor noodhulp aan het getroffen eiland", aldus de minister. (belga/eb)

Stroomstoring treft zwembad

Zonder kleren door stroomstoring

AMSTERDAM - Door een stroomstoring konden zwemmers in Breda niet in hun electronische kluisje met droge kleren..


Tientallen bezoekers van het Van Sonsbeeckbad stonden door de stroomstoring in de wijken Haagpoort en Boeimeer te rillen naast hun hermetisch gesloten kastje, zo meldt Omroep Brabant.

Bezoekers belden met vrienden of familieleden kleren te komen brengen. Aan het begin van de middag was de stroomstoring opgelost.

Hond dood na plassen tegen lantaarnpaal

Hond dood na plas lantaarnpaal

dundee - Een echtpaar raakte in shock toen hun hond Milou tegen een lantaarnpaal plaste, geƫlectrocuteerd werd. en dood neerviel.

De geƫlectrocuteerde hond


Sorry, zeiden de plaatselijke autoriteiten, er was een storing. Keith en Barbara zijn woedend, zo schrijft de Daily Telegraph.

De 12 jaar oude Milou, een kruising tussen iets onduidelijks en een huskee, was de trouwe huisvriend van het Schotse stel 'Ze was als een kind voor ons', aldus de heer Baar die overigens zelf ook een dochter van een half jaar heeft. 'Stel je voor als het een kind was geweest', zegt het stel verontwaardigd.

Het was trouwens geen piepklein keffertje: Milou woog een dikke dertig kilo. De schok moet dus groot geweest zijn.

De hond was aangelijnd toen de dodelijke stroom door haar lijf vloeide. Keith probeerde haar nog op te pakken, maar kreeg zelf ook een schok.

Later werd de stoep opengegooid en bleken de draden in de grond te roken van de hitte.

Het stel, dat twee jaar geleden uit Amerika overkwam, wil het er niet bij laten zitten.

De stroomleverancier betreurt de electrocutie, maar zegt dat de klap voor mensen niet dodelijk geweest zou zijn. 'Onze gedachten zijn bij de nabestaanden van de hond', aldus een woordvoerder van het bedrijf tegen de Telegraph.

Excuses overheid na wederom falen computers fiscus

Invoering Digid zorgde voor de problemen'Oprechte excuses' voor fout aangifte

Staatssecretaris De Jager van Financiƫn heeft in de Tweede Kamer zijn 'oprechte excuses' aangeboden.


Aangifte

De excuses gaan naar de 730.000 particulieren die opnieuw elektronisch aangifte moeten doen

Fout

Door een fout bij de Belastingdienst zijn de aangiften verloren gegaan. "Zoiets kan en mag niet gebeuren", zei De Jager tijdens een spoeddebat in de Kamer over de zaak.

Digid

Hij wijt de problemen aan de invoering van de Digid, het digitale inlogsysteem voor de overheid. De Belastingdienst had te weinig tijd om het eigen systeem op de Digid aan te passen.

Chaos in Florida na stroomstoringen

Liften vast, verkeerslichten stoppen ermee

Chaos door stroomstoring in Florida In de Amerikaanse staat Florida hebben meer dan drie miljoen mensen urenlang zonder stroom gezeten.



Miljoenen mensen zonder stroom in Florida

Kettingreactie

Door een brand in een verdeelstation schakelde een kerncentrale in Miami zichzelf uit. Vervolgens ontstond een kettingreactie omdat andere kleinere centrales er ook mee ophielden. De stroomstoring zorgde voor chaos. Liften bleven steken en stoplichten deden het niet meer.

Gevaarlijk

Scholen bleven leeg omdat het voor de schoolbussen te gevaarlijk was de weg op te gaan.Het is nog niet bekend hoe de storing en de brand zijn ontstaan. Inmiddels hebben de meeste mensen weer stroom.

zware zeebeving Bonin Islands

DATE LAT LON MAG DEPTH REGION
27-FEB-2008 06:54:25 26.84 142.42 6.4 47.1 BONIN ISLANDS REGION

Meer nieuws aardbeving Engeland ( knmi)

Aardbeving in Engeland

27 februari 2008 - Afgelopen nacht, 27 februari 2008, om 00:56 UT (01:56 NL-tijd) vond er in Engeland een aardbeving plaats met een kracht van 5,2 op de schaal van Richter.

Lokatie van de aardbeving in Engeland samen met historische seismiciteit in de regio. (Bron: EMSC)
De lokatie van de aardbeving was 200 kilometer ten noorden van Londen en 50 kilometer ten zuiden van Hull.

De aardbeving is in heel Engeland gevoeld. De British Geological Survey heeft meldingen gekregen van media, publiek en politie. Er zijn schademeldingen uit het epicentrale gebied van voornamelijk kapotte schoorstenen. Tot nu toe is er een gewonde gemeld.

Aardbevingen met deze kracht komen gemiddeld eens in de 30 jaar voor in Engeland en dan meestal uit de kust. Deze beving is de sterkste in Engeland sinds de beving in Wales in 1984, die een kracht van 5,4 had.

730000 aangiftes kwijt bij de belastingdienst

DEN HAAG - De 730.000 digitale belastingaangiftes die inmiddels zijn ingediend zijn door een fout in het computersysteem onbruikbaar geworden. Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiƫn) heeft daarom besloten in te grijpen en het automatiseringscentrum van de Belastingdienst in Apeldoorn te reorganiseren.

Hij heeft daarover woensdag de Tweede Kamer ingelicht. Mensen die al aangifte hebben gedaan krijgen binnenkort een brief waarin hen wordt gevraagd opnieuw aangifte inkomstenbelasting te doen. De fiscus rekent erop dat de eerder ingestuurde aangifte nog op de computer van de belastingplichtige staat.

Het is niet voor het eerst dat de Belastingdienst kampt met ict-problemen. De Jager wil nu dat er een afdeling Ć­ct regie en architectuur' komt die direct onder de ambtelijke en politieke leiding vanuit het ministerie voor een sterke centrale sturing zorgt. Daarnaast worden alle test- en implementatietrajecten herzien en worden extra veiligheidsmaatregelen genomen in het hele verwerkingstraject van de belastingaangiftes.

De fout is afgelopen zaterdag hersteld zodat aangiftes die vanaf dat moment zijn binnengekomen wel bruikbaar zijn. Het probleem heeft zich overigens niet voorgedaan bij de aangiftes die door hulpverlenende instanties als vakbonden zijn verwerkt. De oorzaak van de fout kwam aan het licht bij een test die half februari is uitgevoerd.

De Tweede Kamer is geschrokken van de nieuwe problemen bij de Belastingdienst. Het CDA wil woensdagmiddag, als er een debat met De Jager staat gepland, opheldering. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt wil dat de fiscus er alles aan doet om het voor de gedupeerden zo eenvoudig mogelijk te maken opnieuw aangifte te doen. VVD-Kamerlid Johan Remkes ziet het liefst dat de Belastingdienst als geheel als groot project wordt aangeduid wat het parlement de mogelijkheid geeft beter de vinger aan de pols te houden. Bij een groot project kan de Kamer eisen stellen aan de informatievoorziening waarna de verantwoordelijke bewindsman verplicht is regelmatig uitleg te geven over de stand van zaken.

SP-Kamerlid Ewout Irrgang spreekt van „de zoveelste blunder“ van de Belastingdienst. Volgens hem ondergraven de nieuwe problemen ook de politieke geloofwaardigheid van de staatssecretaris die „steeds met verhalen komt dat de Belastingdienst op de goede weg is”. Belastingplichtigen hebben tot 1 april om hun aangifte in te dienen.

Meer nieuws aardbeving Engeland ( bron CNN)

Magnitude 4.9 earthquake rattles
Earthquake was centered on the east coast north of London

There were no immediate reports of damage or injuries

Britain's strongest recorded quake was the North Sea quake of June 7, 1931

(CNN) -- A magnitude 4.7 earthquake shook Britain early Wednesday, centered on the east coast north of London, according to the U.S. Geological Survey.

There were no immediate reports of damage or injuries.

The quake's center was about 125 miles (205 km) north of London. It struck just before 0100 GMT.

"It felt pretty scary," Haydn Jones of Nottingham, who lives in a third-floor apartment, told CNN. He said he has lived abroad in Japan and knew immediately what it was, but felt that a lot of those in England "didn't really know what was going on."

Jones likened the feeling to "someone very big and angry jumping on the ceiling below you, rather than the floor."

He believed the shaking lasted about 10 seconds, but said, "time sort of stands still for you." He said there was no damage in his area.

The USGS classifies earthquakes of magnitude 4.0 to magnitude 4.9 as "light."

Earthquakes frequently hit Britain -- between 200 and 300 annually, according to the British Geological Survey, although most have a magnitude of less than 2. Earthquakes with a magnitude of 4.0 to 4.9 hit mainland Britain about once every two years and strike beneath the North Sea about once per year.

Britain's strongest recorded quake was the North Sea quake of June 7, 1931, with a magnitude of 6.1. It was felt across the British isles and in northwestern Germany. The quake killed one person.


The most powerful onshore quakes occurred on July 19, 1984, in north Wales (magnitude 5.1) and on April 2, 1990, along the Welsh border with England (5.1 magnitude).

A 4.6 magnitude quake in Colchester on April 22, 1884, was Britain's most damaging earthquake, knocking spires from churches and masonry from roofs. Turrets and parapets also fell, and brick walls and chimneys collapsed. Two people were killed.

Resistente TBC rukt op... ( uitleg maand august 2005)

Resistente tuberculose rukt op

DEN HAAG - Nederland dient buitengewoon op zijn hoede te zijn voor het gevaar van medicijnongevoelige tuberculose, met name afkomstig uit landen van het voormalige Oostblok.

Daartoe waarschuwt directeur prof. dr. Martien Borgdorff van het KNCV Tuberculosefonds in Den Haag. Hij reageert daarmee op de noodroep van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gistermiddag over de zeer zorgwekkende tbc-situatie in vroegere Sovjetrepublieken zoals Azerbeidzjan, MoldaviĆ«, Oezbekistan, OekraĆÆne en Rusland. Ook de Baltische staten Estland en Letland verspreiden een golf aan tbc die onze regio bedreigt.

Volgens de WHO is er vooral in Oost-Europa sprake van 'een extreme toename' van zogeheten multiresistente tuberculose. Dat is een vorm van deze longziekte die niet langer reageert op de standaardbehandeling van zes maanden met eerstelijnsmedicijnen.


Aanval


De WHO riep gisteren op tot 'een frontale aanval' op de tbc-medicijnresistentie. "Als overheden en de internationale gemeenschap er niet in slagen dit nu stevig aan te pakken, dan verliezen wij de strijd", aldus dr. Mario Raviglione, directeur van het WHO Stop TB-programma. KNCV-directeur Borgdorff: ,,Oost-Europa lijkt ver van ons bed, maar dat is het niet. Die landen zijn inmiddels onze achtertuin en wij zijn hun voortuin, zĆ³ ligt het. Er zijn vrij veel situaties bekend waarbij Nederlanders die Oost-Europa bezochten daar besmet raakten met deze complexe vormen van tbc."
Dodelijk


In het WHO-rapport, het grootste onderzoek tot nu toe over de opmars van medicijnresistente tuberculose, wordt tevens melding gemaakt van een nog extremere vorm van (vrijwel) volledig onbehandelbare tbc. Deze potentieel dodelijke bedreiging is inmiddels in 45 landen gesignaleerd, ook in Nederland, waar drie gevallen zijn beschreven.

De WHO-analyse omvat onderzoeksgegevens van 90.000 tbc-patiĆ«nten in 81 landen. Het rapport bevestigt opnieuw het verband tussen hiv-infecties en medicijnongevoelige tbc. China, India en Afrikaanse landen tellen de meeste tbc-patiĆ«nten. Wereldwijd raken elk jaar 9 miljoen mensen met tbc geĆÆnfecteerd. Jaarlijks kost tbc 1,6 miljoen mensen het leven.

Hevige aardbeving treft Engeland 4.9

Magnitude mb 4.9
Region ENGLAND, UNITED KINGDOM
English Midlands
Date time 2008-02-27 at 00:56:43.9 UTC
Location 53.34 N ; 0.43 W
Depth 2 km
Distances 46 km S Kingston upon hull (pop 302,296 ; local time 00:56 2008-02-27)
13 km NE Lincoln (pop 89,228 ; local time 00:56 2008-02-27)
5 km NE Welton-dunholme (pop 5,625 ; local time 00:56 2008-02-27)

Duitsers ontdekken 5.500 jaar oud gebouw in Peru

Duitsers ontdekken 5.500 jaar oud gebouw in Peru

De vindplaats in Casma-Tal

Archeologen uit Berlijn hebben in Peru restanten gevonden van een 5.500 jaar oud gebouw. Het gaat om het oudste dat ooit in het Zuid-Amerikaanse land aangetroffen werd. Dat meldt de krant El Comercio.

Het ronde complex Sechin Bajo bevindt zich in Casma-Tal, in de provincie Ancash, zowat 300 kilometer ten noorden van de hoofdstad Lima, zegt hoofdarcheoloog Peter Fuchs van het Latijns-Amerikaans Instituut van de Vrije Universiteit Berlijn.

Koolstofmethode
Met de koolstofmethode kwamen de archeologen tot de vaststelling dat de stad rond 3.500 voor Christus is gebouwd. In 1.600 voor Christus zou een tweede stuk zijn toegevoegd.

"De mensen die hier hebben gebouwd, bezaten al architectonische kennis en kunde", aldus Fuch. "Dat zien we duidelijk aan de manier waarop ze de bouwmaterialen gebruikt hebben".

Degollador
Het gebouw is opgetrokken in de natuursteen van de nabijgelegen bergen. Het stuk dat er later is bijgezet, heeft vier grote tuinen met afgeronde hoeken. In een van de wanden is het bekende motief van de Degollador (scherpschutter) te zien. Tot nu toe gingen wetenschappers er van uit dat het motief - een "katmens" die in zijn rechterhand een mes en in zijn linkse een slang vasthoudt - uit een latere periode stamde.

Mac Donalds Duitsland past ontwerp bekertjes aan om egelvriendelijk te worden ( uitleg august 2005 war of Goodnes)

Duitse McDonald's wordt egelvriendelijk

McDonald's zal in Duitsland de dekseltjes op de bekertjes met ijs veranderen. De weggegooide ijsbekers blijken immers al het leven van menig egeltje te hebben gekost.

Sommige klanten van McDonald's gooien de bekers weg in parken en langs de openbare weg. De egeltjes steken hun kop in de bekers om de restjes ijs op te likken. Na hun maaltijd kunnen ze echter hun kop niet meer terugtrekken omdat hun stekels vastraken in de kleppen van het deksel.

McDonald's heeft nu nieuwe dekseltjes besteld met een smallere opening. Een Duitse milieuvereniging ijverde al twee jaar voor die verandering.

Vallende ijspegels doden al 6 Russen

Vallende ijspegels doden Russen

Vallende ijspegels hebben binnen enkele dagen zes levens geƫist in Centraal-Rusland, berichtte het persbureau Itar-Tass dinsdag. Vijf mensen kwamen om in de stad Samara en een ander overleed in het dorp Otradny, aldus medici.

Zeer snel Stijgende temperaturen leiden er toe dat het ijs, dat zich maandenlang op daken heeft opgebouwd, gaat smelten en plotsklaps afbreekt.

De mensen word afgeraden vlak onder gebouwen langs te lopen.

Electriciteitssystemen grootschalig uitgevallen in Florida

Grootschalige stroomuitval in Florida


MIAMI - In grote delen van de Amerikaanse staat Florida is dinsdag de stroom uitgevallen. Volgens Amerikaane nieuwszenders waren in totaal 4,4 miljoen mensen getroffen, hoewel velen al snel weer elektriciteit hadden.

Het verkeer op veel plekken liep evenwel volledig vast en talloze mensen kwamen vast te zitten in liften. Volgens de website van de krant Miami Herald doen de problemen zich vooral voor in Centraal en Zuid-Florida, waaronder ook de metropool Miami. De oorzaak is nog niet bekend. Van een terroristische daad is geen sprake, aldus de autoriteiten.

Kerncentrale

Volgens sommige media lag de oorzaak bij een kerncentrale ten zuiden van Miami. Daar werden reactoren stilgelegd wegens niet nader aangeduide veiligheidsproblemen, als gevolg waarvan de problemen op het stroomnet zouden zijn begonnen. De autoriteiten hebben deze berichten niet bevestigd.

Bekeken gaat worden of dit met uit veranderen van het magnetisch veld van de aarde te maken kan hebben.

earthquake info emcs

Date & Time
UTC Latitude
degrees Longitude
degrees Depth
km Mag. Region name
2008-02-26 22:17:18.6 36.04 N 21.87 E 10 ML 3.7 SOUTHERN GREECE
2008-02-26 20:55:18.4 36.24 N 22.18 E 6 ML 3.2 SOUTHERN GREECE
2008-02-26 20:50:13.1 39.70 N 3.39 W 11 ML 3.3 SPAIN
2008-02-26 19:57:57.9 47.66 N 16.09 E 2 ML 3.5 AUSTRIA
2008-02-26 19:47:10.8 7.15 S 130.00 E 144 mb 5.2 KEP. TANIMBAR REGION, INDONESIA
2008-02-26 18:18:32.3 3.62 S 101.18 E 60 mb 5.6 SOUTHERN SUMATRA, INDONESIA
2008-02-26 17:50:06.1 30.17 N 101.82 E 60 mb 4.8 WESTERN SICHUAN, CHINA
2008-02-26 17:36:25.4 42.38 N 19.84 E 2 ML 2.9 ALBANIA
2008-02-26 17:31:01.0 36.19 N 22.20 E ML 3.0 SOUTHERN GREECE
2008-02-26 17:30:31.9 46.71 N 153.56 E 40 mb 4.4 KURIL ISLANDS
2008-02-26 17:13:39.6 8.89 N 126.38 E 100 mb 4.9 MINDANAO, PHILIPPINES
2008-02-26 16:19:21.3 35.93 N 21.63 E ML 3.9 CENTRAL MEDITERRANEAN SEA
2008-02-26 16:16:06.6 59.76 N 24.06 E ESTONIA
2008-02-26 16:10:37.4 36.05 N 21.94 E 10 mb 4.8 SOUTHERN GREECE
2008-02-26 16:01:49.2 36.06 N 21.80 E ML 3.6 SOUTHERN GREECE
2008-02-26 15:43:48.8 36.08 N 22.14 E 1 ML 3.2 SOUTHERN GREECE
2008-02-26 15:10:55.2 39.52 N 26.05 E 8 MD 3.2 NEAR THE COAST OF WESTERN TURKEY
2008-02-26 14:54:05.5 35.95 N 21.95 E 16 f mb 4.3 CENTRAL MEDITERRANEAN SEA
2008-02-26 14:41:33.1 51.44 N 16.23 E 2 ML 3.0 POLAND
2008-02-26 13:41:32.2 36.60 N 21.96 E 2 ML 4.0 SOUTHERN GREECE
2008-02-26 13:40:22.5 39.86 N 29.29 E 3 MD 3.1 WESTERN TURKEY
2008-02-26 13:33:59.9 37.87 N 27.55 E 6 ML 2.9 WESTERN TURKEY
2008-02-26 13:02:48.7 50.54 N 13.67 E 22 ML 2.3 CZECH REPUBLIC
2008-02-26 12:56:34.7 35.91 N 21.75 E ML 3.5 CENTRAL MEDITERRANEAN SEA
2008-02-26 12:49:15.4 35.96 N 21.77 E 1 ML 3.8 CENTRAL MEDITERRANEAN SEA
2008-02-26 12:38:37.3 36.15 N 22.08 E ML 3.2 SOUTHERN GREECE
2008-02-26 11:58:53.0 36.24 N 21.79 E 10 ML 4.0 SOUTHERN GREECE
2008-02-26 10:46:10.2 35.95 N 21.94 E 10 mb 4.9 CENTRAL MEDITERRANEAN SEA
2008-02-26 08:59:15.1 49.61 N 14.75 E ML 2.5 CZECH REPUBLIC
2008-02-26 07:08:50.8 39.74 N 33.33 E 7 MD 3.0 CENTRAL TURKEY
2008-02-26 05:59:37.6 37.01 N 2.21 W ML 2.8 SPAIN
2008-02-26 05:29:11.6 2.73 S 99.83 E 18 ML 4.5 KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA
2008-02-26 05:22:32.8 4.49 S 150.00 E 500 mb 4.9 NEW BRITAIN REGION, P.N.G.
2008-02-26 04:16:57.8 42.37 N 19.82 E 2 ML 4.0 ALBANIA
2008-02-26 03:37:14.0 41.75 N 15.20 E 23 ML 3.1 SOUTHERN ITALY
2008-02-26 03:08:42.6 0.60 S 122.23 E 72 mb 4.9 SULAWESI, INDONESIA
2008-02-26 01:14:02.5 11.30 N 86.68 W 35 f M 4.5 NEAR COAST OF NICARAGUA

2008-02-25 23:22:38.6 14.98 N 49.85 E ML 3.7 NEAR THE COAST OF YEMEN
2008-02-25 23:01:33.0 39.36 N 33.19 E 7 MD 3.0 CENTRAL TURKEY
2008-02-25 22:06:27.1 37.72 N 26.20 E 16 ML 3.5 DODECANESE ISLANDS, GREECE
2008-02-25 21:07:40.6 45.53 N 26.54 E 80 ML 2.5 ROMANIA
2008-02-25 21:02:19.8 2.17 S 99.95 E 40 Mw 6.6 KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA
2008-02-25 20:18:00.9 28.76 N 51.74 E 2 mb 4.3 SOUTHERN IRAN
2008-02-25 18:46:25.7 43.76 N 144.78 E 127 mb 4.4 HOKKAIDO, JAPAN REGION
2008-02-25 18:25:22.9 40.41 N 25.92 E 14 ML 3.0 AEGEAN SEA
2008-02-25 18:06:05.1 2.33 S 99.90 E 30 Mw 6.3 KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA

Tuesday, February 26, 2008

Grote storing Hotmail-systeem (ompoling aarde, uitleg 2005)

Microsoft's Windows Live services experienced a significant outage Tuesday, leaving many users unable to get to their Hotmail inboxes. A company representative said all Windows Live services are affected, though not all users are reporting problems.

Microsoft said it is still trying to determine the cause of the problems.

"We are aware that some customers may be experiencing difficulty accessing their Windows Live accounts," the software maker said in a statement to CNET News.com. "We're actively investigating the cause and are working to take the appropriate steps to remedy the situation as rapidly as possible. We sincerely apologize for any inconvenience and disruption this may be causing our customers."

700000 mensen zonder electriciteit in Florida

MIAMI, Florida (CNN) -- A "significant equipment failure" at a substation west of Miami triggered Tuesday afternoon's blackouts around southern Florida, a Florida Power & Light official said.


Motorists try to navigate an intersection in southern Florida after traffic lights went out.

Utility spokeswoman Aletha Player said an investigation is ongoing, and provided no details of the failure. But she said the 700,000 customers affected by the outage in southern Florida should have power restored by 5:30 p.m.

Outages were reported from Miami to Jacksonville on Florida's east coast and as far north as Tampa on the Gulf Coast, police and utility officials said.

The outage occurred shortly after 1 p.m., the company said.

A strong cold front and scattered thunderstorms moved through the region, including one that prompted a tornado warning for Fort Lauderdale, the National Weather Service reported. But a National Weather Service meteorologist told the southern Florida-based Sun-Sentinel that there were no major storms in the area at the time electricity went out that would cause such a large failure.

"We are looking at a number of scenarios," said FP&L spokeswoman Karen Vissepo. "We are in a restoration mode. We are restoring power to those who were affected. We are doing it in a systematic fashion, restoring power by areas."

Don't Miss
WFTV: Disney World hit by outage
WPLG: Power goes out in southern Florida
WFOR: Power stations affected by failure
Mike Stone, a Florida Department of Emergency Management spokesman, said 2 million to 3 million people were affected. Power began returning to many of those areas within an hour and a half, officials reported.

In Washington, officials at the Department of Homeland Security said there was no immediate concern that terrorism was behind the outage.

Stan Johnson, a spokesman for the North American Electric Reliability Council, said eight power plants were off-line across the region.

He said that officials believe the outage has been contained.

Both nuclear units at the Turkey Point power plant in Miami-Dade County were off-line as of about 2:30 p.m., Florida Power & Light nuclear-plant spokeswoman April Schilpp told the Palm Beach Post.

The units shut down after off-site power to the plants was halted, Schilpp told the Post. Another Miami-Dade County power plant, which isn't nuclear, also lost power, the Post reported Schilpp as saying.

Detective Robert Williams, a Miami-Dade County police spokesman, said power was out across the entire county within 20 minutes of the outage. The blackouts extended into neighboring Broward County, which includes Fort Lauderdale, and north to Palm Beach County -- a region of about 6 million people.

Miami International Airport, which has emergency generators, reported only brief delays. Schools remained in session during the blackout, said Cmdr. Charles Hurley, a spokesman for the Miami-Dade school system's police department. And Delrish Moss, a county police spokesman, said no major traffic problems had been reported.

In Palm Beach County, spotty outages ranged from Riviera Beach to Boca Raton, said sheriff's spokeswoman Teri Barbera.

The Orlando Sentinel is reporting that local schools, businesses and intersections are without power Tuesday afternoon.


According to the Orlando newspaper, about 7,000 customers of Kissimmee Utility Authority lost power for about 20 minutes Tuesday.

Tampa Electric spokeswoman Laura Duda said about 50,000 customers lost power at the outset of the blackouts, but for all but 2,000 customers the lights were back on within an hour. And central Florida's Progress Energy reported all but 30,000 customers of the 150,000 initially affected were still without power by mid-afternoon, most of them in the Tampa Bay area.

Chaos in Brussel-Zuid door uitvallen computerschermen..

Chaos in Brussel-Zuid door defecte schermen

Door een technisch probleem met de schermen in de stationshal en aan de perrons van Brussel-Zuid rond 17.45 uur wordt de avondspits in de war gestuurd. Dat bevestigt FrƩdƩric Petit van spoornetbeheerder Infrabel.

In het station van Brussel-Zuid werkt momenteel geen enkel scherm. "De reizigers zijn momenteel aangewezen op de informatie die wordt omgeroepen in het station en op het personeel dat stand-by is op de verschillende perrons", zegt Petit, die bevestigt dat het technisch probleem voor chaos zorgt in volle avondspits.

Zesde aardbeving Indonesie in Indische oceaan

Zesde aardbeving om regio Sumatra in 36 uur tijd

In de Indische Oceaan heeft dinsdagochtend (plaatselijke tijd) een nieuwe zware aardbeving voor tsunami-alarm gezorgd. De aardbeving had een kracht van 7 op de schaal van Richter. Het tsunami-alarm geldt voor het Indonesische eiland Sumatra. Er zouden nog geen slachtoffers gevallen zijn.

Het is al de zesde keer in 36 uur dat de streek getroffen wordt door een aardbeving die zwaarder is dan 5,0 op de schaal van Richter. Enkele dagen geleden kwamen nog drie mensen om het leven na een andere zware aardbeving.

Tweede aardbeving treft wederom Indonesie

Second quake in 10 hours hits IndonesiaStory Highlights
Powerful quakes hit off coast of Indonesia's Sumatra Island

One at magnitude 6.7 Tuesday and one at 7.0 Monday hit the same area

Since Sunday there have been five quakes above 5.0


A strong earthquake struck off the coast of Indonesia's Sumatra Island early Tuesday, the U.S. Geological Survey's Web site reported.


Two strong earthquakes -- one Monday and one Tuesday -- hit about 100 miles south-southwest of Padang.

The 6.7-magnitude quake is the ninth registering above 5.0 to strike the sparsely populated region since early Sunday. No damage or deaths have been reported from the series of quakes.

Tuesday's quake struck shortly after 1 a.m. (1 p.m. ET) about 164 km (102 miles) south-southwest of Padang on Sumatra Island in western Indonesia, according to the USGS.

The Pacific Tsunami Warning Center did not issue a tsunami warning after determining that a "destructive widespread tsunami threat does not exist."

Ten hours earlier, a 7.0-magnitude "major" quake struck the same area, triggering a tsunami watch that was later canceled.


Sunday night, a 6.5-magnitude quake hit about 155 km (96 miles) south-southwest of Padang.

Last Wednesday, a quake registering 7.5 in magnitude shook the region, killing three people

opnieuw dode door vogelgriep ( uitleg august 2005 lucht )

Bird flu kills woman in VietnamStory Highlights

Test results show she was infected with the H5N1 bird flu virus

Health authorities are not sure how she got infected

Health experts worry the virus could mutate into a form that passes among people




Bird flu killed a school teacher from northern Vietnam in the country's 51st death from the disease, and health officials fretted Tuesday that the virus would spread further.

The woman, 23, was infected in Phu Tho province, some 50 miles northwest of Hanoi. She died in a Hanoi hospital Monday morning, said Nguyen Huy Nga, director of the Health Ministry's Preventive Medicine Department.

Test results showed that she was infected with the H5N1 bird flu virus. It was the country's 51st reported human death from bird flu since the virus began raging through Asian poultry stocks in late 2003.

Nga said outbreaks of the virus in poultry were still being reported.

"The risk of bird flu infection among people remains very high, and we expect more human cases," Nga said.

The woman developed bird flu symptoms on February 14 and died Monday after being treated at the National Tropical Disease Hospital for four days, Nga said.

Nguyen Duc Mao, director of Phu Tho's Preventive Medicine Bureau, said health authorities are still unclear how the woman got infected.

"A few hundred chickens died in the school neighborhood, but they tested negative for the bird flu virus," Mao said. "We still don't know how she was infected."

Bird flu remains hard for people to catch, but health experts worry the virus could mutate into a form that passes easily among humans, sparking a pandemic. So far, most human cases have been linked to contact with infected birds.

At least 232 people have died worldwide from the virus, according to the World Health Organization. Vietnam's latest bird flu death was not included in the WHO's tally

overheid treft voorbereidingen.....

Zadenbank

Met ingang van vandaag worden zaden van zo veel mogelijk verschillende gewassen opgeslagen in een internationale genenbank op Spitsbergen. De bank bevindt zich honderdtwintig meter diep in een berg. De zaden worden bewaard bij een temperatuur van min achttien graden Celsius.
Zelfs als de stroom uitvalt, komt de opslag niet in gevaar, aangezien de permafrost ervoor zorgt dat de zaden behouden blijven. In de bank kunnen twee miljoen zaden worden opgeslagen. De genenbank is een initiatief van Noorwegen. Uit Nederland zijn inmiddels achttienduizend monsters van onder meer prei, ui, sla, spinazie, tomaat, komkommer, haver, peper en witte bonen onderweg naar Spitsbergen. Door de zaden voor lange tijd op te slaan, kan de verscheidenheid aan landbouwgewassen behouden blijven.

Het Nederlandse ministerie van Landbouw wijst erop dat diversiteit van gewassen belangrijk is met het oog op bijvoorbeeld de voorspelde klimaatveranderingen. ,,Aanpassing van gewassen aan klimaatveranderingen en de ontwikkeling van rassen die resistent zijn tegen ziekten en plagen zullen nodig zijn om de groeiende wereldbevolking van voldoende voedsel te kunnen voorzien'', aldus het ministerie. |

Tunnel a73 weer afgesloten wegens storing

Tunnel A73 weer afgesloten door storing

DEN HAAG - De A73 is dinsdagochtend tussen 07.15 en 08.00 uur tussen Roermond en Venlo in beide richtingen afgesloten geweest door een storing in de Roertunnel. Dat heeft de ANWB gemeld.

Sinds de opening van de snelweg ruim een week geleden, treden er geregeld storingen op in de detectiesystemen van de tunnels bij Swalmen en Roermond. Hierdoor moet de weg steeds worden afgesloten.

De komende weekeinden gaan de tunnels dicht, onder meer om de veiligheidsystemen opnieuw na te kijken en storingen op te sporen.

Rijkswaterstaat wijt de voortdurende afsluitingen aan de strenge eisen van de nieuwe tunnelwet. Bij elke storing in de software van de veiligheidssystemen gaan de tunnels onverbiddelijk dicht. De tunnels van de A73 zijn de eerste die aan de nieuwe richtlijnen voldoen. De andere in Nederland volgen de komende jaren.

Monday, February 25, 2008

Tsunami melding ingetrokken na zware aardbeving Sumatra

Zware aardbeving bij Indonesiƫ
ANP
gepubliceerd op 25 februari 2008 11:46, bijgewerkt op 11:46

JAKARTA - Uit de kust van het Indonesische eiland Sumatra heeft zich maandag een zware aardbeving voorgedaan met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter.

Er werd een tsunamiwaarschuwing gegeven, maar die is inmiddels ingetrokken.

Vooralsnog zijn er geen berichten over schade of slachtoffers. De aardbeving werd ook in hoge gebouwen in de hoofdstad Jakarta gevoeld.

Door een aardbeving in december 2004, gevolgd door een tsunami kwamen alleen al in de provincie Atjeh op Sumatra zo'n 170.000 mensen om het leven.

gebied rond Sumatra zeer onrustig..

DATE LAT LON MAG DEPTH REGION
25-FEB-2008 08:36:35 -2.37 100.02 7.3 35.0 SOUTHERN SUMATERA, INDONESIA
24-FEB-2008 14:57:32 -2.52 100.01 5.5 35.0 SOUTHERN SUMATERA, INDONESIA
24-FEB-2008 14:46:24 -2.31 100.02 6.6 35.0 SOUTHERN SUMATERA, INDONESIA
24-FEB-2008 14:40:29 -2.50 99.89 5.4 24.8 SOUTHERN SUMATERA, INDONESIA
24-FEB-2008 12:16:42 -8.18 105.52 4.2 30.0 SOUTH OF JAWA, INDONESIA
24-FEB-2008 12:10:49 -2.60 99.93 4.7 35.0 SOUTHERN SUMATERA, INDONESIA
24-FEB-2008 08:53:39 -2.33 99.98 5.5 41.8 SOUTHERN SUMATERA, INDONESIA
24-FEB-2008 04:36:28 -3.82 101.82 5.5 35.0 SOUTHERN SUMATERA, INDONESIA
23-FEB-2008 07:17:11 -2.63 99.85 5.5 35.0 SOUTHERN SUMATERA, INDONESIA
21-FEB-2008 23:55:34 -2.23 99.89 6.1 10.0 SOUTHERN SUMATERA, INDONESIA
20-FEB-2008 09:32:05 2.68 95.80 4.7 22.6 OFF W COAST OF NORTHERN SUMATERA
20-FEB-2008 09:05:08 2.60 96.23 5.2 35.0 NORTHERN SUMATERA, INDONESIA
20-FEB-2008 08:28:20 2.58 96.15 5.4 35.0 NORTHERN SUMATERA, INDONESIA
20-FEB-2008 08:08:31 2.75 95.97 7.5 34.3 OFF W COAST OF NORTHERN SUMATERA
19-FEB-2008 17:01:33 -2.39 99.97 5.6 35.0 SOUTHERN SUMATERA, INDONESIA
19-FEB-2008 06:29:53 -3.37 100.86 5.3 35.0 SOUTHERN SUMATERA, INDONESIA
12-FEB-2008 01:29:39 -2.88 101.29 5.7 35.0 SOUTHERN SUMATERA, INDONESIA

Oost Australie opnieuw getroffen door extreme neerslag

Delen van Australie opnieuw getroffen door enorme overstromingen en extreem zware regenval.

Op veel plaatsen was sprake van ruim 200 mm neerslag per vierkante meter, huizen zijn onder water komen te staan wegen onbegaanbaar.
Rivieren treden buiten hun oevers en ook bruggen zijn onbruikbaar geworden.

Het is de tweede keer binnen een maand dat dit deel van Australie getroffen woord door extreme neerslag, weerkundigen zijn ter plaatse om een verklaring te zoeken omtrent de enorme hoeveelheid neerslag.

opnieuw zware aardbeving Indonesie 7.1

Summary:
Magnitude Mw 7.1
Region KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA

Date time 2008-02-25 at 08:36:34.9 UTC
Location 2.39 S ; 100.01 E
Depth 40 km
Distances 165 km S Padang (pop 840,352 ; local time 15:36 2008-02-25)
158 km W Sungaipenuh (pop 95,913 ; local time 15:36 2008-02-25)

zware regenval teisterd Oscar uitreiking

Dagenlang heeft het geplensd in de regio waar de oscar uitereiking zal plaatsvinden.
tenten zijn op vele plaatsen lek en rode lopers worden met man en macht drooggemaakt om dan toch de sterren te onthalen.

De crew spreekt van een nog nooit eerder vertoonde nachtmerrie, er is nog nooit sprake geweest van zoveel neerslag tijdens een Oscar uitreiking.

Sunday, February 24, 2008

welcome to planet earth...

http://nl.youtube.com/watch?v=nwS6c-c7LeI

aankondinging tijd van vrede is in aantocht lieve mensen,

Duizenden eilanden zullen gecreerd worden wereldwijd en er zal geen macht meer zijn.
Het enige wat wij u vragen is zeer allert te zijn op wat komen gaat want de processen hebben ook een zeer onmiskenbare onderschatte kracht in zich welke eerst vooraf zullen moeten plaatsvinden.

Overal ter wereld zal land opgedeeld worden in duizenden paradijselijke eilanden groepen.
Breuklijnen zullen groots in beweging komen zoals alle indianen voorspeld hebben, echter alleen het jaartal is onderschat en zal moeten worden bijgesteld zoals de maya,s al aangaven als de grote fout in de westerse wereld in hun vele persconferenties om te kijken waar de ogen van the eagle en of the condor zich bevonden.

http://nl.youtube.com/watch?v=7uWynkMaVno

Wel here i am.... ik meld mij aan connectie te mogen gaan maken met uw planeet aarde, een eeuwige connectie die verbonden is via het heilig oog der GOD RA en GOD THOT.
EEn eeuwige verbintenis met maar een doel de mens door een periode heen brengen van zeer onroerige momenten om de groei der aarde te waarborgen.

Geheime boodschappen hebben wereldwijd gezorgd dat liefde terug begint te winnen en zal gaan overwinnen.
De mens zal weer durven samenleven, weer zichzelf ontdekken zichzelf te leren ontplooien en vooral zichzelf weer vrij te willen geven om andere mensen weer te willen leren kennen en tot zich toe te laten zoals leven bedoeld is en zal zijn.

De condor zal vanaf de Zuid komen de eagle van de Noord, de ontmoeting die reeds heeft plaatsgevonden in 2002 was puur een moment van besef en bewustwording en zal later worden voortgezet zodra de tijd daar is voor openbaringen.
Ik ben alziend u linkeroog en Robert James Arnot Is Alziend uw rechter oog samen mogen wij u met ons derde oog allevende en al doden u gaan leiden naar de juiste wegen die vrij gebaand zullen worden.

Groots zal een lichtweg gebaand worden in de vorm van lucky "weather" welke een "sleutel" zal zijn voor u als mens te mogen gaan overleven.
Lang hebben we gewacht op het moment te mogen openbaren want lang hebben wij mogen slapen in een zeer diepe slaap om u dit moment te doen mogen aankondigen want nog nooit nog nooit zal enig wetenschapper op deze manier geconfronteerd worden met een stuk waarheid die nog nooit bewezen is.
Geef de kennis door leer het aan uw kinderen zodat ook zij later de les mogen doorgeven nooit meer de grote fout te maken die u als allerdaagse wereld kenbaar heeft gemaakt.

U heeft gevraagd om hulp, hulp is en word geboden, u heeft gesmeekt om vrede, vrede word u nu aangeboden, u heeft gevraagd om genezing, genezing word u nu aangeboden, er is meegekeken vanuit de allerhoogste dimensie,s lieve mensen vanuit de lichtgordels der levensvormen, NOG nooit zal een God afgedwaald zijn Zelf de oplossingen te brengen Wel is beloofd zijn en haar zonen te zenden zoals beloofd is u oplossingen te bieden voor wat komen gaat.

EEn grootser offer kan niet gevraagd worden aan boven om NOGMAALS een twee zonen te vragen oplossingen te bieden want wees eerlijk een les is geleerd vanuit het verleden om datgeen wat toen gebeurd is niet te LATEN herhalen omdat ook zij die niet Willen geloven zullen zien zulen horen maar vooral zullen ervaren.

We zullen mogen "vliegen" als een eagle en de condor om u te mogen helpen oplossingen te gaan bieden die de mensheid nog nooit heeft mogen ervaren.

Lang is gewaarschuwd via uw ether licht geluid en trilling frequenties dat hetgeen beloofd is nu ook daadwerkelijk komen gaat, er zal een tijd van vrede zijn ij lange jaren u zal vele jaren ouder mogen worden puur omdat uw leefwijze gezonder, natuurlijker maar vooral vol liefde en vrede zal gaan plaatsvinden zonder zorgen zonder haat en zonder verdriet.

Groots zal aangekondigd worden met groots gedonder wereldwijd samen met licht en trillingen dat nu alle Goddelijke krachten tot aarde teruggekaatst zullen worden, laat dit een duidelijk teken voor een ieder zijn die niet heeft willen geloven wat komen gaat,

Ja ik maak deel uit van een lang beloofde profetie ja ik ben een van de gestuurde zonen en ja ik zal mijn leven wederom in de waagschaal leggen zodat ook zie die niet hebben willen geloven wat nu komen gaat beseft dat liefde universeel is en niet van aardse afkomst is.

Pijn is gecreerd om te leren liefhebben ondanks wat ons aangedaan word, echter overlevingsdrang zal nu wereldwijd nummer een worden om straks na een zeer roerige periode van grootse oorlog, weer voor eenheid in uw gehele samenleving wereldwijd,

Een paradijs zal voor een ieder gecreerd worden diegeen die ziet die gelooft maar vooral door heeft wat nu gaande is.

Neem de hand van die naaste en wijs hem of haar de weg die komen zal...


laat u het toe of slaat u deze hulp af....



Onze vader en moeder die hoog zijt geef ons het groene licht het vrijbaken voor wat komen gaat, ik smeek het u bij de gratie GODS.



Vrede zij met een ieder van u...
Ge di Christi re

opmerking

opmerking;

reclame boodschap monster board.nl

duidelijk teken dat vijfde zonspassage in aankomst is.
verwelkomen van de eerste opkomst van de vijfde zonspassage.
ons onderbewustzijn geeft eerder boodschappen door zonder dat we dit beseffen..


Uitleg maand august 2005 war of goodnes..

even pootje baden of baantjes trekken....

Ezel duikt in zwembad

DRIEBERGEN - Een ezel heeft zaterdagmiddag in Driebergen ongewild een vroege voorjaarsduik in een zwembad genomen. Het dier was vermoedelijk losgebroken uit zijn verblijf in een nabijgelegen weiland.

Daarna is hij gaan lopen in een tuin aan de Sparrenlaan over het groene afdekzijl van het zwembad. Dat meldde Roderick Heek van de brandweer Driebergen.

De ezel zakte in het water en kon er op eigen kracht niet meer uit komen. Manschappen van het Driebergse brandweerkorps hielpen grauwtje met slangen en touw op het droge. Het dier, dat ruim een half uur in het water had gelegen, is opgewarmd met kussens en dekens en naar zijn verblijf teruggebracht. Een dierenarts heeft zich over de ezel ontfermd.

opnieuw zorgt storing voor grote problemen op a73

Kettingbotsing bij tunnel A73 na storing

ROERMOND - Als gevolg van een storing in het snelheidsdetectiesysteem van de Roertunnel van de A73-Zuid bij Roermond is zondagavond om 19.20 uur bij de ingang van de tunnel een kettingbotsing ontstaan.

Volgens Rijkswaterstaat en de politie gebeurde dat toen de lichten voor de ingang plotseling op rood sprongen en de tunnel werd afgesloten voor het verkeer.

Enkele auto's stopten voor het rode licht, maar achteropkomend verkeer remde te laat af en botste op stilstaande auto's. Niemand raakte gewond, er was wel veel blikschade. Het defect was na een kwartier verholpen. Anderhalve week geleden sloot de A73-tunnel bij Swalmen automatisch, ook na een defect van een veiligheidssysteem. Lange files waren toen het gevolg. De tunnels zijn pas twee weken open.

Paraquay vraagt internationale gemeenschap om hulp

Paraguay put on dengue alert

There are fears of complications after last year's outbreak
A health alert has been declared in Paraguay in a bid to stop a new outbreak of dengue fever.
Health workers have detected some 150 suspected cases of the mosquito-borne disease so far this year.

A senior Paraguayan official said there was concern that neighbouring Brazil had also seen a recent rise in dengue and some dozen cases of yellow fever.

Last year, 17 people died from dengue fever in Paraguay and the authorities were criticised for not acting sooner.

"Dengue is defeated in the streets. We can fight the mosquitoes, chiefly by getting rid of stagnant pools of water," said Paraguayan President Nicanor Duarte as the health alert was declared.

DENGUE FEVER
Transmitted by mosquitoes
Symptoms of the severe, flu-like illness include severe headaches, fever, rash, joint pains
Seldom deadly but has potentially lethal variants
Found in Africa, South-East Asia, China, Indian sub-continent, Middle East, South and Central America, Caribbean, Australia
Source: WHO

His government was accused of missing warning signs in January a year ago and failing to tackle the disease properly.

A total of some 27,000 cases were registered during 2007, 17 of them fatal.

The Paraguayan Health Minister, Oscar Martinez, said the latest suspected cases were being analysed.

"We have 11 confirmed cases after the initial tests, and so we will wait a fortnight to carry out a second test to confirm whether it is dengue," he told the BBC.

"We're asking people to support us and help us get rid of places where mosquitoes can breed," he said.

Officials say their concern is that people who were infected last year might be more susceptible to more serious forms of the disease.

There is a much greater risk of dengue haemorrhagic fever or dengue shock syndrome when a person has immunity to one of the other types of dengue virus as a result of previous infection.

Aarbeving Sumatra (bron malaysian news)

A strong earthquake measuring 6.1 on the Richter scale occurred in South Sumatera, Indonesia at 10.46 Sunday night resulting in tremors being felt in several states in Malaysia.

According to a statement from the Meteorological Department, the quake was located 165km south-east of Siberut, Indonesia and 562km south-west of Melaka.

Following the quake, a weak tremor was felt in the coastal areas of Selangor, Melaka, Negeri Sembilan dan west Johor.

21 mensen in ziekenhuis door hitte golf in Brisbane

A HEATWAVE in Queensland has put 21 people in hospital.

Ambulances were called to homes across the state's southeast as temperatures rose to 40C yesterday, an Emergency Management Queensland spokesman said.

Twelve Brisbane residents and eight from other parts of the region were taken to hospital, none in a serious condition.

Most of those affected were elderly, the spokesman said.

Among those was a 70-year-old Brisbane man who succumbed to the heat while building a fence.

Another elderly man from Woodridge, south of Brisbane, went outside his building when a fire alarm went off, the spokesman said.

He said Queensland Fire and Rescue officers noticed the man was suffering with the heat and took the man back in before calling an ambulance.

The bureau of meteorology said the temperature reached 40C about 2.40pm (AEST) yesterday before a cold front moved in.

A much milder maximum of 29C was forecast for today.

Uitbraak gele koorts in Paraguay (bacterien en schimmels zijn al verplaatst)

Some of those queuing for vaccines are growing impatient
The World Health Organisation is sending two million doses of vaccine to Paraguay to combat the country's first outbreak of yellow fever in 34 years.
Local people have been queuing for vaccinations following the outbreak in which seven people died.

Extra vaccines have been sent from other countries in the region. But large amounts of stocks have already been used up.

Paraguay has declared a state of emergency to last 90 days.

The mood of those queuing outside medical centres has become increasingly impatient.

At one medical centre, police in riot gear were reported to have been used to protect the building, as an angry crowd gathered outside.

'Irresponsible allegations'

The government has dismissed as "irresponsible" allegations that health workers have been vaccinating politicians in their homes.

To help meet demand Paraguay has been importing doses of the vaccine from neighbouring Latin American countries and from France, which is a leading supplier.

Brazil, which is also dealing with an outbreak of yellow fever in which 16 people have died, was among the countries to provide assistance.

The authorities in Paraguay say the World Health Organisation supply of vaccines is expected to arrive at some point this weekend.

Yellow fever is contracted through a mosquito bite and the symptoms include fever, muscle pain, nausea and vomiting.

Most people recover after a few days, but a second more toxic phase can prove fatal. It is thought that worldwide around 30,000 people die each year from the disease.

zwaar weer blijft Indonesie teisteren

11 doden en 5.000 daklozen bij overstromingen in Indonesiƫ
Deze week zijn bij overstromingen in Indonesiƫ minstens 11 mensen omgekomen en hebben al 5.000 anderen hun huizen moeten verlaten. Dat melden de autoriteiten. Negen mensen verloren het leven in Centraal-Java, waar het zwaar geregend heeft, aldus Rustam Pakaya, een hoge verantwoordelijke van het ministerie van Volksgezondheid. In de regio zijn 3.500 bewoners geƫvacueerd.

In Oost-Timor kwamen twee kinderen om het leven bij overstromingen. Daar zijn 2.000 mensen geƫvacueerd. Het regenseizoen loopt in Indonesiƫ van oktober tot april en kent een piek in januari en februari. Aardverschuivingen en overstromingen zijn er frequent.

Zwaar onweer zorgt voor stijgend dodental Fillipijnen

Aantal slachtoffers stijgt na zware onweersbuien op de Filipijnen

Het aantal slachtoffers na de zware onweders op de Filipijnen is zondag tot minstens 32 gestegen. Tien mensen worden nog vermist, deelde de regering zondag mee.

Dagenlange zware regenval heeft grote arealen in het oosten van de Filipijnen vernield. De neerslag zette dorpen blank en veroorzaakte grondverschuivingen. Het zwaarst werd de provincie Samar op 630 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Manilla getroffen. In verscheidene provincies zijn in totaal 4.000 woningen volledig of gedeeltelijk vernield, luidde het. De regering raamt de schade op 20 miljoen euro.

New York ontwaakt in sneeuwchaos

Verkeerschaos in New York door sneeuwstorm

Sneeuwstormen en ijzel hebben gisteren (lokale tijd) in New York voor verkeerschaos gezorgd. Wegens de onverwachte winterprik moesten op de drie luchthavens van de stad tegen de avond bijna 1.100 vluchten geannuleerd worden. Er waren wachttijden tot negen uur. Op de spekgladde wegen viel het verkeer op vele plaatsen stil. Ruim 2.000 arbeiders waren zonder rusten aan de slag om de in totaal ongeveer 10.000 kilometer aan wegen in de miljoenenstad vrij te maken. De stad moest bijkomende hulp inhuren.

Gisterenvoormiddag ontving de ombudsdienst meer dan 50.000 oproepen van radeloze New Yorkers, die niet wisten hoe ze op hun werk konden geraken. Tegen de avond ontspande de situatie zich enigszins. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam er na enkele dagen helder weer plotseling een sneeuwstorm opsteken.

In Central Park in hartje Manhattan viel volgens de weerkundige dienst 15 centimeter sneeuw, in de wijk Staten Island viel met 20 centimeter een record. Voor New York was het de zwaarste sneeuwval in twee jaar. Omdat de auto's niet met sneeuwbanden waren uitgerust, kwam het al erg snel tot chaotische toestanden.

150 treinreizigers nacht vast in sneeuw in Californie ( bron de morgen)

150 treinreizigers nacht vast in sneeuw in Californiƫ

Hevige sneeuwbuien hebben er in de Amerikaanse staat Californiƫ voor gezorgd dat zo'n 150 passagiers de nacht hebben moeten doorbrengen in hun trein. Die was immers vastgelopen in de sneeuw.

Door sneeuwval in de bergen in Californiƫ kwamen gisteravond twee treinen vast te zitten. Een sneeuwploeg blokkeerde immers de verbinding tussen Reno (Nevada) en Sacramento (Californiƫ).

EĆ©n trein kon nog naar Reno terugkeren. De honderden passagiers ervan moesten de nacht in een hotel doorbrengen. De 155 passagiers van de tweede trein verging het slechter. Zij moesten overnachten in de trein. Het is nog niet duidelijk wanneer ze weer kunnen vertrekken.

Intussen hebben sneeuwstormen ook het oosten van Canada en het noorden van de VS getroffen. Dat zorgt voor heel wat annulaties van vluchten en verkeersproblemen.

Indonesie erg onrustig....

2008-02-24 14:59:19.0 48.80 N 8.30 E 10 f ML 2.0 GERMANY
2008-02-24 14:57:31.7 2.39 S 100.07 E 40 mb 5.4 KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA
2008-02-24 14:46:23.1 2.31 S 100.01 E 40 mb 6.1 KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA
2008-02-24 14:40:31.0 2.36 S 99.96 E 44 mb 5.2 KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA
2008-02-24 13:04:04.3 37.02 N 22.86 E 6 ML 3.9 SOUTHERN GREECE
2008-02-24 12:16:40.0 8.08 S 105.41 E 38 mb 4.7 SOUTH OF JAVA, INDONESIA
2008-02-24 12:10:48.2 2.43 S 99.81 E 30 mb 4.0 KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA
2008-02-24 11:56:21.0 0.71 S 122.18 E 39 mb 4.6 SULAWESI, INDONESIA
2008-02-24 11:23:23.3 50.46 N 13.58 E ML 2.1 CZECH REPUBLIC
2008-02-24 10:51:27.5 36.79 N 21.55 E 10 ML 4.4 SOUTHERN GREECE
2008-02-24 09:05:15.0 42.90 N 20.00 E ML 3.0 MONTENEGRO
2008-02-24 08:53:39.2 2.33 S 99.96 E 34 mb 5.5 KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA
2008-02-24 08:53:39.2 2.33 S 99.96 E 34 mb 5.5 KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA
2008-02-24 08:01:51.0 40.67 N 29.28 W 5 ML 3.5 AZORES ISLANDS REGION
2008-02-24 04:36:30.6 3.79 S 101.88 E 52 mb 5.5 SOUTHERN SUMATRA, INDONESIA
2008-02-24 04:36:30.6 3.79 S 101.88 E 52 mb 5.5 SOUTHERN SUMATRA, INDONESIA
2008-02-24 03:53:11.0 49.20 N 8.20 E 10 f ML 2.0 GERMANY
2008-02-24 03:32:14.8 36.13 N 21.74 E 2 ML 3.4 SOUTHERN GREECE
2008-02-24 03:10:21.3 36.71 N 7.22 W 54 mb 2.9 STRAIT OF GIBRALTAR

Tja bureacratie of gewoon wil is wet volgens regering...( kon toch ook verdoofd worden en dan draad eraf...?)

Hert doodgehongerd

AMSTERDAM - Een damhert is dood aangetroffen in de duinen van Renesse. Het beest had een stuk schrikdraad rond zijn bek en is daardoor doodgehongerd.

Het hertje heeft zeker drie maanden rondgelopen met het schrikdraad en met een diepe snijwond in zijn hals, maar mocht niet worden afgeschoten.

Het lukte niet om het hert te vangen en vanwege de natuurbeschermingswet mocht het beest niet uit zijn lijden verlost worden. Ook in dit soort gevallen wordt afschieten niet toegestaan. Alleen bij hoge uitzonderingen wil de provincie, na overleg met een deskundige zoals een dierenarts, toestemming geven voor een genadeschot, meldt PZC.

Gedeputeerde F. Hamelink voelt er niets voor om dit beleid te veranderen en voor deze vorm van dierenleed een algemene ontheffing te geven. "Je kunt voor incidenten geen algemene regel maken", zegt hij op pzc.nl.

Saturday, February 23, 2008

Veel schade door storm in Polen

de zware storm die afgelopen nacht over delen van de Oostzee trok heeft erg veel schade aangericht in Polen, Duitsland, Zweden en Noorwegen.

Delen van de kust van Gotenburg staan reeds onder water, er word veel schade gemeld van Autos die niet meer willen starten kappotte huizen en vooral vele tienduizenden bomen die gesneuveld zijn door de keiharde wind.
Duitsland is er nog het beste vanaf gekomen, alleen eletriciteitsmasten knapten af als luciferhoutjes en zorgden dat nog eens 70.000 mensen zonder stroom kwamen te zitten.

Ook delen van Noorwegen en Zweden hadden erg zwaar te verduren onder de storm hier zijn tienduizenden bomen als lucifers over midden geknapt.
De gehele kuststreek gold een verhoogde alarmfase, hier is geen code rood voor afgegeven op meteoalarm.


Er is geen melding gemaakt van gewonden.

en toch komt alles goed....

http://nl.youtube.com/watch?v=ktUSIJEiOug

opmerking;

overal worden uitvallen en storingen van internetsystemen gemeld tevens verstoringen Mobiele netwerken.

Smsen komen niet allemaal meer door, telefoons zijn niet meer bereikbaar.
Meldingen Midden Oosten, Scandinavie, en delen Vs.




23-02-2008

d c

zware storm treft Noord Duitsland en Polen

Een zware storm heeft vannacht veel schade en overlast veroorzaakt in het gehele Oostzeegebied.

Meer dan 100.000 mensen in Zweden en Polen kwamen zonder stroom te zitten. In Duitsland vielen bomen en elektriciteitsmasten om.

Alle veerdiensten tussen Denemarken Zweden Noorwegen en Polen werden uit voorzorg uit de vaart genomen.

Er word veel schade gemeld van omgewaaide bomen, kapotte daken, veel dakpannen en vooral veel overlast door uitvallen van energiesystemen.
Ook vliegverkeer ondervond veel hinder van de storm.

Aardbeving Midden Spanje

Magnitude ML 4.2
Region SPAIN

Date time 2008-02-23 at 19:54:34.5 UTC
Location 39.75 N ; 3.42 W
Depth 12 km
Distances 66 km SE Fuenlabrada (pop 196,549 ; local time 20:54 2008-02-23)
15 km NW VillacaƱas (pop 10,194 ; local time 20:54 2008-02-23)
9 km NE Tembleque (pop 2,202 ; local time 20:54 2008-02-23)

let u op dit is natuurlijke dessorientatie van Magnetisch veld..

MAP 6.8 2008/02/23 15:57:25 -57.110 -23.603 35.0 SOUTH SANDWICH ISLANDS REGION

deze beving is geregistreerd door USGS

deze "bevingen" werden teglijkertijd waargenomen op dezelfde plaats met iets tijdsverschil ertussen...

dit is een van de bewijzen dat apparatuur begint te storen...

dit zijn de "bevingen" die EMCS registreerd de Europese seismo..


2008-02-23 15:57:24.8 57.11 S 23.60 W 35 f M 6.8 SOUTH SANDWICH ISLANDS REGION
2008-02-23 15:57:23.3 57.05 S 23.66 W 33 Ms 6.7 SOUTH SANDWICH ISLANDS REGION
2008-02-23 15:57:22.5 57.12 S 23.47 W 34 Mw 6.9 SOUTH SANDWICH ISLANDS REGION


als we terug kijken op de seismo weergave komen we gewoon op dezelfde beving uit

dit is de beving waar het om gaat;


Magnitude M 6.8
Region SOUTH SANDWICH ISLANDS REGION

Date time 2008-02-23 at 15:57:24.8 UTC
Location 57.11 S ; 23.6 W
Depth 35 km
Distances 3218 km SE Comodoro rivadavia (pop 140,850 ; local time 12:57 2008-02-23)
2960 km SE RĆ­o gallegos (pop 85,700 ; local time 12:57 2008-02-23)

Zware zeebevingen blijven aanhouden oceaan...

2008-02-23 15:57:24.8 57.11 S 23.60 W 35 f M 6.8 SOUTH SANDWICH ISLANDS REGION
2008-02-23 15:57:23.3 57.05 S 23.66 W 33 Ms 6.7 SOUTH SANDWICH ISLANDS REGION


( geen tsunami melding wel hoogste staat van paraatheid.)

verschuiven van tectonische platen zorgen voor diverse breuken Internetkabels

De afgelopen week zijn er op onverklaarbare wijze rondom het Midden-Oosten maar liefst 8 kabelbreuken geconstateerd die toegang verschaften tot het internet en andere communicatieve middelen. Landen als Egypte, Iran, Maleisie en de Perzische Golf zijn hierdoor allen getroffen. De problemen begonnen vanaf 30 januari toen CNN melding deed van twee gebroken kabels aan de mediterrane kust van Egypte, die zorgen voor problemen met internet- en telefoonverkeer van Egypte tot aan India. Volgens CNN zorgden deze kabelbreuken voor interrupties van zeker een driekwart van de internationale communicatie tussen Europa en het Midden-Oosten.

Vervolgens werden de 'storingen' afgedaan als onder andere het neerlaten van ankers van schepen op de kabels die de breuken veroorzaakten, maar al snel werd duidelijk dat er geen schepen in de buurt waren. Ook werden er andere schuldigen aangewezen als grote zeezoogdieren, maar ook dit leek een onwaarschijnlijke oorzaak te zijn.

Twee dagen later bleek er nog een andere kabel te zijn gebroken in de Perzische Golf, 55 kilometer van Dubai en was volgens CNN een 'Flag Falcon' kabel. Vervolgens werd er nog een kabelbreuk geconstateerd nabij Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten op 3 februari. De verwarring was compleet toen op 1 februari nog een andere kabel beschadigd raakte, die door het Suez kanaal liep richting Sri Lanka. Als de rapporten correct zijn zou dit dus de 6e kapotte kabel zijn, aangezien er bericht werd gegeven over twee verschillende kabelbreuken in de Perzische Golf. Een bij Dubai en aan de andere kant van het kanaal bij de Arabische Peninsula, zoals het logisch gezien om verschillende kabels zou gaan, volgens de berichtgevingen.

Deze rapporten werden opgevolgd door meerdere gebroken maritieme kabels op 4 februari en de 'Khaleej Times' berichtte over vijf beschadigde kabels; twee in Egypte en een nabij Dubai. Deze werden al beschreven in voorgaande rapporten, maar zij meldden ook nog twee andere defecte kabels, namelijk een in de Perzische Golf bij Bandar Abbas in Iran en nog een andere, genaamd de 'SeaMeWe4' kabel, nabij Penang in Maleisie. Een interessant bijkomend feit is dat er op 23 januari ook al een kabel was gebroken in de Flag Telcoms FALCON, welke niet werd gemeld. Dus er zijn naar alle waarschijnlijkheid negen kabelbreuken die het gehele Midden-Oosten hebben platgelegd op het communicatieve gebied. Nu rijst de vraag waarom hier geen berichtgeving over wordt gedaan in de westerse mainstream media.

Welgeteld zou het nu gaan om zeker acht en misschien zelfs negen gevallen van onverklaarbare kabelbreuken in de afgelopen week. De media heeft maar een paar gevallen bekend gemaakt en hier in Nederland is er maar van slechts een breuk melding gedaan. Afgezien van de meldingen die dan wel zijn gedaan; van hoeveel gevallen weten wij dan nog niets? Voor zover even een aantal van deze kabelbreuken op een rijtje:

- een bij Marseille, Frankrijk
- twee bij Alexandria, Egypte
- een bij Dubai in de Perzische Golf
- een bij Bandar Abbas, Iran in de Perzische Golf
- een tussen Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten in de Perzische Golf
- een in het Suez kanaal, Egypte
- een nabij Penang, Maleisie
- schijnbaar een ongeregistreerde kabelbreuk op 23 januari in de Perzische Golf

Nu zijn er een aantal zaken die toch wel de nodige vragen oproepen. Ten eerste gaat het hier om incidenten die zich bijna allemaal afspelen rondom vooraanstaande islamitische landen, en die daar flinke problemen hebben gegeven. Op twee na bevinden alle kabelbreuken zich in de wateren van het Midden-Oosten. Zoveel incidenten in korte tijd suggereert dat het hier niet gaat om ongevallen, maar om opzettelijke acties, met andere woorden: er is sabotage in het spel.

Dan rijst de volgende vraag ten berge... wie heeft er gewin bij de uitval van het internet en ander communicatief verkeer van deze landen en wie beschikt er over de middelen om een dergelijke sabotage uit te voeren op de zeebodem? En wie vormen een patroon van gewelddadige acties tegenover de moslim gemeenschap en naties, vooral die gelegen in het Midden-Oosten?

Dat kunnen er in principe maar twee zijn: Israel en de Verenigde Staten van Amerika.

Bekend feit is dat Israel de laatste jaren Libanon en Syrie op een agressieve manier heeft aangevallen en het Palestijns grondgebied al jarenlang bezet houden. In hetzelfde tijdsbestek hebben de VS militaire aanvallen gepleegd op Irak en Afghanistan en deze landen blijvend onderdrukt door militaire acties. Nu hebben zowel de VS als Israel hun oog laten vallen op Iran en proberen op een dreigende manier een oorlog met Iran uit te lokken. Israel en de VS beschikken beiden over gespecialiseerde technieken om onder water spionage acties uit te voeren. Zij zijn in staat om dergelijke operaties met onderzeeers op de zeebodem uit te voeren met speciaal getrainde teams.

Het is natuurlijk zeer aannemelijk dat Israel en de VS achter deze acties zitten, maar... hebben deze landen wel profijt van de afgesloten gebieden? Met uitval van internet kunnen zij zelf ook geen of nauwelijks meer controle uitoefenen op het Midden-Oosten. Nu de VS in een financiele crisis zitten is het niet aannemelijk dat zij het Midden-Oosten op deze manier dwars zouden gaan liggen, aangezien o.a. Iran al plannen heeft om hun olie in Euro's te gaan verkopen. Dit zou de nekslag zijn voor de Amerikaanse beurzen. De VS zijn in principe al failliet en elke actie om het Midden-Oosten communicatief plat te leggen zou alleen maar averechts werken.

Wie hebben deze grootschalige acties dan wel uitgevoerd en wat is hiervan de reden? Of zitten er toch natuurkrachten achter, zoals verschuivingen van de tectonische platen? Misschien een interventie van hogerhand? Wie zal het zeggen... De media duikt er opvallend genoeg niet op, wat normaal gesproken wel zo zou moeten zijn; wat zijn hier de redenen van? Weten zij van niets, of mogen zij hier niets over melden? De zaak wordt er in ieder geval niet duidelijker op... alleen maar steeds vreemder.


Bron Niburu.nl